Blat umed de cacao

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Nutritional information

Blat umed de cacao

  • Medium

Ingredients

Share

Imi place foarte mult acest blat umed de cacao , este dens, dar totusi aerat, nu are nevoie de insiropare. Dupa ce se raceste , se feliaza perfect . Dupa ce il veti incerca , o sa va placa , si il veti folosi mereu la o multime de torturi  🙂

Blat umed ( forma 20 cm)

  • 150 gr faina
  • 25 gr cacao de buna calitate
  • 2 oua
  • 125 gr zahar
  • 75 ml cafea calda
  • 125 gr iaurt
  • 75 ml ulei
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • un praf de sare

Blat umed cacaoDSC_1353DSC_1349

Ouale le  amestecam cu zaharul, adaugam uleiul, cafeaua, iaurtul, sarea. Folosim doar telul. La final adaugam faina amestecata cu cacaua si praful de copt , bicarbonatul. Amestecam totul cu telul pana se omogenizeaza. Turnam compozitia in tava de copt, tapetata pe fund cu hartie de copt. Eu invelesc tava de copt cu folie de aluminiu pe marginile exterioare .

Mi se pare ca atunci blatul creste mai frumos. Coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 40-50 minute. Il scoatem din cuptor si il lasam sa se raceasca 5 minute, apoi il scoatem din tava si il lasam la racit pe un gratar. Se feliaza dupa ce e racit complet, cel mai bine e daca il lasam 2 ore si la frigider . Eu il fac cu o zi inainte si il pastrez la frigider in punga , sau folie alimentara. Se pastreaza la frigider fara probleme 3-4 zile. Enjoy !

Daca v-a placut reteta , ma puteti urmari si pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/luckycake.ro

Distribuie mai departe , multumesc 🙂

 

 

 

 

(Visited 252,865 times, 4 visits today)

Steps

1
Done

Lucky Cake

previous
Musaca de legume
next
Blat de cacao
previous
Musaca de legume
next
Blat de cacao
guest
122 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
Dascalu Paula Ionelia
18.09.2015 14:20

Ne recomandati si o crema!!??

Rodica Orban
12.10.2015 22:50

se poate renunta la cafea?

Monica Veres
18.10.2015 12:06

Si mie mi-l place. E perfect! Multumesc!

Veturia Socol
11.11.2015 05:05

O SA-L FAC SI EU

Anca Ancuta
24.11.2015 01:05

este super il incerc

Gabi
Gabi
14.01.2016 20:14

Daca am forma de 26 de cm
Cum socitesc ingredientele?

Mari martin
Mari martin
19.04.2016 17:01

Pt o tava de 38 pe 25 imi spui te rog daca ai idee ce cantitati trebuie sa folosesc
Cafeaua calda? Bicarbonatul nestins?

Roxana
Roxana
21.04.2016 00:56

As putea sa pun in loc de ulei,unt ? Si care ar fi gramajul ?

Cristina
Cristina
21.04.2016 16:48

Cu ce pot înlocui cacaua , vreau sa îl fac fără ea?

Alexandra C.
Alexandra C.
03.01.2018 19:26
Reply to  Cristina

Cu pudra de roscove. Dar e dulce, mai scadeti ddin zahar

Cristina
Cristina
22.04.2016 17:36

Se poate renunta la cacaua?

Balan Mariana
Balan Mariana
25.04.2016 16:12

Buna ziua,ptr.un tort de 2 kg.care ar fi cantitatile?reteta data de dvs.ptr.ce gramaj ar fi?

Alina
Alina
04.05.2016 00:01

Cu ce as putea înlocui cafeaua?vreau sa mănânce si cei mici…

bia
bia
12.04.2017 08:51
Reply to  Lucky Cake

se poate inlocui si cu lapte cu cacao sau nesquik 🙂 iese minunat

Claudia
Claudia
25.05.2016 09:31

Pt o forma de 24 cm pot folosi aceeasi cantitati sau trebuie sa Mai adaug?

Simon Simona
Simon Simona
13.06.2016 17:08

Pentru o forma de 28 de cm ce cantitate trebuie sa folosesc? este in regula daca o dublez? sa iasa si un pic inalalt?

