• Home
  • Altele
  • Mini tortulet cu piure de castane si portocale
0 0
Mini tortulet cu piure de castane si portocale

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Mini tortulet cu piure de castane si portocale

Distribuie

Provocarea lunii Octombrie pentru Mistery box challenge am gazduit-o eu aici pe blog, la sfarsitul lunii veti vedea mai multe retete cu ingredintele surpriza. Asa cum se cuvine unei gazde bune am pregatit ceva dulce sa ii intampin pe participanti. Iata ce a iesit:

Ingrediente tort castane:

Piure de castane:

1 kg castane

lapte

rom

zahar

extract vanilie

Blat cacao :

1 ou

40 gr cacao

150 gr zahar

125 gr faina

3/4 lingurita praf de copt

3/4 bicarbonat

60 ml ulei

125 ml apa clocotita

un praf de sare

Ornat

200 ml smantana pt frisca

3 lg zahar

portocala

Prima data facem piureul de castane. Crestam pe o parte castanele apoi le punem la fiert cam 30-40 minute. Le strecuram si le trecem prin jet de apa rece. Le desfacem si apoi le scoatem miezul fara pielita aceea maronie (eu am scos miezul cu o lingurita). Dupa ce am terminat , luam un bleder si punem miezul de castane apoi adaugam 3-4 linguri de lapte, 2 lg zahar, 1 lingura rom , 1/2 lingurita extract vanilie si mixam bine. Gustam si daca e nevoie  adaugam lapte sau zahar , pana ajungem la consistenta dorita. Il dam la rece.

Pentru blat avem nevoie de o forma rotunda de tort de 28 cm . Amestecam ingredientele uscate: faina, cacaoa,praful de copt si bicarbonatul, zaharul. Oul il batem impreuna cu uleiul si laptele, apoi adaugam ingredientele uscate, la final apa clocotita. Amestecam usor cu telul pana ce se omogenizeaza. Punem amestecul in taca de copt tapetata cu hartie de copt, si o dam la cuptor la 180 grade timp de 35 minute. O lasam sa se raceasca.

Batem frisca cu zaharul pana devine mai teapana, apoi o dam la frigider.

Pentru asamblare am folosit un cerc din metal cu diametrul de 10 cm si  marginea inalta. Tot cu ajutorul lui am decupat blatul, apoi deasupra cateva bucati de portocala, apoi  am pus 2 lingurite pline cu piure de castane si le-am nivelat bine. Le-am dat 15 min la frigider, apoi am scos cu grija inelul. Frisca am pus-o intr-un posh, cu ajutorul caruia am ornat minitortul, deasupra am decorat cu bucati de portocala si coaja de portocala. Mie mi-au iesit 8 mini tortulete :).

Se serveste rece. Enjoy!

 

(Visited 388 times, 1 visits today)

Lucky Cake

Pavlova cu capsuni si ciocolata
anterioară
Tort Pavlova cu capsuni si aroma de trandafir
gogosele cu parmezan
următoare
Gogosele cu parmezan
Pavlova cu capsuni si ciocolata
anterioară
Tort Pavlova cu capsuni si aroma de trandafir
gogosele cu parmezan
următoare
Gogosele cu parmezan

Lasa-ne un mesaj

avatar
  Subscribe  
Notificare despre