0 0
Entremet Noire cu zmeura

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Reglați numărul de porții:
Mousse de ciocolata
630 ml smantana pt frisca
250 grame ciocolata cu continut ridicat de cacao
4 foi ( 8 grame) gelatina
2 bucati galbenusuri
30 grame zahar pudra
500 grame zmeura
Glazura oglinda
175 grame zahar
100 grame energizant
150 grame lapte condensat indulcit
150 grame ciocolata cu continut ridicat de cacao
10 grame gelatina
75 ml apa

Entremet Noire cu zmeura

  • Pentru 16
  • Medie

Ingrediente

Distribuie

Entremet Noire cu zmeura

Zmeura si ciocolata, una dintre cele mai grozave combinatii.

Asadar a ajuns in tortul Noire, blat umed de cacao, mousse de ciocolata, zmeura proaspata si glazura oglinda.

Am servit o felie generoasa, deoarece e atat de bun !

Reteta pentru blatul de tort o gasiti accesand linkul : https://luckycake.ro/retete/blat-umed-de-cacao/

(Visited 4,342 times, 1 visits today)

Pași

1
Gata

Preparare blat

Blatul il facem conform retetei de mai sus, intr-o tava de 18 cm. Dupa ce e copt se lasa la racit. Dupa ce s-a racit complet, se poate felia cu grija. Il feliem in 3 blaturi subtiri, capacul l-am lasat deoparte ( uneori facem cake pops, alteori il mancam asa simplu )

2
Gata

Preparare mousse de ciocolata

Cateva sfaturi inainte de a incepe :
-Folositi gelatina foi
-Folositi ciocolata de calitate cu minim 45% cacao
- Folositi zmeura aromata si proaspata
- Energizantul este inlocuitor miere ( textura si gust asemanator)
-Frisca sa fie rece de la frigider

Incepem prin a rupe ciocolata in bucati. Apoi o punem impreuna cu 130 ml smantana pentru frisca, intr-o oala mica, la foc mic. Amestecam cu telul pana se topeste ciocolata, fara sa fiarba.
Hidratam gelatina foi in apa rece. Apoi o stoarcem de excesul de apa si o adaugam in ciocolata fierbinte. Amestecam bine cu un tel pana se dizolva toata. Adaugam si galbenusurile si amestecam din nou.
Restul de frisca o batem cu zaharul pudra pana devine pufoasa si aerata.
Punem crema de ciocolata peste frisca si amestecam usor cu o spatula cu miscari de jos in sus. Cand mousse-ul este omogen putem incepe asamblarea entremet-ului.

3
Gata

Asamblare tort

Folosim o forma de 22 cm. Sau un inel reglabil cu peretii inalti, de 10 cm.
Eu am folosit un inel reglabil, l-am pus pe o tava, la baza lui am pus folie alimentara si am ridicat-o pe peretii inelului, pe exterior.
Primul strat e de mousse de ciocolata, apoi un blat, urmat de un strat mai generos de mousse in care vom pune si zmeura.
Continuam cu blatul de cacao, apoi restul de mousse, iar la final ultimul blat, pe care il presam usor in mousse.
Acum trebuie sa stea la rece minim 6 ore, apoi la congelator 2 ore.
Intre timp pregatim glazura oglinda.
Inainte de a turna glazura, intoarcem tortul cu parte de jos in sus.

4
Gata

Glazura oglinda

Punem la fiert : apa, zaharul si energizantul ( sau glucoza lichida) . Cand zaharul e topit il luam de pe foc. Adaugam ciocolata si gelatina hidratata, amestecam pana se topeste, apoi laptele condensat. O mixam bine cu mixerul vertical, pentru a scoate bulele de aer. Apoi o strecuram printr-o sita fina. Cand are 32 grade se poate folosi, va puteti ghida si dupa consistenta ei, trebuie sa fie precum mierea.
O turnam peste tortul congelat, o nivelam rapid cu o spatula.
Transferam tortul pe un suport, si il decoram dupa cum dorim, eu am folosit decoratiuni de ciocolata pe margini, iar deasupra macarons si zmeura proaspata.
Se pastreaza la frigider. Enjoy !

Lucky Cake

anterioară
Prajitura Valurile Dunarii
următoare
Chiftelute de dovlecel
anterioară
Prajitura Valurile Dunarii
următoare
Chiftelute de dovlecel

14
Lasa-ne un mesaj

avatar
7 Comment threads
7 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
MadalinaLucky CakeStelaLidiaMadalina Recent comment authors
  Subscribe  
cele mai noi cele mai vechi cele mai votate
Notificare despre
Laura
Vizitator
Laura

Arata superb si combinatia e minunata! Am doua intrebari: a) mousse-ul il pui cald peste frisca sau il lasi sa se raceasca un pic? b) dupa ce e asamblat tortul, il rastorni cumva cu partea de jos in sus? Vad ca startul de mousse cu care se incepe e acum deasupra, de aceea am pus intrebarea. Multumesc!

Lucky Cake
Vizitator

Salut, mousse-ul l-am lasat sa se raceasca cat timp am batut frisca. Este suficient 🙂 Si da, tortul l-am intors inainte de glazurare pentru a fi mousse-ul deasupra 🙂

Rita
Vizitator
Rita

Se amestecä frisca rece bätutä cu amestecul de ciocolatä caldä ? nu se taie ?

Lucky Cake
Vizitator

Ciocolata se amesteca cu gelatina , apoi cu galbenusurile, ea nu va fi fierbinte. In plus nu trebuie fiarta, doar cat sa se topeasca. Iar cat timp batem frisca , ea are timp sase mai raceasca.

Madalina
Vizitator
Madalina

Buna! In reteta scrie 100 grame energizant insemnand cati mililitri? Si ce energizant ati folosit? Multumesc.

Lucky Cake
Vizitator

Pentru aceasta reteta va recomand un cantar de bucatarie si masurati exact asa, in grame. Eu am folosit energizant Arovit

Madalina
Vizitator
Madalina

Buna ziua! Va mai deranjez cu o intrebare. Gelatina pentru glazura este granulata sau folosesc foi si inainte de a o pune in compozitia pentru glazura trebuie hidratata sau nu? Multumesc!

Lucky Cake
Vizitator

Eu am folosit foi, desigur hidratata

Lidia
Vizitator
Lidia

ce smantana ati folosit la mousse?

Stela
Vizitator
Stela

Se poate folosi mierea i loc de energizant?

Madalina
Vizitator
Madalina

Energizant?pot pune miere?