0 0
Tarta de visine cu migdale si bezea

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Tarta de visine cu migdale si bezea

Distribuie

Mie imi plac foarte mult visinele:) tocmai ce au aparut si mi s-a facut pofta de o prajitura cu visine, care a iesit pana la urma o tarta ­čśë . Deoarece aveam mai multe albusuri, am facut si o bezea deasupra, iar visinele le-am amestecat cu migdale macinate , a iesit o tarta dulce-┬áacrisoara, asa cum ne place.

Ingrediente:

Aluat:

250 gr faina

150 gr unt

1 galbenus

1 lg smantana

2-3 linguri apa rece

un praf de sare

2 lg zahar praf

750 gr visine

60 gr migdale macinate marunt

2 linguri zahar brun

Bezea:

3 albusuri

un praf de sare

6 linguri de zahar aprox. 120 grame

Prima data pregatim aluatul. Daca avem un robot de bucatarie punem faina, untul taiat cubulete, zaharul , sarea, galbenusul si smantana. Mixam pana ce are textura nisipoasa, apoi adaugam cate o lingura de apa rece , pana ce se leaga. Depinde de faina de cate linguri aveti nevoie, dar nu mai mult de 3. Aluatul il infasuram in folie alimentara si il lasam 0 jum de ora la rece..Il intindem rotund si ilpunem  in tava. Apoi punem la cuptor pentru 15 minute la 180 grade apoi il scoatem.Scoatem samburii visinelor, apoi le amestecam cu migdalele si zaharul brun, le punem peste tarta.

Albusurile le batem spuma cu sare, apoi adaugam treptat zaharul, le batem pana cand devin ferme si lucioase.Le punem peste visine si le dam la cuptor la 130 grade pana bezeaua capata o culoare aurie, la mine a durat cam 15- 20 minute, in ultimele 5 minute am redus temperatura la 100 grade.

Scoatem tarta si o lasam sa se raceasca apoi servim, poate cu o cupa de inghetata ­čśë Enjoy!

(Visited 351 times, 1 visits today)

Lucky Cake

anterioar─â
Tort Cherry-ricotta
urm─âtoare
Panna cotta cu zmeura
anterioar─â
Tort Cherry-ricotta
urm─âtoare
Panna cotta cu zmeura

Lasa-ne un mesaj

avatar
  Subscribe  
Notificare despre