Selesan
Selesan
15.07.2016 11:41

Se poate folosi pentru un tort sah? Si daca da, pentru blatul alb, pun in loc de cacao mai multa faina? Sau daca nu se pot folosi la tort sah, pot sa fac blaturile normale de tort si sa le insiropez dupa montare? Nu as vrea sa am un tort sec. Multumesc anticipat!

Claudia
Claudia
04.09.2016 20:55

Buna, Alina! Spune-mi, te rog, iaurtul de 3,5 grasime este ok, sau trebuie mai gras?

Mariana
Mariana
09.09.2016 17:18

Buna ziua, spuneti va rog, iaurt dulce sau de care?

Daniela
Daniela
24.09.2016 22:37

Buna ziua! cafea ness sau naturala? multumesc!

maria
maria
14.10.2016 17:15

Daca vreau sa renunt la bicarbonat se poate, sau sa pun mai Putin. E delicios blatul doar ca mi se pare un pic prea intens gustul de bicarbonat.?

Carmen
Carmen
24.10.2016 03:07

Imbracam tava cu folie pe interior sau invelim tava cu folie de aluminiu pe exterior. Multumesc!

Mirela
Mirela
21.11.2016 13:13

Am făcut de două ori blatul e foarte gustos dar oare de ce de fiecare dată crapă deasupra,….

Adina
Adina
30.11.2016 17:09

Oule le separ sau le pun întregi

Dana
Dana
08.12.2016 13:44

Reteta nu se printeaza toata, doar 2 pagini

veRA
veRA
03.01.2017 17:00

BUNA,AM NEVOIE DE AJUTOR DE LA D-VOASTRA DACA PUTETI,PT UN BLAT CU DIMENS. DE 20/30 TREBUIESC DUBLATE CANTITATILE? AR MERGE O CREMA DE MASCARPONE CU NESS?ASTA AR FI TERENUL DE FOTBAL SI AS VREA SA PUN O MINGE PESTE CARE II DIN TORT RAFAELO.MULTUMESC!

Deea
Deea
11.01.2017 00:39

La praf de copt se poate renunta?Multumesc

Anda
Anda
12.01.2017 01:42

Buna ziua. Imi spuneti va rog daca se poate acoperi cu fondant? Nu ar fi prea greu? Multumesc

Anda
Anda
14.01.2017 01:51
Reply to  Lucky Cake

Multumesc frumos.

Anda
Anda
14.01.2017 01:50

Buna ziua. Blatul poate fi acoperit cu pasta de zahar? Nu se lasa? Multumesc

Anda
Anda
14.01.2017 01:53
Reply to  Anda

Ma scuzati ca am mai intrebat o data. Dupa aceea am vazut raspunsul primit deja. O zi buna si multumesc inca o data!!

Monica
Monica
26.01.2017 20:16

Vreau sa incerc acest blat si m-ar intetesa o crema buna si simpla!!!ma puteti ajuta,va rog???

Tania Florea
Tania Florea
24.02.2017 13:25

Alina, ai invelit doar marginile laterale in folie de aluminiu, sau si fundul tavii? Multumesc!

Oana
Oana
05.03.2017 22:45

Foarte delicios blatul. Vreau sa va intreb, cand montati tortul, intoarceti blatul, partea de jos devine primul start? Multumesc!

Alina Daniela
Alina Daniela
08.04.2017 11:12

Buna, dacă fac acest blat intr-o tava cu diametrul de 26 cm și folosesc 1 data și jumătate din ingrediente, creste in așa fel încât pot Sa îl tai in 3? Sau ma sfătuiești sa fac 2 blaturi Pt un tort? Mulțumesc!

Alina Daniela
Alina Daniela
12.04.2017 12:11
Reply to  Lucky Cake

Mulțumesc

Monica
Monica
12.04.2017 13:14

Buna! Am forma de 24 cm,cum procedez cu cantitatile?Dublez cantitatea din reteta sau 1 data si jumatate? MULTUMESC!

Anneli
Anneli
09.05.2017 15:29

Buna ziua, imi puteti spune, va rog, cum trebuie sa setez cuptorul electric pentru a iesit un blat bun (temepertura si mod de coacere)?
Cuptorul trebuie preincalzit, da?
Multumesc!

