6 0
Salam de biscuiti

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
300 gr biscuiti simpli
100 gr biscuiti digestivi
240 ml lapte
65 gr unt
30 gr zahar
100 gr ciocolata cu continut ridicat de cacao
1 lingura ( nu esenta) rom
30 gr cacao
100 gr stafide
50 gr nuca

Salam de biscuiti

  • Serves 12
  • Easy

Ingredients

Share

Salam de biscuiti

O reteta indragita de toata lumea isi face loc pe blog 🙂 . Cu siguranta fiecare are propria versiune, asa ca va aduc si eu varianta mea, cu nuca si stafide , ciocolata si rom . Folositi rom de calitate, nu esenta , si rezultatul va fi mult mai bun.

(Visited 13,339 times, 1 visits today)

Steps

1
Done

Preparare salam de biscuiti

Prima data prajim nuca, apoi o tocam grosier. Punem untul, laptele, cacaua, zaharul si ciocolata la foc mediu, lasam pana ciocolata e topita si sosul e omogen. Luam de pe foc si adaugam romul. Biscuitii ii rupem bucatele si ii punem intr-un vas. Adaugam nucile si stafidele . Turnam jumatate din sirop, amestecam bine cu o lingura de lemn. Adaugam si restul de lapte cu ciocolata. Amestecam bine din nou, amestecul ar trebui sa fie umed insa nu foarte lipicios.
Depinde mult de biscuitii folositi , de cat lichid absorb. Daca vi se pare prea moale, mai adaugati 2-3 biscuiti, daca e prea solid, 2-3 linguri lapte. Puteti sa va ghidati dupa poza de mai sus.
Luam 2 hartii cerate , impartim amestecul pentru salam de biscuiti in 2 . Punem pe fiecare coala jumatate din compozitie. Rulam amestecul in forma de sul , si il strangem bine cu hartia cerata. Il rasucim la capete si il dam la rece pentru 4-5 ore, de preferat peste noapte. Cand il desfacem il putem pudra cu zahar pudra, nuca macinata, cocos. Se feliaza si se serveste rece. Enjoy !

Lucky Cake

Crema de unt cu bezea elvetiana sau Swiss meringue buttercream
previous
Crema de unt cu bezea elvetiana sau swiss meringue buttercream
supa de pui
next
Supa de pui
Crema de unt cu bezea elvetiana sau Swiss meringue buttercream
previous
Crema de unt cu bezea elvetiana sau swiss meringue buttercream
supa de pui
next
Supa de pui
guest
7 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
Simi
Simi
07.11.2017 00:39

Biscuitii sunt doar rupti? Unii par macinati. Cum se procedeaza?

Cristina
Cristina
06.01.2018 16:10

Buna, îmi spuneți va rog ce fel de biscuiți ati folosit ( simpli si digestivi)?

ynna
ynna
02.04.2019 13:41

Excelent!!!😋🤗Iar combinatia de duo biscuit…MINUNATA IDEE! felicitari pentru site si multumesc pt retete

Natalia
Natalia
06.02.2020 13:34

Ce este 30 g vechi? 🤔

7
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x