Blat umed de cacao

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Blat umed de cacao

  • Medie
Distribuie

Imi place foarte mult acest blat umed de cacao , este dens, dar totusi aerat, nu are nevoie de insiropare. Dupa ce se raceste , se feliaza perfect . Dupa ce il veti incerca , o sa va placa , si il veti folosi mereu la o multime de torturi  🙂

Blat umed ( forma 20 cm)

  • 150 gr faina
  • 25 gr cacao de buna calitate
  • 2 oua
  • 125 gr zahar
  • 75 ml cafea calda
  • 125 gr iaurt
  • 75 ml ulei
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • un praf de sare

Blat umed cacaoDSC_1353DSC_1349

Ouale le  amestecam cu zaharul, adaugam uleiul, cafeaua, iaurtul, sarea. Folosim doar telul. La final adaugam faina amestecata cu cacaua si praful de copt , bicarbonatul. Amestecam totul cu telul pana se omogenizeaza. Turnam compozitia in tava de copt, tapetata pe fund cu hartie de copt. Eu invelesc tava de copt cu folie de aluminiu pe marginile exterioare .

Mi se pare ca atunci blatul creste mai frumos. Coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 40-50 minute. Il scoatem din cuptor si il lasam sa se raceasca 5 minute, apoi il scoatem din tava si il lasam la racit pe un gratar. Se feliaza dupa ce e racit complet, cel mai bine e daca il lasam 2 ore si la frigider . Eu il fac cu o zi inainte si il pastrez la frigider in punga , sau folie alimentara. Se pastreaza la frigider fara probleme 3-4 zile. Enjoy !

Daca v-a placut reteta , ma puteti urmari si pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/luckycake.ro

Distribuie mai departe , multumesc 🙂

 

 

 

 

(Visited 128,542 times, 3 visits today)

Lucky Cake

anterioară
Musaca de legume
următoare
Blat de cacao
anterioară
Musaca de legume
următoare
Blat de cacao

97
Lasa-ne un mesaj

avatar
45 Comment threads
52 Thread replies
8 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
42 Comment authors
Lucky CakeRalucaAndronache RodicaCristina Nutmikaela Recent comment authors
  Subscribe  
cele mai noi cele mai vechi cele mai votate
Notificare despre
Dascalu Paula Ionelia
Vizitator

Ne recomandati si o crema!!??

Lucky Cake
Vizitator

Desigur , o crema de mascarpone https://luckycake.ro/portfolio/woopies-cu-zmeura-si-mascarpone/ , la sectiunea torturi gasiti o multime de creme 🙂

Rodica Orban
Vizitator

se poate renunta la cafea?

Monica Veres
Vizitator

Si mie mi-l place. E perfect! Multumesc!

Lucky Cake
Vizitator

Cu mare drag ! Ma bucur ^_^

Veturia Socol
Vizitator

O SA-L FAC SI EU

Anca Ancuta
Vizitator

este super il incerc

Gabi
Vizitator
Gabi

Daca am forma de 26 de cm
Cum socitesc ingredientele?

Lucky Cake
Vizitator

Gabi, 1 data si jumatate din cantitatea trecuta in reteta 🙂

Mari martin
Vizitator
Mari martin

Pt o tava de 38 pe 25 imi spui te rog daca ai idee ce cantitati trebuie sa folosesc
Cafeaua calda? Bicarbonatul nestins?

Lucky Cake
Vizitator

Dubleaza cantitatile, si nu uita de folia de aluminiu, sa invelesti tava pe exterior, cafeau fierbinte, bicarbonat nestins

Roxana
Vizitator
Roxana

As putea sa pun in loc de ulei,unt ? Si care ar fi gramajul ?

Lucky Cake
Vizitator

Va recomand sa nu inlocuiti nimic la acest blat, dar puteti incerca, cu unt devine mai greu , si nu atat de usor.

Cristina
Vizitator
Cristina

Cu ce pot înlocui cacaua , vreau sa îl fac fără ea?

Alexandra C.
Vizitator
Alexandra C.

Cu pudra de roscove. Dar e dulce, mai scadeti ddin zahar

Lucky Cake
Vizitator

nu recomand sa scadeti din zahar, daca modificati gramajul nu iese lafe, si chiar nu e un blat dulce

Lucky Cake
Vizitator

Cu aceeasi cant de faina 🙂

Cristina
Vizitator
Cristina

Se poate renunta la cacaua?

Balan Mariana
Vizitator
Balan Mariana

Buna ziua,ptr.un tort de 2 kg.care ar fi cantitatile?reteta data de dvs.ptr.ce gramaj ar fi?

Lucky Cake
Vizitator

Petru a realiza un tort de 2 kg pe langa blat e nevoie de creme, care contribui la greutatea tortului. Puteti aduna gramajele de la blat si apoi decideti daca e nevoie de mai mult sau mai putin

Alina
Vizitator
Alina

Cu ce as putea înlocui cafeaua?vreau sa mănânce si cei mici…

Lucky Cake
Vizitator

Se poate inlocui cu apa firbinte 🙂

bia
Vizitator
bia

se poate inlocui si cu lapte cu cacao sau nesquik 🙂 iese minunat

Lucky Cake
Vizitator

Asa e 🙂

Claudia
Vizitator
Claudia

Pt o forma de 24 cm pot folosi aceeasi cantitati sau trebuie sa Mai adaug?

Lucky Cake
Vizitator

Pentru o forma de 24 , dublati cantitatile daca vrei un blat inalt, daca il vrei feliat in 2 , 1 data si jumatate din cantitati. Deoarece este mai mare cantitate de aluat , poate necesita inca 10 minute extra pentru coacere

Simon Simona
Vizitator
Simon Simona

Pentru o forma de 28 de cm ce cantitate trebuie sa folosesc? este in regula daca o dublez? sa iasa si un pic inalalt?

Lucky Cake
Vizitator

da, trebuie dublata cant pentru o forma de 28 cm

Selesan
Vizitator
Selesan

Se poate folosi pentru un tort sah? Si daca da, pentru blatul alb, pun in loc de cacao mai multa faina? Sau daca nu se pot folosi la tort sah, pot sa fac blaturile normale de tort si sa le insiropez dupa montare? Nu as vrea sa am un tort sec. Multumesc anticipat!

Lucky Cake
Vizitator

da sigur se poate, pentru cel de vanilie, inlocuiti cacaua cu faina

Claudia
Vizitator
Claudia

Buna, Alina! Spune-mi, te rog, iaurtul de 3,5 grasime este ok, sau trebuie mai gras?

Lucky Cake
Vizitator

Buna Claudia, este ok !

Mariana
Vizitator
Mariana

Buna ziua, spuneti va rog, iaurt dulce sau de care?

Lucky Cake
Vizitator

Iaurt grecesc simplu, nu indulcit

Daniela
Vizitator
Daniela

Buna ziua! cafea ness sau naturala? multumesc!

Lucky Cake
Vizitator

Cafea naturala am folosit eu

maria
Vizitator
maria

Daca vreau sa renunt la bicarbonat se poate, sau sa pun mai Putin. E delicios blatul doar ca mi se pare un pic prea intens gustul de bicarbonat.?

Lucky Cake
Vizitator

se poate injumatati cantitatea, mie nu mi s-a intamplat dupa copt sa se simta

Carmen
Vizitator
Carmen

Imbracam tava cu folie pe interior sau invelim tava cu folie de aluminiu pe exterior. Multumesc!

Lucky Cake
Vizitator

Pe exterior , voi atasa o poza in reteta 🙂

Mirela
Vizitator
Mirela

Am făcut de două ori blatul e foarte gustos dar oare de ce de fiecare dată crapă deasupra,….

Lucky Cake
Vizitator

Mirela e normal sa crape , nu este precum un pandispan, daca crapa tare, incearca sa il coci la 170 grade

Adina
Vizitator
Adina

Oule le separ sau le pun întregi

Lucky Cake
Vizitator

Adina, se pun intregi in blat, se amesteca doar cu telul .