Tatiana
Tatiana
12.05.2017 01:22

Buna seara.
1. In reteta scrie cafea calda iar in comentarii fierbinte, spuneti-mi, va rog mult, cam cite grade trebuie sa aiba cafeaua?
2. Am urmat pasii din reteta, (cafea calda) blatul iese super delicios, insa practic neaerat. Unde credeti ca gresesc?
Va multumesc mult!

Tatiana
Tatiana
12.05.2017 10:52
Reply to  Lucky Cake

Va multumesc mult!!!

Corina
Corina
22.05.2017 10:11

Buna! Cantitatea de zahar poate fi micsorata? Daca o micsorez blatul v-a creste?

Monica
Monica
05.06.2017 06:03

Pentru o tavă de 38×25 dacă dublez cantitățile pot felia blatul în 3 ?

Bianca
Bianca
06.09.2017 13:40

Buna! Am facut acest blat respectand toti pasii insa a iesit foarte subtire.. avea grosimea cat un deget.. Oare ce am gresit? 🙁

Cristina Sirbu
Cristina Sirbu
06.10.2017 09:50

Pentru o tava cu diametru de 25 cm.ce cantitati se pun?

Elena
Elena
18.12.2017 02:17
Reply to  Lucky Cake

Crema la acest blat?

Laura
Laura
26.01.2018 23:11

Buna Alina, am facut reteta de blat si din greseala am dublat cantitatile(fac un trio deci imi trebuie doar baza). Pot oare congela restul sa il folosesc la un alt tort? De obicei congelam ce ramanea si foloseam la cake pops-uri dar acum e mult, chiar o baza pt un alt trio). Multumesc!

Cris
Cris
03.02.2018 10:33

Ohhhhhh am pus blatul la cuptor si am realizat ca am uitat cafeaua???pot sa il arunc deja sau se face si fara cafea????

loredana_4one
loredana_4one
17.03.2018 16:45

Buna.pentru o tava 30x40cm ce cantitati recomandati? Vreau sa coc foaime separat, nu sa tai blatul. Multumesc

loredana_4one
loredana_4one
21.03.2018 20:16
Reply to  Lucky Cake

Ptr blat tort …sa iasa 2, 5 -3 cm inatime fiecare foaie sa dublez sau sa triplez cantitatile? ?

loredana_4one
loredana_4one
22.03.2018 02:04
Reply to  Lucky Cake

30x40cm

mikaela
mikaela
24.04.2018 13:42

Iaurtul,slab,gras? In general imi place sa folosesc in aluaturi iaurtul grecesc 10 %.Ar trebui mentionat felul iaurtului in orice reteta,consistenta difera in functie de procentul de grasime al iaurtului.

Cristina Nut
Cristina Nut
09.05.2018 13:23

Daca coc blatul in cuptor electric cat timp trebuie sa il las, pun si ventilatie sau numai caldura sus si jos, mai trebuie preincalzit cuptorul? Multumesc mult

Andronache Rodica
Andronache Rodica
21.05.2018 09:02

Acum l-am descoperit și cu siguranță am să-l fac

Raluca
Raluca
20.07.2018 11:33

Bună ziua, pot face acest blat dar in tavă pătrată?

Chirculete Estera
Chirculete Estera
28.01.2019 21:59

Am făcut blatul!Mi-a iesit, e genial!

Nicoleta
Nicoleta
30.01.2019 22:05

Foarte bun. L-am făcut de nenumarate ori. Vă mulțumesc!

Alina
Alina
06.02.2019 16:40

Buna , vreiam sa intreb se coace la 180 de grade cu ventilatie sau fara ? Multumesc

ligia pop
ligia pop
15.02.2019 10:26

Puteti sa-mi spuneti ce modalitate de coacere ati folosit ? Cu ventilatie sau fara

ligia pop
ligia pop
15.02.2019 10:44

M-am edificat intre timp in privinta ventilatiei , citind comment-urile. Mai am o intrebare daca sunteti amabila : presupun ca la acest blat umed nu este valabil testul scobitorii. Exista alta modalitate de verificare ?….n-am facut niciodata blat umed si as vrea sa-l incerc azi. Multumesc

122
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x