0 0
Sos de rosii pt iarna

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sos de rosii pt iarna

Distribuie

Acest sos de rosii nu lipseste din camara mea. Il fac de multi ani, nu folosesc conservant, sta perfect peste iarna. Sosul este gata pentru folosinta o data ce ajunge in borcan. Il adaug peste paste, chiftelute in sos de rosii, baza pt mancaruri.

Ingrediente  sos de rosii (5 borcane de 720 ml):

  1. 5 kg rosii
  2. 5 catei de usturoi
  3. 100 ml ulei de masline
  4. 1 lingura zahar
  5. 2 lingurite busuioc uscat
  6. 1 lingurita cimbru uscat
  7. 1 lingurita oregano uscat
  8. sare, dupa gust
  9. piper

Rosiile prima data le decojim. Eu fac in felul urmator: intr-o oala mare pun 2 l apa la fiert, fiecare rosie o crestez usor la mijloc si o scufund in apa fierbinte pana coaja incepe sa se crape usor. Bineinteles punem rosii in oala cu apa fierbinte, doar cate incap fara sa le ingramadim una peste alta. Apoi le scot din apa si le las intr-un vas cateva minute pana se racesc usor. Le curatam de coaja, si le scoatem cotorul.

Sos de rosii DSC_1116

 

Apoi le punem in robotul de bucatarie si le blenduim cateva secunde. Trebuie sa se sfarme , dar nu e necesar sa rezulte un piure perfect fin. Intr-o oala mai mare ( a mea a fost de 5 litri) punem uleiul de masline si usturoiul razuit, lasam la calit cateva secunde, atentie sa nu il ardem, si apoi turnam rosiile . Punem si ierburile aromatice , sarea si piperul. Lasam la fiert, la foc moderat pana scade o treime. La mine a durat in jur de 30-40 minute.

Sos de rosii DSC_1122

 

Cand e gata , oprim focul si turnam sosul in borcane curate. Inchidem cu capac. In tava de cuptor punem un prosop de bucatarie si 1,5 l apa, cat sa acopere prosopul bine. Punem borcanele in tava si dam la cuptor la 110 grade, la dunst timp de o ora. Le scoatem si le lasam sa se raceasca, apoi le depozitam in camara la racoare. Enjoy !

Sos de rosii

(Visited 9,929 times, 1 visits today)

Lucky Cake

anterioară
Sos de lamaie si usturoi
următoare
Sorbet de piersici si zmeura
anterioară
Sos de lamaie si usturoi
următoare
Sorbet de piersici si zmeura

2
Lasa-ne un mesaj

avatar
1 Comment threads
1 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Lucky CakeSimona Toma Recent comment authors
  Subscribe  
cele mai noi cele mai vechi cele mai votate
Notificare despre
Simona Toma
Vizitator
Simona Toma

Alina, crezi ca as putea folosi metode aceasta de sterilizare si la borcanele de compo?

Lucky Cake
Vizitator

desigur, aceasta metoda o folosessc si eu 🙂