Dana
Vizitator
Dana

Reteta nu se printeaza toata, doar 2 pagini

Lucky Cake
Vizitator

voi incerca sa rezolv cat de repede 🙂

veRA
Vizitator
veRA

BUNA,AM NEVOIE DE AJUTOR DE LA D-VOASTRA DACA PUTETI,PT UN BLAT CU DIMENS. DE 20/30 TREBUIESC DUBLATE CANTITATILE? AR MERGE O CREMA DE MASCARPONE CU NESS?ASTA AR FI TERENUL DE FOTBAL SI AS VREA SA PUN O MINGE PESTE CARE II DIN TORT RAFAELO.MULTUMESC!

Lucky Cake
Vizitator

Buna, da trebuie dublate cantitatile daca doriti sa puteti taia blatul macar in 2 . Merge foarte bine cu mascarpone in orice combinatie

Deea
Vizitator
Deea

La praf de copt se poate renunta?Multumesc

Lucky Cake
Vizitator

Agent de crestere trebuie, eventual poti incerca sa inlocuiesti cu bicarbonat de sodiu, insa eu nu am incercat

Anda
Vizitator
Anda

Buna ziua. Imi spuneti va rog daca se poate acoperi cu fondant? Nu ar fi prea greu? Multumesc

Lucky Cake
Vizitator

Nu este prea greu, merge perfect cu orice crema si se poate acoperi in fondant 🙂

Anda
Vizitator
Anda

Multumesc frumos.

Anda
Vizitator
Anda

Buna ziua. Blatul poate fi acoperit cu pasta de zahar? Nu se lasa? Multumesc

Anda
Vizitator
Anda

Ma scuzati ca am mai intrebat o data. Dupa aceea am vazut raspunsul primit deja. O zi buna si multumesc inca o data!!

Monica
Vizitator
Monica

Vreau sa incerc acest blat si m-ar intetesa o crema buna si simpla!!!ma puteti ajuta,va rog???

Tania Florea
Vizitator
Tania Florea

Alina, ai invelit doar marginile laterale in folie de aluminiu, sau si fundul tavii? Multumesc!

Lucky Cake
Vizitator

Doar marginile exterioare Tania 🙂

Oana
Vizitator
Oana

Foarte delicios blatul. Vreau sa va intreb, cand montati tortul, intoarceti blatul, partea de jos devine primul start? Multumesc!

Lucky Cake
Vizitator

Eu de obicei blatul de sus, capacul in pun in mijloc daca feliez blatul in 3

Alina Daniela
Vizitator
Alina Daniela

Buna, dacă fac acest blat intr-o tava cu diametrul de 26 cm și folosesc 1 data și jumătate din ingrediente, creste in așa fel încât pot Sa îl tai in 3? Sau ma sfătuiești sa fac 2 blaturi Pt un tort? Mulțumesc!

Lucky Cake
Vizitator

Buna, da, si eu fac deseori in forma de 26 si ajunge cantitatea, insa sa urmati exact reteta, in plus vreo 10-15 minute la cuptor

Alina Daniela
Vizitator
Alina Daniela

Mulțumesc

Monica
Vizitator
Monica

Buna! Am forma de 24 cm,cum procedez cu cantitatile?Dublez cantitatea din reteta sau 1 data si jumatate? MULTUMESC!

Lucky Cake
Vizitator

O data si jumatate ajunge pentru o forma de 24 cm 🙂

Anneli
Vizitator
Anneli

Buna ziua, imi puteti spune, va rog, cum trebuie sa setez cuptorul electric pentru a iesit un blat bun (temepertura si mod de coacere)?
Cuptorul trebuie preincalzit, da?
Multumesc!

Lucky Cake
Vizitator

Bune Anneli, eu il preincalzesc, mai nou folosesc 175 grade ca si temperatura de coacere , am obesrvat ca imi cresc mai frumos. Caldura sus si jos fara ventilatie

Tatiana
Vizitator
Tatiana

Buna seara.
1. In reteta scrie cafea calda iar in comentarii fierbinte, spuneti-mi, va rog mult, cam cite grade trebuie sa aiba cafeaua?
2. Am urmat pasii din reteta, (cafea calda) blatul iese super delicios, insa practic neaerat. Unde credeti ca gresesc?
Va multumesc mult!

