Pavlova – un desert atat de usor si gustos :). E in topul preferintelor mele, si in topul surorii mele 😛 . Nu imi trebuie prea multe cuvinte sa il descriu, poza o face mai bine, si daca veti incerca reteta nu o sa va para rau.
Ingrediente Pavlova :
4 albusuri
180 gr zahar
1 lingurita zeama de lamaie
o cana capsuni
125 gr crema de branza Philadelphia
100 gr iaurt
60 gr ciocolata alba
3 linguri miere
1 lingurita apa de trandafiri
menta
50 gr ciocolata cu lapte topita
Albusurile le batem cam 2-3 minute la viteza mare, pana incep sa se albeasca, apoi adaugam cate o lingura de zahar, pe rand.Dupa prima lingura de zahar adaugam zeama de lamaie. Mixam cate 1 minut dupa fiecare lingura de zahar, albusurile la final trebuie sa fie tari si lucioase. Pe o tava incapatoare punem hartie cerata, apoi 1/3 din albusuri le punem intr-o parte din tava, cu spatula o nivelam sub forma de cerc. Cealalta parte a albusurilor o punem pe hartia de copt si o modelam tot sub form de cerc dar mai mare . Cuptorul sa fie preincalzit la 140 grade, in momentul in care punem albusurile in cuptor reducem caldura la 100 grade. Lasam la cuptor aproximativ 1 ora si jumatate.Ca sa se raceasca trebuie sa lasam usa cuptorului intredeschisa. La final bezelele trebuie sa fie ferme la atingere si sa se dezlipeasca usor de pe hartia de copt. Ciocolata alba si cea cu lapte trebuie topite, pe baie de aburi, separat fiecare. Capsunile le feliem, adugam o lingura de miere si apa de trandafiri. Crema de branza o amestecam cu telul, adaugam mierea, apoi iaurtul si la final ciocolata alba topita. Trecem la asamblare: primul blat va fi cel mai mare, peste punem 2/3 din crema de branza, apoi 2/3 din capsuni, peste punem2/3 ciocolata cu lapte topita. cateva bucatele de menta. Urmeaza al 2-lea blat de bezea, restul de crema, caspuni si ciocolata. Ornam cu frunze de menta si servim imediat. Enjoy!
Cel mai bun desert!!!!! ❤️❤️❤️
De unde cumpăram apa de trandafiri? Multumesc