0 0
Prajitura Lamington  de ciocolata

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Prajitura Lamington de ciocolata

Distribuie

Am facut un blat de ciocolata pentru Cake pops dar, fiind prima data cand am incercat reteta mi-a ramas cam jumatate. Asa ca m-am hotarat sa fac acesta prajitura care, noua ne place tare mult .Reteta clasica este cu blatul de vanilie dar si cu ciocolata este la fel de buna.

Ingrediente:

6 oua

100 gr unt topit

100 ml lapte

150 gr zahar

100 gr ciocolata neagra topita

2 lg cacao

200 gr faina

1/2 plic praf de copt

Glazura:

200 gr cicolata

400 ml lapte

50 gr unt

50 gr zahar

Decor :

fulgi de cocos

Preparare:

Ouale le batem cu un mixer impreuna cu zaharul pana cand isi dubleaza volumul, cam 5 minute, adaugam untul topit , laptele caldut , amestecam bine apoi punem faina amestecata cu praful de copt si cacao, iar la urma ciocolata topita.Amestecam cu grija pana ciocolata s-a incorporat bine apoi o punem la copt intr-o tava tapepata cu hartie de copt (25/35) la 180 grade cam 30 -35 minute.Lasam blatul sa se raceasca si apoi il taiem in mai multe patrate( 3*3 cm).

Punem laptele la incalzit intr-o cratita, cand e fierbinte, nu trebuie sa fiarba, adaugam untul, zaharul  si apoi ciocolata rupta bucati si amestecam pana se topeste.Luam bucatile de blat si le dam prin sosul de ciocolata astfel incat sa fie acoperite pe toate partile, poi presaram fulgii de cocos peste si le lasam pe un grilaj sa se raceasca.Le punem pe un platou si le servim.Enjoy!

 

(Visited 418 times, 1 visits today)

Lucky Cake

anterioară
Iepure cu praz si masline
următoare
shake de banane si capsuni
anterioară
Iepure cu praz si masline
următoare
shake de banane si capsuni

2
Lasa-ne un mesaj

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Lucky CakeElisabeta Nitreanu Recent comment authors
  Subscribe  
cele mai noi cele mai vechi cele mai votate
Notificare despre
Elisabeta Nitreanu
Vizitator

waw…,merita incercat,nu este complicat,multumesc

Lucky Cake
Vizitator

Cu placere Elisabeta Nitreanu 🙂