0 0
Cotlet de porc in crusta de ierburi

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

1 buc cotlet 800 g - 1 kg
2 lingurite amestec de ierburi tocate marunt oregano, rozmarin, cimbru
1/2 lingurita usturoi pudra
sare/piper
2 linguri ulei
un praf de boia afumata / dulce

Cotlet de porc in crusta de ierburi

  • Medium

Ingredients

Share

Cotlet de porc in crusta de ierburi

Cotletul de porc este perfect pentru mesele festive, petreceri restranse. Nu pierdeti mult timp cu gatitul si iese excelent 😉 Eu l-am acompaniat cu cartofi copti langa.

Cartofi zdrobiti

Steps

1
Done

Cotletul il punem intr-o punga cu fermoar/ziplock , punem condimentele . Inchidem punga si apoi agitam punga masand bine pana tot cotletul este acoperit. Il lasam asa 2 ore la frigider. Inainte de a incepe , il lasam 15 minute la temperatura camerei.

Preincalzim cuptorul la 190 grade.

Cartofi zdrobiti la cuptor, aici gasiti reteta https://luckycake.ro/portfolio/cartofi-zdrobiti/.

2
Done

Preparare cotlet

Intr-o tigaiem incingem 1 lingura ulei apoi punem cotletul si il lasam pana face crusta, il intoarcem pe toate partile, max 1 minut pe fiecare parte. Apoi il punem intr-o tava impreuna cu cartofii fierti si condimentati. dam totul al cuptor la 190 grade pentru 40-45 minute. Temperatura interna a carnii trebuie sa ajunga la 65 grade celsius, un termometru de carne este foarte util. Daca cartofii se rumenesc mai repede ii putem scoate pe un platou, carnea o mai lasam pana trec minim 40 minute. Ininte cu 5 minute de a scoate carnea , amestecam 1 lingurita otet de vin alb/mere cu 1 lingurita miere si 2 lg ketchup. Cu acest amestec ungem cotletul si apoi il mai lasam 5 minute la cuptor. Dupa ce il scoatem 5 minute il lasam acoperit , apoi se poate servi . Enjoy!

Lucky Cake

previous
Sumegi cu nuca
next
Islere
previous
Sumegi cu nuca
next
Islere
Subscribe
Notificare despre
guest
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments