2 0
Prajitura cu mere

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Prajitura cu mere

Share

E sezonul merelor si trebuie sa profitam de ele! Cel mai bine ar fi sa le consumam proaspete, dar daca ai mere muuuulte,un desert cu mere e un deliciu 🙂 Asa ca am facut o prajitura rapida si simpla cu mere, dar gustul ei e minunat!

Ingrediente:

Umplutura:

2 kg mere curatate si razuite

o mana stafide

4 linguri zahar

2 lingurite scortisoara

1 lingura cu varf gris

blat:

500 gr faina

un praf de sare

3 linguri mari cu untura

5 linguri smantana

4 linguri zahar

2 oua mari

coaja razuita de la 1 lamaie

1/2 plic praf de copt

Merele razuite le punem impreuna cu stafidele la calit,la foc mic, cam 5 -10  minute, apoi adaugam zaharul si scortisoara pana cand merele sunt moi.Adaugam grisul si lasam sa se raceasca.

Intre timp intr-un bol punem faina cupraful de copt, un praf de sare, untura, smantana, zaharul, ouale, coaja de lamaie si framantam pana se formeaza un aluat moale dar destul de dens pentru a putea fi intins in foi.Eu am folosit robotul de bucatarie si l-am lasat la framantat 5 minute. Cu mana trebuie lucrat mai repede deoarece se topeste untura.

Cand aluatul este gata il impartim in 2, pe o suprafata pudrata cu faina intindem cele 2 foi la dimensiunea tavii de copt( eu am folosit una de 35/25 cm).In tava de copt punem hartie cerata, apoi prima foaie,o intepam pe alocuri cu furculita , peste ea amestecul de mere iar la urma cealalta foaie(intepam din nou cu furculita).

Coacem 5 minute la 220 grade apoi dam la 180 grade timp de 35-40 min sau pana cand devine aurie.Lasam sa se raceasca,presaram zahar pudra si servim!Pofta buna!

 

 

(Visited 13,032 times, 1 visits today)

Lucky Cake

previous
Aripioare dulci-picante cu orez
next
Tort cu zmeura si crema de vanilie
previous
Aripioare dulci-picante cu orez
next
Tort cu zmeura si crema de vanilie
guest
13 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
Elena Constantin
16.07.2014 23:20

Dupa aspect ,cred ca e foarte, foarte buna.Am sa o incerc cit de curind. MULTUMESC!

Rotoi Gabriela
02.10.2014 00:35

sapt trecuta am fost chemati la niste vecini romani la gratar si am facut repede prajitura asta care a avut o trecere cat ai zice” mere”, dupa care au inceput povestile de ACASA (:

Manuela Paula Veneschi
26.06.2015 05:24

Este un deliciu ! Se pot inlocui merele si cu branza de vaci !!!

Calmuschi Simona
25.11.2015 22:20

In loc de untura pot folosi unt ? Ce gramaj ?

Andreea
Andreea
30.10.2016 20:05

Buna!as vrea sa fac prajitura,dar deasupra tip grilaj sau razalit!!crezi ca merge??

Andreea
Andreea
31.10.2016 09:09
Reply to  Lucky Cake

Multumesc frumos!!asa am făcut-o si am primit doar laude!este extraordinar de buna!!

Maricel
Maricel
07.09.2019 17:21

Untura cu câte grame de unt poate fi înlocuită ? Mulțumesc

13
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x