Sumegi cu nuca

  • Pentru 10
  • Mediu
Sumegi cu nuca

Sumegi cu nuca

este o prajitura care o fac mereu de Craciun, Pasti, sau evenimente in familie, pregatesc foile cu cacao sau simple cu nuca. De data aceasta am ales varianta cu nuca. Se face repede si e delicioasa 😉 Din cantitatile de mai jos va iese o prajitura pentru 10-12 persoane. Daca doriti se pot dubla cantitatile.

(Visited 41,398 times, 2 visits today)

Ingrediente

Aluat
4 albusuri
125 g zahar
100 g nuci
1 lingura faina
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
Crema de ciocolata pe aburi
4 galbenusuri
1 ou
125 g zahar
25 g cacao
100 g unt
Glazura de ciocolata
100 g ciocolata
50 g unt
3 linguri lapte

Pasi

1
Gata

Aluat

Batem albusurilespuma cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul, si continuam pana devine lucioase si ferme si zaharul e dizolvat. Apoi adaugam nucile macinate marunt amestecate cu faina si bicarbonatul. Amestecam usor de sus in jos cu o paleta , doar pana se omogenizeaza ingredientele. Folosim tava de la cuptor aprox 35/45 cm , punem hartie de copt si intindem aluatul cat tava de mare. Dam la cuptorul preincalzit la 170 grade timp de 20-25 minute. Intre timp pregatim crema de ciocolata pe aburi.

2
Gata

Crema de ciocolata pe aburi

Galbenusurile si oul, le mixam usor cu un tel, adaugam zaharul si cacaua cernuta. Amestecam si o punem pe baie de aburi. Apa de sub vasul cu crema trebuie sa fiarba la FOC MIC. Amestecam mereu, si o lasam pana se ingroasa precum o budinca. Apoi o luam depe foc si o lasam sa se raceasca complet . Untul la temperatura camerei il spumam, cu mixerul, apoi adaugam cate o lingura din crema racita si mixam . Continuam pana adaugam toata crema.

Acum taiem blatul in 3 bucati egale, fasii, deoarece blatul rezultat este precum o foita. Peste primul blat punem jumatate din crema, apoi cel de-al 2 blat, iar la final al 3 -lea blat deasupra. Peste facem o glazura.

3
Gata

Glazura de ciocolata

Le punem pe toate la topit pe baie de aburi. Amestecam pana sunt topite de tot si omogenizate. Turnam glacura peste prajitura, ornam cu nuci prajite si tocate grosier. Dam la rece pana a 2 zi. Feliem si servim. Enjoy!

Sumegi cu nuca

Distribuie pe reteaua ta preferata:

Sau poti numai sa copiezi si trimiti acest link
anterior
Cartofi zdrobiti
urmator
Cotlet de porc in crusta de ierburi

Lasa-ne un mesaj

7 Comentarii privind "Sumegi cu nuca"

Notificare despre
avatar
Sorteaza dupa:   cele mai noi | cele mai vechi | cele mai votate
horgos ina
Vizitator

Super ,am s-o fac de sarbatori!

Ranya
Vizitator

Foarte buna prajitura, am ramas placut impresionata de textura cremoasa a acesteia.. o voi repeta de sarbatori . Multumim pentru aceste retete delicioase !

Adriana
Vizitator

in crema am adaugat si unt de arahide ,a fost super delicioasa

Tanty Neaga
Vizitator

Multumesc,draga si frumoasa Ildiko pentru aceasta reteta!Așa cum ai sufletul de mare si frumos la fel si dulciurile tale sunt rafinate si delicate!

wpDiscuz