6 0
Salam de biscuiti

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Reglați numărul de porții:
300 gr biscuiti simpli
100 gr biscuiti digestivi
240 ml lapte
65 gr unt
30 gr zahar
100 gr ciocolata cu continut ridicat de cacao
1 lingura ( nu esenta) rom
30 gr cacao
100 gr stafide
50 gr nuca

Salam de biscuiti

  • Pentru 12
  • Ușor

Ingrediente

Distribuie

Salam de biscuiti

O reteta indragita de toata lumea isi face loc pe blog 🙂 . Cu siguranta fiecare are propria versiune, asa ca va aduc si eu varianta mea, cu nuca si stafide , ciocolata si rom . Folositi rom de calitate, nu esenta , si rezultatul va fi mult mai bun.

(Visited 6,689 times, 1 visits today)

Pași

1
Gata

Preparare salam de biscuiti

Prima data prajim nuca, apoi o tocam grosier. Punem untul, laptele, cacaua, zaharul si ciocolata la foc mediu, lasam pana ciocolata e topita si sosul e omogen. Luam de pe foc si adaugam romul. Biscuitii ii rupem bucatele si ii punem intr-un vas. Adaugam nucile si stafidele . Turnam jumatate din sirop, amestecam bine cu o lingura de lemn. Adaugam si restul de lapte cu ciocolata. Amestecam bine din nou, amestecul ar trebui sa fie umed insa nu foarte lipicios.
Depinde mult de biscuitii folositi , de cat lichid absorb. Daca vi se pare prea moale, mai adaugati 2-3 biscuiti, daca e prea solid, 2-3 linguri lapte. Puteti sa va ghidati dupa poza de mai sus.
Luam 2 hartii cerate , impartim amestecul pentru salam de biscuiti in 2 . Punem pe fiecare coala jumatate din compozitie. Rulam amestecul in forma de sul , si il strangem bine cu hartia cerata. Il rasucim la capete si il dam la rece pentru 4-5 ore, de preferat peste noapte. Cand il desfacem il putem pudra cu zahar pudra, nuca macinata, cocos. Se feliaza si se serveste rece. Enjoy !

Lucky Cake

Crema de unt cu bezea elvetiana sau Swiss meringue buttercream
anterioară
Crema de unt cu bezea elvetiana sau swiss meringue buttercream
supa de pui
următoare
Supa de pui
Crema de unt cu bezea elvetiana sau Swiss meringue buttercream
anterioară
Crema de unt cu bezea elvetiana sau swiss meringue buttercream
supa de pui
următoare
Supa de pui

4
Lasa-ne un mesaj

avatar
2 Comment threads
2 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
CristinaLucky CakeSimi Recent comment authors
  Subscribe  
cele mai noi cele mai vechi cele mai votate
Notificare despre
Simi
Vizitator
Simi

Biscuitii sunt doar rupti? Unii par macinati. Cum se procedeaza?

Lucky Cake
Vizitator

Sunt sframati cu mana, unii se sfarma mai tare , altii se rup in bucati mai mari

Cristina
Vizitator
Cristina

Buna, îmi spuneți va rog ce fel de biscuiți ati folosit ( simpli si digestivi)?

Lucky Cake
Vizitator

Simpli : Petit Beurre si digestivi Gullon