1 0
Tarta cu branza, fructe de padure si bezea

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Aluat tarta
300 g faina
130 g unt
2 oua M
130 g zahar
10 g praf de copt
1 lingurita coaja de lamaie razuita
un praf de sare
Crema de branza
550 grame branza dulce
150 grame iaurt cremos
100 grame zahar
30 grame amidon
2 buc oua
150 grame afine
150 grame merisoare
1 lingurita extract vanilie
Bezea
60 grame albus de ou
110 grame zahar

Tarta cu branza, fructe de padure si bezea

  • 1h 50 minute
  • Serves 12
  • Easy

Ingredients

Share

Tarta cu branza, fructe de padure si bezea

Cred ca aceasta combinatie e una dintre cele mai reusite  ^_^

Iubesc aluatul de la aceasta tarta, am primit reteta aluatului de la prietena mea Sorina, si de atunci il folosesc mereu.

Este fraged, cu o textura moale. Fructele le puteti inlocui dupa preferintele voastre: caise, capsuni, zmeura. Eu am folosit afine si merisoare de padure ( congelate), acrisoare, si merg de minune cu bezeaua dulce.

Iata si reteta in format video, va puteti abona la canalul meu de Youtube, pentru a afla noutatile https://youtu.be/tnEOXW7ML2U

 

(Visited 2,431 times, 1 visits today)

Steps

1
Done

Preparare aluat


Pentru a face aluatul putem folosi robotul sau sa il facem la mana. In ambele variante lucram rapid, nu framantam, deoarece nu vrem sa dezvoltam glutenul si sa devina gumoas aluatul, il vrem fraged.
Asadar punem toate ingredientele impreuna si mixam pana se leaga si este omogen.
Avem nevoie de o tava de 26 cm, la baza vom pune hartie de copt, pe margini, folosit unt sau spray cu unt. Punem aluatul la baza si pe margini, cat mai egal si pana la 2 cm de marginea de sus a formei.
Ingredientele pentru umplutura le mixam pana devin cremoase. Turnam amestecul peste aluatul de tarta si il dam in cuptorul preincalzit, pentru 60 minute.
Cu 10 minute inainte de sfarsitul timpului ne apucam sa facem bezeaua. Batem albusurile cu zahar, adaugat in 3 etape, mixand cateva minute dupa fiecare adaugare. La final trebuie sa avem o bezea ferma si lucioasa.
Scoatem tarta din cuptor si cu grija intindem bezeaua peste ea. Apoi o dam din nou la cuptor pentru 20 minute.
Dupa ce tarta noastra este coapta o lasam sa se racesca complet, apoi o scoatem din forma. O dam la rece minim 4 ore inainte de a o servi. Enjoy !

Lucky Cake

Prajitura cu mac si visine
previous
Prajitura cu mac si visine
Fursecuri cu dulce de leche
next
Fursecuri cu dulce de leche
Prajitura cu mac si visine
previous
Prajitura cu mac si visine
Fursecuri cu dulce de leche
next
Fursecuri cu dulce de leche
guest
2 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
Florina Tertereanu

Bună ziua, în loc de brânză de dulce pot folosi mascarpone.