Lucky Cake
Vizitator

cafeaua la aproximativ 50 grade, in rest, iese neaerat doar daca mixati prea mult in compozitie

Tatiana
Vizitator
Tatiana

Va multumesc mult!!!

Corina
Vizitator
Corina

Buna! Cantitatea de zahar poate fi micsorata? Daca o micsorez blatul v-a creste?

Lucky Cake
Vizitator

nu recomand sa micsorati cantitatea de zahar, nu iese foarte dulce

Monica
Vizitator
Monica

Pentru o tavă de 38×25 dacă dublez cantitățile pot felia blatul în 3 ?

Lucky Cake
Vizitator

nu , va recomand sa faceti pe rand 3 blaturi, prima data o portie si vedeti cat creste.

Bianca
Vizitator
Bianca

Buna! Am facut acest blat respectand toti pasii insa a iesit foarte subtire.. avea grosimea cat un deget.. Oare ce am gresit? 🙁

Lucky Cake
Vizitator

depinde ce dimensiuni avea tava folosita, la o tava de 28 cm , va iesi un blat subtire

Cristina Sirbu
Vizitator
Cristina Sirbu

Pentru o tava cu diametru de 25 cm.ce cantitati se pun?

Lucky Cake
Vizitator

E nevoie de 1 data si jumatate

Elena
Vizitator
Elena

Crema la acest blat?

Lucky Cake
Vizitator

Cautati la lupa ” creme tort” si veti gasi o multime de retete

Laura
Vizitator
Laura

Buna Alina, am facut reteta de blat si din greseala am dublat cantitatile(fac un trio deci imi trebuie doar baza). Pot oare congela restul sa il folosesc la un alt tort? De obicei congelam ce ramanea si foloseam la cake pops-uri dar acum e mult, chiar o baza pt un alt trio). Multumesc!

Lucky Cake
Vizitator

Eu il infoliez bine si il pun la congelator, sta foarte bine

Cris
Vizitator
Cris

Ohhhhhh am pus blatul la cuptor si am realizat ca am uitat cafeaua😓😓😓pot sa il arunc deja sau se face si fara cafea🤣🤣🤣🤣

Lucky Cake
Vizitator

Cristina, acum trebuie sa il coci, macar vezi rezultatul, in mod normal are nevoie de acea cantitate de lichid

loredana_4one
Vizitator
loredana_4one

Buna.pentru o tava 30x40cm ce cantitati recomandati? Vreau sa coc foaime separat, nu sa tai blatul. Multumesc

Lucky Cake
Vizitator

Compozitia data va ajunge pentru o foaie gen rulada in tava cu dimensiunea aceasta

loredana_4one
Vizitator
loredana_4one

Ptr blat tort …sa iasa 2, 5 -3 cm inatime fiecare foaie sa dublez sau sa triplez cantitatile? 🤗

Lucky Cake
Vizitator

Pentru ce dimensiuni de tava ?

loredana_4one
Vizitator
loredana_4one

30x40cm

Lucky Cake
Vizitator

Dublate eu zic ca ajunge

mikaela
Vizitator
mikaela

Iaurtul,slab,gras? In general imi place sa folosesc in aluaturi iaurtul grecesc 10 %.Ar trebui mentionat felul iaurtului in orice reteta,consistenta difera in functie de procentul de grasime al iaurtului.

Lucky Cake
Vizitator

Am folosit si iaurt cu 10 % si iaurt cu 3-4 % , a iesit ok de fiecare data

Cristina Nut
Vizitator
Cristina Nut

Daca coc blatul in cuptor electric cat timp trebuie sa il las, pun si ventilatie sau numai caldura sus si jos, mai trebuie preincalzit cuptorul? Multumesc mult

Lucky Cake
Vizitator

Blaturile nu le coc cu ventilatie, decat caldura sus si jos

Andronache Rodica
Vizitator
Andronache Rodica

Acum l-am descoperit și cu siguranță am să-l fac

Raluca
Vizitator
Raluca

Bună ziua, pot face acest blat dar in tavă pătrată?

Lucky Cake
Vizitator

Desigur, fara probleme