2 0
Tort de ciocolata

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Blat cacao si migdale
2 buc oua
50 gr faina de migdale
50 gr faina
65 gr unt
75 gr zahar
15 gr cacao
75 gr iaurt cremos
1/2 lingurita praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
un praf de sare
Crema de ciocolata
400 ml smantana pt frisca
200 gr ciocolata cu lapte
100 gr ciocolata neagra
Pentru insiropat blat
150 gr gem caise
50 ml apa calda
1 lingura rom

Tort de ciocolata

  • 2 h
  • Serves 12
  • Easy

Ingredients

  • Blat cacao si migdale

  • Crema de ciocolata

  • Pentru insiropat blat

Share

Tort de ciocolata

Blat cu migdale, gem de caise, putin rom si crema de ciocolata. Nimic mai simplu si mai bun. Ca si bonus, tortul poate fi gata in  2 ore 😉

Daca nu va plac migdalele, puteti inlocui acest blat cu cel umed de cacao, rezultatul va fi la fel de bun 🙂 , va las aici linkul https://luckycake.ro/retete/blat-umed-de-cacao/

Steps

1
Done

Preparare blat cacao si migdale

Pentru blat am folosit o forma de 18 cm. La baza am pus hartie de copt. Preincalzim cuptorul la 170 grade.
Toate ingredientele sa fie la temperatura camerei. Prima data am spumat untul cu zaharul , am adaugat apoi pe rand cate un ou. Faina de midgale ( se poate inlocui cu migdale macinate fin) am amestecat-o cu cacaua , apoi am adaugat-o peste oua. Faina cu praful de copt si bicarbonatul deasemenea. La final iaurtul. Am amestecat pana s-au omogenizat toate ingredientele. Am turnat amestecul in forma de copt. Apoi am invelit forma cu folie de aluminiu, pe peretii exteriori. In acest fel aluatul creste uniform.
Se coace la 170 grade 35-40 minute , sau pana trece testul scobitorii. Acum il lasam la racit, scos din forma.

2
Done

Crema de ciocolata

Ne apucam sa pregatim crema de ciocolata imediat de blatul s-a racit. Dureaza doar 10 minute. Prima data topim ciocolata pe baie de aburi. Apoi o lasam la racit pana ajunge la temperatura camerei. Daca amestecam des in ea se va raci mai rapid.
Intre timp luam frisca de la frigider ( neaparat smantana pt frisca sa fie rece) si o mixam pe jumatate. Apoi turnam ciocolata topita si mixam din nou pana devine aerata si omogenizata. Atentie nu mixam foarte mult sa nu se taie. Punem crema de ciocolata intr-un pos, cu un dui cu cap rotund si o dam la frigider pana insiropam blatul.
Gemul de caise il amestecam cu apa si romul si il punem pe foc 2 minute pana are o consitenta precum mierea. Daca e nevoie mai putem adauga putina apa.
Blatul il feliem in jumatate. Insiropam ambele blaturi bine cu siropul .
Apoi trecem la asamblarea tortului. Cu ajutorul posului punem jumatate din crema peste primul blat, apoi punem al 2 -lea blat si restul de crema. Deasupra pudram cu cacao si razuim putina ciocolata. Il dam la rece minim 1 ora, apoi se poate servi. Cu cat sta mai mult la frigider cu atata crema devine mai ferma. Daca a stat peste noapte la frigider va recomand sa il lasati 15 minute la temp camerei inainte de servire. Enjoy !

Lucky Cake

Tort Padurea Neagra
previous
Tort Padurea Neagra
Paine de casa
next
Paine de casa
Tort Padurea Neagra
previous
Tort Padurea Neagra
Paine de casa
next
Paine de casa
Subscribe
Notificare despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments