0 0
Prajitura Orangina

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Blat umed de cacao
4 buc oua M
300 g faina
50 g cacao
200 g zahar
100 ml cafea
150 ml ulei
200 ml lapte
8 g praf de copt
un praf de sare
Mousse de portocale
300 g Curd de portocale
400 ml smantana pt frisca
10 g gelatina
80 g zahar

Prajitura Orangina

  • 2h 30 min
  • Serves 20
  • Medium

Ingredients

Share

Prajitura Orangina

Combinatia dulce acrisoara este mereu binevenita ^_^

Curd-ul de portocale este usor de facut si super delicios. Mai ales acum in sezonul lor, sunt dulci si foarte aromate. Blat umed de cacao mi se pare cea mai buna alegere pentru aceasta crema. Este moale, aerat si usor amarui, asta daca folositi o cacao cu 20 % grasime, care are un gust mai intens.

Reteta pentru curd de portocale o gasiti pe canalul de Youtube al paginii Lucky Cake, accesand linkul https://youtu.be/brir6ZSMtfQ

Steps

1
Done

Preparare blat umed de cacao

Cacaua se amesteca cu zaharul. Apoi se adauga cafeaua fierbinte, amestecam bine cu un tel. Adaugam ouale , amestecam bine iar, apoi faina, praful de sare si uleiul, cu lapte si praful de copt. Turnam aluatul in forma tapetata cu hartie de copt. Pe peretii laterali exteriori ai tavii de copt punem folie aluminiu pt o coacere cat mai uniforma a blatului. Coacem blatul intr-o forma patrata de 25 cm , cam 40 -45 minute. Testam blatul cu scobitoarea.

2
Done

Mousse de portocale

Pana blatul se coace, noi facem curd-ul de portocale. Il lasam sa se raceasca. Din acesta vom folosi 300 grame pentru mousse, iar restul il vom folosi pentru a umple blatul.
Asadar, batem frisca cu zaharul pana devine usor ferma, atentie nu o bateti prea tare, deoarece o vom mai mixa impreuna cu curd-ul de portocale.
Gelatina o punem la hidratat in 60 ml apa rece timp de 3-4 minute. ( daca folositi granule). Apoi o topim pe baie de aburi. Adaugam o lingura de frisca, peste gelatina, amestecam pana se omogenizeaza.
Curd-ul de portocale il mixam usor, apoi adaugam frisca si mixam pana se omogenizeaza. Adaugam gelatina si mixam scurt pana este incorporata. Crema este gata de folosit.

3
Done

Asamblare prajitura

Taiem capacul blatului, doar usor parte de deasupra, asta deoarece mousse-ul va adera mai bine la blat, datorita porozitatii acestuia. Blatul rece se feliaza in 2. Ungem cu curd-ul ramas primul blat, il nivelam, apoi punem al 2-lea blat.
Peste punem mousse-ul de portocale si nivelam. Deasupra putem razui ciocolata sau o putem lasa simpla. O dam la rece min 4 ore, apoi se poate servi. Enjoy !

Lucky Cake

Curd de portocale
previous
Curd de portocale
chiftele de dovlecel cu ricotta in sos de rosii
next
Chiftele de dovlecel cu ricotta in sos de rosii
Curd de portocale
previous
Curd de portocale
chiftele de dovlecel cu ricotta in sos de rosii
next
Chiftele de dovlecel cu ricotta in sos de rosii
Subscribe
Notificare despre
guest
3 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
Florentina

Blatul foarte pufos, crud – ul te lingi se bot ca asa bun e. Noua ne place tare mult. Mulțumim.

Sanda

Cafeaua poate fi inlocuita cu ceva?

Alina

Va rog sa-mi spuneti daca merge însiropat blatul și cu ce? Va mulțumesc!