0 0
Classic Cheesecake

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Classic Cheesecake

Distribuie

Cheesecake-este o reteta atat de populara datorita gustului sau fin si delicat.Nu are multe ingrediente , se face usor, si copiilor, si nu numai ­čśë le place la nebunie. Am incercat mai multe retete, cu branza proaspata sau crema de branza, cu jeleu sau stafide,si m-am decis sa va prezint reteta clasica iar apoi, voi,daca doriti, puteti sa mai adaugati ce va place .

Ingrediente:

  • 1 kg crema de branza (gen philadelphia, exquisa) ,se poate folosi si┬á branza pentru prajituri la galetusa de la Lidl
  • 4 oua
  • 3 lg faina
  • 2 lg smantana
  • 3/4 cana zahar ( aproximativ 170 gr )
  • coaja razuita de la o lamaie
  • extract vanilie- o lingurita
  • 1 pachet biscuiti digestivi ┬á– 200 gr
  • 75 gr unt topit

Avem nevoie de o tava cu peretii detasabili(de 24 sau 26 cm) iar pe fundul tavii am pus hartie de copt si pe exterior am invelit-o in folie de aluminiu, pt a nu intra apa in forma( e doar o masura preventiva ).Biscuitii ii sfarmam bine cu ajutorul unui robot de bucatarie apoi adaugam untul topit cu amestecam pana capata un aspect nisipos.Ii punem in tava si ii presam cu mana pana ii uniformizam.Branza o mixam cu zaharul apoi adaugam faina, smantana, lamaia, vanilia,amestecam bine iar la urma adaugam  cate 2 oua o data, pe care le batem putin cu furculita. Nu trebuie mixat mult , doar pana ce ouale se incorporaza. Blatul de biscuiti se poata da la cuptor 10 minute la 180 grade(e optional ,eu am facut ambele variante si sunt ok) dupa care turnam amestecul de branza si punem prajitura  intr-o alta tava umpluta cu apa pana la jumatatea tavii si o dam la cuptor 40 -50 minute la 160 grade iar apoi o mai lasam 20 minute la 140 grade.Dupa ce se raceste la temperatura camerei o dam la rece minim 2 ore.

O puteti servi simpla sau cu fructe proaspete sau gem, oricum e minunata, Pofta Buna!

 

(Visited 4,260 times, 1 visits today)

Lucky Cake

anterioar─â
Gulas de vita
urm─âtoare
Minestrone cu pui
anterioar─â
Gulas de vita
urm─âtoare
Minestrone cu pui

10
Lasa-ne un mesaj

avatar
6 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
MihaelaNicoletaC─ât─â StanciuAny AstancaiLucky Cake Recent comment authors
  Subscribe  
cele mai noi cele mai vechi cele mai votate
Notificare despre
Florenta Paraschiv
Vizitator

un dulce delicios imi place sal prepar si sa maninc cu mare satisfactie.probati si voi.o sa va placa sigur.

Ramona Goia
Vizitator

Este o reteta ff buna
Un tort pe care l-am facut de mai multe ori si a fost apreciat de familie si priteni de fiecare data

Any Astancai
Vizitator

Va multumesc mult pentru retetele de prajituri ,care le dati ,publice ,ma mira faptul ca nu toate persoanele ,spune secretul lor .va felicit din tot sufletul ca sunteti o persoana deskisa si cu mult suflet , doresc ca Domnul sa va dea tot ,binele din lume ,si sa traiti multi an fericiti .sa faceti prajituri ,bune cu tot respectul -ANY. VA DORESC MULT ,SUCCES ,.

C─ât─â Stanciu
Vizitator

Bun─â, am o nel─âmurire, trebuie neap─ârat sa punem vasul acela cu apa?ca nu prea ├«n╚Ťeleg

Nicoleta
Vizitator
Nicoleta

Foarte gustos si usor de preparat.

Mihaela
Vizitator
Mihaela

Buna, spune.mi, te rog, pt tava de 20 cm reducem ingredientele la jumatate? Multumesc.