0 0
Iepure cu praz si masline

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Iepure cu praz si masline

Share

Am primit un iepure mare de la tara si m-am gandit ca ar fi o varianta minunata pentru masa de Paste in locului mielului ( nu e carnea mea preferata 🙂 ) , tocanita de iepure e gustoasa si usoara , asa ca sa putem manca din toate 😉 .

Ingrediente:

1 iepure 2 kg

1 bucata mare praz

100 gr masline

1/2 ardei rosu

1 cutie rosii decojite taiate cubulete, 400 gr

o crenguta cimbru

sare ,piper, boia, foi dafin

2-3 linguri ulei de masline

Iepurele il spalam bine si il taiem bucati.Prazul  il taiem pe jumatate,il spalam  si apoi il taiem marunt, ardeiul la fel.Intr-o oala incapatoare punem uleiul de masline si adaugam ardeiul si prazul. Lasam sa se caleasca pana ce s-au inmuiat, apoi adaugam sare , piper, o lingurita cu varf de boia dulce, foaia de dafin si amestecam bine. Punem si iepurele si lasam la calit 5 minute.Turnam rosiile si maslinele si completam cu apa atat cat sa acopere  iepurele.Lasam sa fiarba la foc mic pana scade sosul , cam 1 1/2 – 2 ore , prima ora cu capac si apoi fara capac, gustam si condimentam daca este cazul. Servim cu paine de casa prajita pe tigaia de grill si cu o salat de castraveti proaspeti cu ceapa verde ! Pofta Buna!

Lucky Cake

previous
Cake Pops
next
Prajitura Lamington de ciocolata
previous
Cake Pops
next
Prajitura Lamington de ciocolata
Subscribe
Notificare despre
guest
1 Comment
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
flor

am citit aceasta reteta,este f.buna.urmeaza s-o gatesc si eu.