0 0
Tort de post cu ciocolata si zmeura

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Reglați numărul de porții:
Blat de cacao de post
180 grame faina
80 grame cacao
250 grame zahar
350 ml apa minerala
1 lingurita extract vanilie
10 grame praf de copt
un praf de sare
Crema de ciocolata de post
1 bucata avocado
1 bucata medie banana
100 grame ciocolata neagra
50 grame ulei de cocos
1 lingura ( optional) miere
Crema de zmeura
200 grame zmeura
100 ml apa
40 grame zahar
5 grame amidon

Tort de post cu ciocolata si zmeura

  • 1 ora si 30 minute
  • Pentru 12
  • Ușor

Ingrediente

Distribuie

Tort de post cu ciocolata si zmeura

Am incercat o combinatie care imi place mie : ciocolata si zmeura , a iesit absolut delicios ! Crema aceasta de ciocolata, de post sau vegana , e una dintre preferatele mele. E unul dintre cele mai simple torturi dar si unul dintre cele mai gustoase ^_^

(Visited 1,719 times, 1 visits today)

Pași

1
Gata

Preparare Tort de post

Pentru a pregati acest tort aveti nevoie de :
- o tava rotuna (cu pereti detasabili ) de 20 cm
- un blender de mana sau unul vertical
- un tel

2
Gata

Prima data preincalzim cuptorul la 180 grade.
Pregatim blatul. Apoi intr-un bol adaugam ingredientele uscate si le amestecam cu telul , urmate de vanilie si apa minerala. Amestecam energic cu telul pana devine totul omogen. Pe fundul tavii punem hartie cerata, apoi turnam amestecul in tava si coacem aprox 50 minute sau pana trece testul scobitorii.
Dupa ce blatul e copt il scoatem din cuptor si il lasam 5 minute deoparte, apoi il scoatem din forma si il lasam sa se raceasca complet.

3
Gata

Crema de zmeura

Aceasta o pregatim cat blatul se coace. Punem zmeura ( eu am folosit congelata) intr-o craticioara , adaugam 90 ml apa, extract de vanilie si zaharul . Cand incepe sa fiarba amestecam foarte usor de 2 -3 ori, si lasam sa fiarba 2-3 minute pana se dizolva zaharul. Intre timp amestecam amidonul cu restul de apa rece, si apoi turnam peste zmeura. Acum cu ajutorul telului amestecam pana incepe sa se ingroase usor. O lasam la racit.

4
Gata

Preparare crema de ciocolata de post

Se face foarte usor. Prima data topim ciocolata cu uleiul de cocos. Apoi curatam avocado si banana ( sa nu fie prea coapta) , le punem in vasul blenderului, adaugam si ciocolata topita. Pune, si mierea daca dorim, eu am folosit si miere deoarece ciocolata mea a fost cu continut mare de cacao. Eu am folosit un blender de mana. Mixam totul pana devine o crema destul de ferma si fina. Ideal e sa o lasati 10 minute la frigider.

5
Gata

Acum putem asambla tortul. Feliem blatul in 2. Peste prima felie punem un strat din crema ( rece) de zmeura, apoi jumatate din cea de cacao. punem al 2-lea blat , la fel si cremele. Peste am razuit ciocolata neagra si am decorat cu zmeura. Se lasa la rece 2 ore , apoi se poate servi. Enjoy !

Lucky Cake

Sos aioli cu avocado
anterioară
Sos aioli cu avocado
Piept de pui cu lamaie si sparanghel
următoare
Piept de pui cu lamaie si sparanghel
Sos aioli cu avocado
anterioară
Sos aioli cu avocado
Piept de pui cu lamaie si sparanghel
următoare
Piept de pui cu lamaie si sparanghel

2
Lasa-ne un mesaj

avatar
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Lucky CakeCristina Recent comment authors
  Subscribe  
cele mai noi cele mai vechi cele mai votate
Notificare despre
Cristina
Vizitator
Cristina

Cu ce pot inlocui uleiul de cocos?