0 0
Cake Pops

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Nutritional information

Cake Pops

  • Medie

Ingrediente

Distribuie

Pregatiri pentru masa de Paste :)…un desert pe care copilul meu l-a indragit din prima clipa.Ne-am jucat in bucatarie: am facut pandispanul, am amestecat, am decorat.

Daca masa de Paste se petrece in familie, si pregatirea acesteia poate fi facuta impreuna de la mic la mare ;). Reteta este pentru 20- 24 cake pops, daca doriti puteti injumatatii cantitatile, eu am folosit doar jumatate iar din cealalta jumatate am facut Lamingtons(tavalita cu cocos) reteta aici : https://luckycake.ro/retete/prajitura-tavalita-de-ciocolata/ si asa am deja 2 feluri de praji !

 

Blat:

6 oua

100 gr unt topit

100 ml lapte

150 gr zahar

100 gr ciocolata neagra topita

2 lg cacao

200 gr faina

1/2 plic praf de copt

Pentru aluat cake pops :

125 gr crema de branza

100 gr ciocolata topita

Decor:

200 gr ciocolata alba sau neagra

bomboane decor

bete( eu am folosit de frigarui)

Preparare:

Ouale le batem cu un mixer impreuna cu zaharul pana cand isi dubleaza volumul, cam 5 minute, adaugam untul topit , laptele caldut , amestecam bine apoi punem faina amestecata cu praful de copt si cacao, iar la urma ciocolata topita.

Amestecam cu grija pana ciocolata s-a incorporat bine apoi o punem la copt intr-o tava tapepata cu hartie de copt (25/35) la 180 grade cam 30 -35 minute.  Lasam blatul sa se raceasca. Topim ciocolata . Pastram putina ciocolata topita in care vom baga batul. Apoi il sfarmam bine si adaugam ciocolata topita, si cate putin din crema de branza pana capata o consistenta pe care o putem modela.  . Modelam aluatul sub forma de oua/rotunde ,nu foarte mari caci atunci sunt prea grele.

Le infigem in batul al carui capat a fost acoperit cu ciocolata( asa se vor lipi de bat si nu vor cadea) . Le punem pe o tava si le dam la congelator cam 15- 20 minute pentru a se intari.

Intre timp pregatim glazura, adica topim ciocolata pe baie de aburi sau la microunde, si ne punem la indemana bilutele de ornat.Ciocolata trebuie sa fie calda , nu fierbinte deoarece atunci va curge prea tare.Daca topiti ciocolata alba puteti sa adaugati coloranti alimentari – rosu , verde, albastru( e optional), ciocolata trebuie pusa intr-un pahar nu foarte lat .

Scoatem de la congelator prajiturelele si pe rand le scufundam in ciocolata topita , le scoatem si le rotim putin cu batul,  pana vedem ca ciocolata s-a intarit putin si apoi presaram bombonelele colorate. Aveti nevoie de o bucata de polistiren sau o sita de bucatarie cu gauri mari intoarsa in jos, unde sa le lasam sa se raceasca complet. Le putem pastra intru-un loc racoros , daca  mai raman 🙂 !

 

(Visited 1,291 times, 1 visits today)

Pași

1
Gata

Lucky Cake

anterioară
Salata de conopida
următoare
Iepure cu praz si masline
anterioară
Salata de conopida
următoare
Iepure cu praz si masline

Lasa-ne un mesaj

avatar
  Subscribe  
Notificare despre