2 0
Tort Padurea Neagra

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Blat de cacao cu migdale
4 buc oua
125 gr unt
145 gr zahar
25 gr cacao
100 gr faina de migdale
100 gr faina
8 gr praf de copt
4 gr bicarbonat de sodiu
150 gr iaurt cremos
Sos de visine
un borcan de 720 ml compot de visine
30 gr zahar pudra
1-2 linguri lichior visine
25 gr amidon
Crema Chantilly
400 ml smantana pt frisca
150 ml smantana fermentata cu 30 % grasime
5 linguri zahar pudra
un plic intaritor de frisca
1/2 lingurita extract vanilie

Tort Padurea Neagra

  • 1 h 35 min
  • Serves 12
  • Easy

Ingredients

  • Blat de cacao cu migdale

Share

Tort Padurea Neagra

Acesta e un tort ce merita incercat ! E foarte usor de facut si e delicios. Reteta originala provine din Germania, si e obligatoriu sa contina lichior de cirese . E o combinatie delicioasa, ciocolata, frisca, visine/cirese ( am gasit ambele variante) si lichior.

Steps

1
Done

Preparare blat

Pentru blat am folosit o forma de 20 cm. La baza am pus hartie de copt. Preincalzim cuptorul la 170 grade.
Aceast blat l-am folosit deoarece mi se pare mult mai fin si aromat, decat un blat simplu de pandispan, care se foloseste la reteta traditionala.
Toate ingredientele sa fie la temperatura camerei. Prima data am spumat untul cu zaharul , am adaugat apoi pe rand cate un ou. Faina de midgale ( se poate inlocui cu migdale macinate fin) am amestecat-o cu cacaua , apoi am adaugat-o peste oua. Faina cu praful de copt si bicarbonatul deasemenea. La final iaurtul. Am amestecat pana s-au omogenizat toate ingredientele. Am turnat amestecul in forma de copt. Apoi am invelit forma cu folie de aluminiu, pe peretii exteriori. In acest fel aluatul creste uniform.
Se coace la 170 grade 35-40 minute , sau pana trece testul scobitorii.

2
Done

Blatul trebuie sa il lasam la racit. Macar 2-3 ore, apoi se poate felia mai usor. Intre timp pregatim sosul de visine. Punem visinele impreuna cu zeama intr-o craticioara, pastram 100 ml din zeama, pe care o amestecam cu amidonul. peste visine punem zaharul, lichiorul, apoi o dam la foc mediu. Cand incepe sa fiarba, adaugam amidonul si amestecam , tot pe foc, pana incepe sa se ingroase precum o budinca. Lasam sa se raceasca complet .
Vara, cand visinele sunt coapte putem pregati acest tort fara a mai face sosul de visine. Scoatem samburii, le taiem in jumatate si le adaugam peste frisca.

3
Done

Dupa ce sosul de visine s-a racit , ne putem apuca sa batem frisca. Frisca se bate rece de la frigider. Adaugam zaharul pudra de la inceput, extractul de vanilie, apoi mixam 1 minut. Dupa 1 minut adaugam intaritorul de frisca si mixam in continuare pana devine ferma.
Acum putem asambla tortul . Blatul l-am feliat in 3 felii. Am montat tortul cu ajutorul unul inel reglabil, se poate monta si in forma in care am copt blatul.
Pastram 1/4 din frisca pentru ornat, restul il folosim pentru a umple tortul. Punem un rand de frisca , apoi unul de visine si tot asa pana umplem tot blatul. Puteti observa in poza modul de umplere. Eu am folosit 2 posuri de unica folosinta. Repetam procedeul inca o data cu al 2-lea blat. Punem deasupra ultimul blat , presam usor , apoi il acoperim cu un strat subtire de frisca.
Dam tortul la rece peste noapte. A doua zi cu o spatula imbracam tortul intr-un strat subtire de frisca. Pentru decorul de ciocolata am folosit 50 gr ciocolata si 50 ml frisca, am infierbantat frisca , am adaugat ciocolata si am lasat-o pana s-a topit. Se poate orna cu ciocolata doar cand aceasta a ajuns la temperatura camerei. Cealalta jumatate am ornat-o cu visine congelate si trufe de ciocolata.

Lucky Cake

terina de pui cu ciuperci
previous
Terina de pui cu ciuperci
tort de ciocolata
next
Tort de ciocolata
terina de pui cu ciuperci
previous
Terina de pui cu ciuperci
tort de ciocolata
next
Tort de ciocolata
Subscribe
Notificare despre
guest
13 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
Mihaela

Buna, spune.mi te rog ce inseamna “25 gr Frisca amidon”; ” 100 gr Frisca faina de migdale”? Asa scrie la mine…
Frisca lichida se bate cu smantana fermentata?
Multumesc!

Andreea

Buna! Smantana fermentata se amesteca cu smantana pt frisca? Mulțumesc mult

Mihaela

Blatul nu se insiropeaza?

Petro

Bună ,as vrea sa fac acest tort dar din păcate nu am faina de migdale ,nici migdala da le macin…as putea pune altceva?

Andreea

Pentru o forma de 24 se face 1,5 compoziția? Blatul este unul umed ce nu are nevoie de insiropare?

Diana

Bună ziua! Am urmarit multe dintre rețele tale si sunt încântată… din pacate însă, reteta aceasta este falsă. 1. Original este din Germania, si anume din reagiunea “Padurea Neagră”, de aceea si numele. 2. Tortul trebuie să arate intotdeauna ca in fotografia din link-ul de mai jos. Altfel nu e original. 3. În reteta nu se foloseste deloc faina de migdale. Pentru reteta originală poti vizita acest link: https://www.einfachbacken.de/rezepte/schwarzwaelder-kirschtorte-das-klassische-rezept Traducerea în ziua de azi este foarte ușoară. În cazul în care ai nevoie de ajutor voi traduce cu plăcere. Iti doresc o zi bună si sper ca nu am ofticat… Citeste mai departe »

Sanda

Smantana din crema cand se adauga? Nu apare decat in ingrediente

Cristina

Buna, intaritorul de frisca se poate inlocui cu altceva?Am gelatina…?

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here