1 0
Prajitura Valurile Dunarii

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Blat
4 buc oua
200 grame faina
200 grame unt
50 ml lapte
200 grame zahar
un praf de sare
20 grame cacao
5 grame praf de copt
30 ml lapte
o lingurita extract vanilie
500 grame visine
Crema vanilie
500 ml lapte
2 galbenusuri
120 gr zahar
50 gr amidon
1 lingurita extract vanilie
4 grame gelatina
20 grame zahar pudra
200 ml smantana pt frisca
Glazura ciocolata
100 grame ciocolata cu continut ridicat de cacao
65 ml smantana pt frisca

Prajitura Valurile Dunarii

  • 1 h
  • Serves 16
  • Medium

Ingredients

Share

Prajitura Valurile Dunarii

Acum e sezonul visinelor. Dupa ce am mancat pe saturate, am pus o parte la congelator iar din restul am facut aceasta delicioasa prajitura. Este o prajitura traditionala in Austria si Germania.

Blatul e in 2 culori, cu visine, crema fina de vanilie, si o glazura de ciocolata.

 

Steps

1
Done

Preparare blat

Preincalzim cuptorul la 180 grade. Incepem prin a scoate samburii cireselor. Apoi le lasam la o parte.
Va recomand sa scoateti din frigider toate ingredientele necesare cu o ora inainte.
Mixam untul moale cu zaharul pana devine spumos. Apoi adaugam pe rand cate un ou. Adaugam vanilia, apoi faina cu praful de copt si la final 50 ml lapte. Mixam doar pana la omogenizare.
30 ml lapte cald il amestecam cu cacaua.

Intr-o tava de 30/25 tapetata cu hartie de copt.Punem 2/3 din aluat in tava si il nivelam. Compozitia ramasa o amestecam cu cacaua si cu o lingura o punem peste blatul de vanilie. Cu dosul lingurii nivelam stratul de cacao cat putem de bine, apoi punem visinele peste el. Le presam usor in blat.
Dam la cuptor pentru 30 minute la 180 grade. Scoatem blatul si il lasam sa se raceasca complet.

2
Done

Crema vanilie

Laptele il amestecam cu 50 gr zahar, amidonul si il punem pe foc, intr-un vas cu fund dublu. Adaugam vanilia. Lasam pana ajunge la punctul de fierbere, amestecam constant. Intr-un bol amestecam galbenusurile cu zaharul.

Turnam imediat laptele fierbinte peste galbenusuri. Amestecam mereu cu telul. Punem din nou la foc amestecul. Cand a inceput sa fiarba , o mai lasam pana se ingroasa precum o budinca. Amestecam mereu cu un tel. Dam vasul la o parte, adaugam gelatina hidratata in apa rece si lasam crema sa se raceasca, amestecam din cand in cand pentru a evita formarea crustei. Inainte de a o amesteca cu frisca o mixam bine ca sa devina pufoasa.
Cand crema este rece, batem frisca cu zaharul pudra. Apoi incorporam frisca usor cu o spatula.

3
Done

Asamblare prajitura

Peste blat punem crema de vanilie si o nivelam cu o spatula. Dam la rece prajitura pana pregatim glazura.
Pentru a pregati glazura punem toate ingredientele la foc mic, amestecam mereu pana se topeste ciocolata si frisca. Atentie trebuie sa fie calda glazura, nu trebuie sa fiarba. Apoi o turnam peste crema mousseline si o nivelam. Dam prajitura la rece 2 ore, apoi se poate servi.
Enjoy !

Lucky Cake

clafoutis cu visine
previous
Clafoutis cu visine
entremet noire cu zmeura
next
Entremet Noire cu zmeura
clafoutis cu visine
previous
Clafoutis cu visine
entremet noire cu zmeura
next
Entremet Noire cu zmeura
Subscribe
Notificare despre
guest
9 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
Oana Constantin

Arată foarte bine! Mult succes in continuare ❤

Liliana

Buna Alina la glazura unt sau smantana pentru frișcă? Mulțumesc

Andreea

Daca nu mai fac crema de vanilie si pun direct frisca?nui bun???

Andreea

La glazura de ciocolata eu am frisca !ii bun sa pun frisca nu?

Adina

Pot folosii vișine din compot, bine scurse?