0 0
Chiftelute de dovlecel

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
350 grame dovlecel
2 bucati oua
40 grame faina de malai
60 grame faina
75 grame parmezan ras
2 bucati ceapa verde
dupa gust sare/piper

Chiftelute de dovlecel

  • 30 minute
  • Serves 12
  • Easy

Ingredients

Share

Chiftelute de dovlecel

Simple si gustoase, noi le servim cu sos de iaurt si marar. Ne plac atat calde cat si reci, mai ales in zilele toride de vara.

(Visited 3,724 times, 2 visits today)

Steps

1
Done

Preparare chiftelute dovlecel

Eu folosesc zucchini, e dovlecel cu coaja verde inchis, si mi se pare mai fraged si fara atat de multe seminte. Oricum semintele trebuie scoase, deoarece contin multa apa.
Asadar vom taia dovlecelul in 4 si ii vom scoate mijlocul, cel care contine seminte. Apoi il razuim si il saram usor. Il vom lasa intr-o sita sa se scurga zeama. Dupa 5 minute, stoarcem bine zeama din dovlecel si il cantarim, trebuie sa fie aproximativ 350 grame.
Ceapa verde sa fie cat mai proaspata si nu mare. O taiem rondele mici, apoi o punem peste dovlecei. Razuim parmezanul, adaugam si celelate ingrediente si amestecam bine.
Intr-o tigaie incingem putin ulei si punem cate o lingura din compozitie, apoi o aplatizam usor. Prajim chiftelutele la foc mediu spre tare pana se rumenesc pe ambele parti.

Sos: cantitati egale de iaurt si maioneza ( se poate doar iaurt) castraveciori murati, taiati cubulete si putin marar proaspat, sare daca e nevoie. Servim imediat. Enjoy !
Daca doriti puteti varia compozitia chiftelutelor: in loc de o ceapa verde puteti adauga porumb, sau morcovi razuiti, chiar si cartofi razuiti. In bucatarie trebuie sa fiti creativi ;)

Lucky Cake

entremet noire cu zmeura
previous
Entremet Noire cu zmeura
Mic dejun cu fulgi de ovaz si fructe
next
Mic dejun cu fulgi de ovaz si fructe
entremet noire cu zmeura
previous
Entremet Noire cu zmeura
Mic dejun cu fulgi de ovaz si fructe
next
Mic dejun cu fulgi de ovaz si fructe
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments