Ingredients
-
Blat de cacao cu migdale
-
4 buc oua
-
125 gr unt
-
145 gr zahar
-
25 gr cacao
-
100 gr faina de migdale
-
100 gr faina
-
8 gr praf de copt
-
4 gr bicarbonat de sodiu
-
150 gr iaurt cremos
-
-
Sos de visine
-
-
un borcan de 720 ml compot de visine
-
30 gr zahar pudra
-
1-2 linguri lichior visine
-
25 gr amidon
-
-
Crema Chantilly
-
-
400 ml smantana pt frisca
-
150 ml smantana fermentata cu 30 % grasime
-
5 linguri zahar pudra
-
un plic intaritor de frisca
-
1/2 lingurita extract vanilie
Tort Padurea Neagra
Acesta e un tort ce merita incercat ! E foarte usor de facut si e delicios. Reteta originala provine din Germania, si e obligatoriu sa contina lichior de cirese . E o combinatie delicioasa, ciocolata, frisca, visine/cirese ( am gasit ambele variante) si lichior.
Steps
1
Done
|
Preparare blatPentru blat am folosit o forma de 20 cm. La baza am pus hartie de copt. Preincalzim cuptorul la 170 grade. |
2
Done
|
Blatul trebuie sa il lasam la racit. Macar 2-3 ore, apoi se poate felia mai usor. Intre timp pregatim sosul de visine. Punem visinele impreuna cu zeama intr-o craticioara, pastram 100 ml din zeama, pe care o amestecam cu amidonul. peste visine punem zaharul, lichiorul, apoi o dam la foc mediu. Cand incepe sa fiarba, adaugam amidonul si amestecam , tot pe foc, pana incepe sa se ingroase precum o budinca. Lasam sa se raceasca complet . |
3
Done
|
Dupa ce sosul de visine s-a racit , ne putem apuca sa batem frisca. Frisca se bate rece de la frigider. Adaugam zaharul pudra de la inceput, extractul de vanilie, apoi mixam 1 minut. Dupa 1 minut adaugam intaritorul de frisca si mixam in continuare pana devine ferma. |
Buna, spune.mi te rog ce inseamna “25 gr Frisca amidon”; ” 100 gr Frisca faina de migdale”? Asa scrie la mine…
Frisca lichida se bate cu smantana fermentata?
Multumesc!
Buna! Smantana fermentata se amesteca cu smantana pt frisca? Mulțumesc mult
Da, atata timp cat smantana fermentata este grasa, peste 30 %
Blatul nu se insiropeaza?
Bună ,as vrea sa fac acest tort dar din păcate nu am faina de migdale ,nici migdala da le macin…as putea pune altceva?
Poti folosi nuca sau alune de padure
Pentru o forma de 24 se face 1,5 compoziția? Blatul este unul umed ce nu are nevoie de insiropare?
Da, ajunge pentru o forma de 24 cm, blatul se insiropeaza de la crema de visine
Bună ziua! Am urmarit multe dintre rețele tale si sunt încântată… din pacate însă, reteta aceasta este falsă. 1. Original este din Germania, si anume din reagiunea “Padurea Neagră”, de aceea si numele. 2. Tortul trebuie să arate intotdeauna ca in fotografia din link-ul de mai jos. Altfel nu e original. 3. În reteta nu se foloseste deloc faina de migdale. Pentru reteta originală poti vizita acest link: https://www.einfachbacken.de/rezepte/schwarzwaelder-kirschtorte-das-klassische-rezept Traducerea în ziua de azi este foarte ușoară. În cazul în care ai nevoie de ajutor voi traduce cu plăcere. Iti doresc o zi bună si sper ca nu am ofticat… Citeste mai departe »
NU am spus nici o secunda ca este reteta originala, este o reinterpretare. Insa mie mi se pare mult mai pe gustul meu, mai fin si mai aromat 🙂 In bucatarie poti fi creativa, daca tot am face copy/paste nu ar aparea nimic nou 😉
Smantana din crema cand se adauga? Nu apare decat in ingrediente
Buna, intaritorul de frisca se poate inlocui cu altceva?Am gelatina…?
Se poate si omite