Legume la cuptor, o garnitura des facuta la noi acasa. Legumele pot varia, dar astea ne plac cel mai mult š Merg servite alaturi de orice carne, si sunt tare gustoase.
Ingrediente legume (4 persoane):
- 4 cartofi mari
- 2 bucati sfecla cat pumnul
- 4 morcovi mari
- 2 linguri
- ulei de masline 2 linguri otet balsamic (optional)
- cimbru rozmarin sare, piper
Legumele le curatamĀ , le Ā spalamĀ si le taiem in bucati mai mari( precum cartofii wedges). Intr-o tava incapatoare punem legumele taiate, asezonam cu sare si piper, apoi cimbru si rozmarin iar la final le stropim cu ulei de masline si otetul balsamic. Le amestecam bine, sa se acopere legumele cu toate condimentele, apoi punem o folie de aluminiu peste tava, astfel incat sa fie acoperita peste tot si le dam la cuptor. Cuptorul sa fie preincalzit la 190 grade, le lasam o ora. Dupa o ora , scoatem folie, verificam legumele, daca sunt facute le punem in cuptor fara folie pana devin rumene si usor crocante , intre 20 si 30 minute, la jumatatea timpului le intoarcem usor. Servim cat sunt calde , pofta buna !.