Blat umed de cacao

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Nutritional information

Blat umed de cacao

  • Medium

Ingredients

Share

Imi place foarte mult acest blat umed de cacao , este dens, dar totusi aerat, nu are nevoie de insiropare. Dupa ce se raceste , se feliaza perfect . Dupa ce il veti incerca , o sa va placa , si il veti folosi mereu la o multime de torturi  🙂

Blat umed ( forma 20 cm)

  • 150 gr faina
  • 25 gr cacao de buna calitate
  • 2 oua
  • 125 gr zahar
  • 75 ml cafea calda
  • 125 gr iaurt
  • 75 ml ulei
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • un praf de sare

Blat umed cacaoDSC_1353DSC_1349

Ouale le  amestecam cu zaharul, adaugam uleiul, cafeaua, iaurtul, sarea. Folosim doar telul. La final adaugam faina amestecata cu cacaua si praful de copt , bicarbonatul. Amestecam totul cu telul pana se omogenizeaza. Turnam compozitia in tava de copt, tapetata pe fund cu hartie de copt. Eu invelesc tava de copt cu folie de aluminiu pe marginile exterioare .

Mi se pare ca atunci blatul creste mai frumos. Coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 40-50 minute. Il scoatem din cuptor si il lasam sa se raceasca 5 minute, apoi il scoatem din tava si il lasam la racit pe un gratar. Se feliaza dupa ce e racit complet, cel mai bine e daca il lasam 2 ore si la frigider . Eu il fac cu o zi inainte si il pastrez la frigider in punga , sau folie alimentara. Se pastreaza la frigider fara probleme 3-4 zile. Enjoy !

Daca v-a placut reteta , ma puteti urmari si pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/luckycake.ro

Distribuie mai departe , multumesc 🙂

 

 

 

 

(Visited 269,471 times, 2 visits today)

Steps

1
Done

Lucky Cake

previous
Musaca de legume
next
Blat de cacao
previous
Musaca de legume
next
Blat de cacao
guest
123 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
Dascalu Paula Ionelia

Ne recomandati si o crema!!??

Rodica Orban

se poate renunta la cafea?

Monica Veres

Si mie mi-l place. E perfect! Multumesc!

Veturia Socol

O SA-L FAC SI EU

Anca Ancuta

este super il incerc

Gabi

Daca am forma de 26 de cm
Cum socitesc ingredientele?

Mari martin

Pt o tava de 38 pe 25 imi spui te rog daca ai idee ce cantitati trebuie sa folosesc
Cafeaua calda? Bicarbonatul nestins?

Roxana

As putea sa pun in loc de ulei,unt ? Si care ar fi gramajul ?

Cristina

Cu ce pot înlocui cacaua , vreau sa îl fac fără ea?

Alexandra C.

Cu pudra de roscove. Dar e dulce, mai scadeti ddin zahar

Cristina

Se poate renunta la cacaua?

Balan Mariana

Buna ziua,ptr.un tort de 2 kg.care ar fi cantitatile?reteta data de dvs.ptr.ce gramaj ar fi?

Alina

Cu ce as putea înlocui cafeaua?vreau sa mănânce si cei mici…

bia

se poate inlocui si cu lapte cu cacao sau nesquik 🙂 iese minunat

Claudia

Pt o forma de 24 cm pot folosi aceeasi cantitati sau trebuie sa Mai adaug?

Simon Simona

Pentru o forma de 28 de cm ce cantitate trebuie sa folosesc? este in regula daca o dublez? sa iasa si un pic inalalt?

Selesan

Se poate folosi pentru un tort sah? Si daca da, pentru blatul alb, pun in loc de cacao mai multa faina? Sau daca nu se pot folosi la tort sah, pot sa fac blaturile normale de tort si sa le insiropez dupa montare? Nu as vrea sa am un tort sec. Multumesc anticipat!

Claudia

Buna, Alina! Spune-mi, te rog, iaurtul de 3,5 grasime este ok, sau trebuie mai gras?

Mariana

Buna ziua, spuneti va rog, iaurt dulce sau de care?

Daniela

Buna ziua! cafea ness sau naturala? multumesc!

maria

Daca vreau sa renunt la bicarbonat se poate, sau sa pun mai Putin. E delicios blatul doar ca mi se pare un pic prea intens gustul de bicarbonat.?

Carmen

Imbracam tava cu folie pe interior sau invelim tava cu folie de aluminiu pe exterior. Multumesc!

Mirela

Am făcut de două ori blatul e foarte gustos dar oare de ce de fiecare dată crapă deasupra,….

Adina

Oule le separ sau le pun întregi

Dana

Reteta nu se printeaza toata, doar 2 pagini

veRA

BUNA,AM NEVOIE DE AJUTOR DE LA D-VOASTRA DACA PUTETI,PT UN BLAT CU DIMENS. DE 20/30 TREBUIESC DUBLATE CANTITATILE? AR MERGE O CREMA DE MASCARPONE CU NESS?ASTA AR FI TERENUL DE FOTBAL SI AS VREA SA PUN O MINGE PESTE CARE II DIN TORT RAFAELO.MULTUMESC!

Deea

La praf de copt se poate renunta?Multumesc

Anda

Buna ziua. Imi spuneti va rog daca se poate acoperi cu fondant? Nu ar fi prea greu? Multumesc

Anda

Multumesc frumos.

Anda

Buna ziua. Blatul poate fi acoperit cu pasta de zahar? Nu se lasa? Multumesc

Anda

Ma scuzati ca am mai intrebat o data. Dupa aceea am vazut raspunsul primit deja. O zi buna si multumesc inca o data!!

Monica

Vreau sa incerc acest blat si m-ar intetesa o crema buna si simpla!!!ma puteti ajuta,va rog???

Tania Florea

Alina, ai invelit doar marginile laterale in folie de aluminiu, sau si fundul tavii? Multumesc!

Oana

Foarte delicios blatul. Vreau sa va intreb, cand montati tortul, intoarceti blatul, partea de jos devine primul start? Multumesc!

Alina Daniela

Buna, dacă fac acest blat intr-o tava cu diametrul de 26 cm și folosesc 1 data și jumătate din ingrediente, creste in așa fel încât pot Sa îl tai in 3? Sau ma sfătuiești sa fac 2 blaturi Pt un tort? Mulțumesc!

Alina Daniela

Mulțumesc

Monica

Buna! Am forma de 24 cm,cum procedez cu cantitatile?Dublez cantitatea din reteta sau 1 data si jumatate? MULTUMESC!

Anneli

Buna ziua, imi puteti spune, va rog, cum trebuie sa setez cuptorul electric pentru a iesit un blat bun (temepertura si mod de coacere)?
Cuptorul trebuie preincalzit, da?
Multumesc!

Tatiana

Buna seara.
1. In reteta scrie cafea calda iar in comentarii fierbinte, spuneti-mi, va rog mult, cam cite grade trebuie sa aiba cafeaua?
2. Am urmat pasii din reteta, (cafea calda) blatul iese super delicios, insa practic neaerat. Unde credeti ca gresesc?
Va multumesc mult!

Tatiana

Va multumesc mult!!!

Corina

Buna! Cantitatea de zahar poate fi micsorata? Daca o micsorez blatul v-a creste?

Monica

Pentru o tavă de 38×25 dacă dublez cantitățile pot felia blatul în 3 ?

Bianca

Buna! Am facut acest blat respectand toti pasii insa a iesit foarte subtire.. avea grosimea cat un deget.. Oare ce am gresit? 🙁

Cristina Sirbu

Pentru o tava cu diametru de 25 cm.ce cantitati se pun?

Elena

Crema la acest blat?

Laura

Buna Alina, am facut reteta de blat si din greseala am dublat cantitatile(fac un trio deci imi trebuie doar baza). Pot oare congela restul sa il folosesc la un alt tort? De obicei congelam ce ramanea si foloseam la cake pops-uri dar acum e mult, chiar o baza pt un alt trio). Multumesc!

Cris

Ohhhhhh am pus blatul la cuptor si am realizat ca am uitat cafeaua???pot sa il arunc deja sau se face si fara cafea????

loredana_4one

Buna.pentru o tava 30x40cm ce cantitati recomandati? Vreau sa coc foaime separat, nu sa tai blatul. Multumesc

loredana_4one

Ptr blat tort …sa iasa 2, 5 -3 cm inatime fiecare foaie sa dublez sau sa triplez cantitatile? ?

loredana_4one

30x40cm

mikaela

Iaurtul,slab,gras? In general imi place sa folosesc in aluaturi iaurtul grecesc 10 %.Ar trebui mentionat felul iaurtului in orice reteta,consistenta difera in functie de procentul de grasime al iaurtului.

Cristina Nut

Daca coc blatul in cuptor electric cat timp trebuie sa il las, pun si ventilatie sau numai caldura sus si jos, mai trebuie preincalzit cuptorul? Multumesc mult

Andronache Rodica

Acum l-am descoperit și cu siguranță am să-l fac

Raluca

Bună ziua, pot face acest blat dar in tavă pătrată?

Chirculete Estera

Am făcut blatul!Mi-a iesit, e genial!

Nicoleta

Foarte bun. L-am făcut de nenumarate ori. Vă mulțumesc!

Alina

Buna , vreiam sa intreb se coace la 180 de grade cu ventilatie sau fara ? Multumesc

ligia pop

Puteti sa-mi spuneti ce modalitate de coacere ati folosit ? Cu ventilatie sau fara

ligia pop

M-am edificat intre timp in privinta ventilatiei , citind comment-urile. Mai am o intrebare daca sunteti amabila : presupun ca la acest blat umed nu este valabil testul scobitorii. Exista alta modalitate de verificare ?….n-am facut niciodata blat umed si as vrea sa-l incerc azi. Multumesc