Blat umed de cacao

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Blat umed de cacao

  • Medie
Distribuie

Imi place foarte mult acest blat umed de cacao , este dens, dar totusi aerat, nu are nevoie de insiropare. Dupa ce se raceste , se feliaza perfect . Dupa ce il veti incerca , o sa va placa , si il veti folosi mereu la o multime de torturi  🙂

Blat umed ( forma 20 cm)

  • 150 gr faina
  • 25 gr cacao de buna calitate
  • 2 oua
  • 125 gr zahar
  • 75 ml cafea calda
  • 125 gr iaurt
  • 75 ml ulei
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • un praf de sare

Blat umed cacaoDSC_1353DSC_1349

Ouale le  amestecam cu zaharul, adaugam uleiul, cafeaua, iaurtul, sarea. Folosim doar telul. La final adaugam faina amestecata cu cacaua si praful de copt , bicarbonatul. Amestecam totul cu telul pana se omogenizeaza. Turnam compozitia in tava de copt, tapetata pe fund cu hartie de copt. Eu invelesc tava de copt cu folie de aluminiu pe marginile exterioare .

Mi se pare ca atunci blatul creste mai frumos. Coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 40-50 minute. Il scoatem din cuptor si il lasam sa se raceasca 5 minute, apoi il scoatem din tava si il lasam la racit pe un gratar. Se feliaza dupa ce e racit complet, cel mai bine e daca il lasam 2 ore si la frigider . Eu il fac cu o zi inainte si il pastrez la frigider in punga , sau folie alimentara. Se pastreaza la frigider fara probleme 3-4 zile. Enjoy !

Daca v-a placut reteta , ma puteti urmari si pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/luckycake.ro

Distribuie mai departe , multumesc 🙂

 

 

 

 

(Visited 166,970 times, 11 visits today)

Lucky Cake

anterioară
Musaca de legume
următoare
Blat de cacao
anterioară
Musaca de legume
următoare
Blat de cacao

106
Lasa-ne un mesaj

avatar
51 Comment threads
55 Thread replies
8 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
48 Comment authors
Lucky CakeDoinaligia popAlinaNicoleta Recent comment authors
  Subscribe  
cele mai noi cele mai vechi cele mai votate
Notificare despre
Doina
Vizitator
Doina

Am facut acest blat recent ,am facut o portie si jumatate,insa se simte tare gustul de ulei 🙁

ligia pop
Vizitator
ligia pop

M-am edificat intre timp in privinta ventilatiei , citind comment-urile. Mai am o intrebare daca sunteti amabila : presupun ca la acest blat umed nu este valabil testul scobitorii. Exista alta modalitate de verificare ?….n-am facut niciodata blat umed si as vrea sa-l incerc azi. Multumesc

ligia pop
Vizitator
ligia pop

Puteti sa-mi spuneti ce modalitate de coacere ati folosit ? Cu ventilatie sau fara

Alina
Vizitator
Alina

Buna , vreiam sa intreb se coace la 180 de grade cu ventilatie sau fara ? Multumesc

Nicoleta
Vizitator
Nicoleta

Foarte bun. L-am făcut de nenumarate ori. Vă mulțumesc!

Chirculete Estera
Vizitator
Chirculete Estera

Am făcut blatul!Mi-a iesit, e genial!

Raluca
Vizitator
Raluca

Bună ziua, pot face acest blat dar in tavă pătrată?

Andronache Rodica
Vizitator
Andronache Rodica

Acum l-am descoperit și cu siguranță am să-l fac

Cristina Nut
Vizitator
Cristina Nut

Daca coc blatul in cuptor electric cat timp trebuie sa il las, pun si ventilatie sau numai caldura sus si jos, mai trebuie preincalzit cuptorul? Multumesc mult

mikaela
Vizitator
mikaela

Iaurtul,slab,gras? In general imi place sa folosesc in aluaturi iaurtul grecesc 10 %.Ar trebui mentionat felul iaurtului in orice reteta,consistenta difera in functie de procentul de grasime al iaurtului.

loredana_4one
Vizitator
loredana_4one

Buna.pentru o tava 30x40cm ce cantitati recomandati? Vreau sa coc foaime separat, nu sa tai blatul. Multumesc

Cris
Vizitator
Cris

Ohhhhhh am pus blatul la cuptor si am realizat ca am uitat cafeaua???pot sa il arunc deja sau se face si fara cafea????

Laura
Vizitator
Laura

Buna Alina, am facut reteta de blat si din greseala am dublat cantitatile(fac un trio deci imi trebuie doar baza). Pot oare congela restul sa il folosesc la un alt tort? De obicei congelam ce ramanea si foloseam la cake pops-uri dar acum e mult, chiar o baza pt un alt trio). Multumesc!

Cristina Sirbu
Vizitator
Cristina Sirbu

Pentru o tava cu diametru de 25 cm.ce cantitati se pun?

Bianca
Vizitator
Bianca

Buna! Am facut acest blat respectand toti pasii insa a iesit foarte subtire.. avea grosimea cat un deget.. Oare ce am gresit? 🙁

Monica
Vizitator
Monica

Pentru o tavă de 38×25 dacă dublez cantitățile pot felia blatul în 3 ?

Corina
Vizitator
Corina

Buna! Cantitatea de zahar poate fi micsorata? Daca o micsorez blatul v-a creste?

Tatiana
Vizitator
Tatiana

Buna seara.
1. In reteta scrie cafea calda iar in comentarii fierbinte, spuneti-mi, va rog mult, cam cite grade trebuie sa aiba cafeaua?
2. Am urmat pasii din reteta, (cafea calda) blatul iese super delicios, insa practic neaerat. Unde credeti ca gresesc?
Va multumesc mult!

Anneli
Vizitator
Anneli

Buna ziua, imi puteti spune, va rog, cum trebuie sa setez cuptorul electric pentru a iesit un blat bun (temepertura si mod de coacere)?
Cuptorul trebuie preincalzit, da?
Multumesc!

Monica
Vizitator
Monica

Buna! Am forma de 24 cm,cum procedez cu cantitatile?Dublez cantitatea din reteta sau 1 data si jumatate? MULTUMESC!

Alina Daniela
Vizitator
Alina Daniela

Buna, dacă fac acest blat intr-o tava cu diametrul de 26 cm și folosesc 1 data și jumătate din ingrediente, creste in așa fel încât pot Sa îl tai in 3? Sau ma sfătuiești sa fac 2 blaturi Pt un tort? Mulțumesc!

Oana
Vizitator
Oana

Foarte delicios blatul. Vreau sa va intreb, cand montati tortul, intoarceti blatul, partea de jos devine primul start? Multumesc!

Tania Florea
Vizitator
Tania Florea

Alina, ai invelit doar marginile laterale in folie de aluminiu, sau si fundul tavii? Multumesc!

Monica
Vizitator
Monica

Vreau sa incerc acest blat si m-ar intetesa o crema buna si simpla!!!ma puteti ajuta,va rog???

Anda
Vizitator
Anda

Buna ziua. Blatul poate fi acoperit cu pasta de zahar? Nu se lasa? Multumesc

Anda
Vizitator
Anda

Ma scuzati ca am mai intrebat o data. Dupa aceea am vazut raspunsul primit deja. O zi buna si multumesc inca o data!!

Anda
Vizitator
Anda

Buna ziua. Imi spuneti va rog daca se poate acoperi cu fondant? Nu ar fi prea greu? Multumesc

Deea
Vizitator
Deea

La praf de copt se poate renunta?Multumesc

veRA
Vizitator
veRA

BUNA,AM NEVOIE DE AJUTOR DE LA D-VOASTRA DACA PUTETI,PT UN BLAT CU DIMENS. DE 20/30 TREBUIESC DUBLATE CANTITATILE? AR MERGE O CREMA DE MASCARPONE CU NESS?ASTA AR FI TERENUL DE FOTBAL SI AS VREA SA PUN O MINGE PESTE CARE II DIN TORT RAFAELO.MULTUMESC!

Dana
Vizitator
Dana

Reteta nu se printeaza toata, doar 2 pagini

Adina
Vizitator
Adina

Oule le separ sau le pun întregi

Mirela
Vizitator
Mirela

Am făcut de două ori blatul e foarte gustos dar oare de ce de fiecare dată crapă deasupra,….

Carmen
Vizitator
Carmen

Imbracam tava cu folie pe interior sau invelim tava cu folie de aluminiu pe exterior. Multumesc!

maria
Vizitator
maria

Daca vreau sa renunt la bicarbonat se poate, sau sa pun mai Putin. E delicios blatul doar ca mi se pare un pic prea intens gustul de bicarbonat.?

Daniela
Vizitator
Daniela

Buna ziua! cafea ness sau naturala? multumesc!

Mariana
Vizitator
Mariana

Buna ziua, spuneti va rog, iaurt dulce sau de care?

Claudia
Vizitator
Claudia

Buna, Alina! Spune-mi, te rog, iaurtul de 3,5 grasime este ok, sau trebuie mai gras?

Selesan
Vizitator
Selesan

Se poate folosi pentru un tort sah? Si daca da, pentru blatul alb, pun in loc de cacao mai multa faina? Sau daca nu se pot folosi la tort sah, pot sa fac blaturile normale de tort si sa le insiropez dupa montare? Nu as vrea sa am un tort sec. Multumesc anticipat!

Simon Simona
Vizitator
Simon Simona

Pentru o forma de 28 de cm ce cantitate trebuie sa folosesc? este in regula daca o dublez? sa iasa si un pic inalalt?

Claudia
Vizitator
Claudia

Pt o forma de 24 cm pot folosi aceeasi cantitati sau trebuie sa Mai adaug?

Alina
Vizitator
Alina

Cu ce as putea înlocui cafeaua?vreau sa mănânce si cei mici…

Balan Mariana
Vizitator
Balan Mariana

Buna ziua,ptr.un tort de 2 kg.care ar fi cantitatile?reteta data de dvs.ptr.ce gramaj ar fi?

Cristina
Vizitator
Cristina

Se poate renunta la cacaua?

Cristina
Vizitator
Cristina

Cu ce pot înlocui cacaua , vreau sa îl fac fără ea?

Alexandra C.
Vizitator
Alexandra C.

Cu pudra de roscove. Dar e dulce, mai scadeti ddin zahar

Roxana
Vizitator
Roxana

As putea sa pun in loc de ulei,unt ? Si care ar fi gramajul ?

Mari martin
Vizitator
Mari martin

Pt o tava de 38 pe 25 imi spui te rog daca ai idee ce cantitati trebuie sa folosesc
Cafeaua calda? Bicarbonatul nestins?

Gabi
Vizitator
Gabi

Daca am forma de 26 de cm
Cum socitesc ingredientele?

Anca Ancuta
Vizitator

este super il incerc

Veturia Socol
Vizitator

O SA-L FAC SI EU

Monica Veres
Vizitator

Si mie mi-l place. E perfect! Multumesc!

Rodica Orban
Vizitator

se poate renunta la cafea?