7 1
Tort Oreo Dream

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Reglați numărul de porții:
Mousse Oreo
300 ml smantana pt frisca
200 gr crema de branza
100 gr zahar
10 gr gelatina
8 buc biscuiti Oreo
Mousse fructe de padure
350 gr fructe de padure
400 ml smantana pt frisca
120 gr zahar
10 gr gelatina
1 lingurita zeama de lamaie
Strat oreo
12 buc biscuiti Oreo
175 ml Glazura ciocolata lapte
Glazura ciocolata
100 ml smantana pt frisca
100 gr ciocolata neagra

Tort Oreo Dream

  • 2h 30 min
  • Pentru 12
  • Medie

Ingrediente

  • Mousse Oreo

  • Mousse fructe de padure

  • Strat oreo

  • Glazura ciocolata

Distribuie

Tort Oreo Dream

Un tort minunat ! Si pe care il vor indragi toti,  insa e o dedicatie pentru fanii biscuitilor Oreo.  Pentru a echilibra dulceata acestora am ales un mousse de fructe de padure, foarte aromat si cu un gust dulce -acrisor .

Blatul folosit este cel umed de cacao, reteta o gasiti accesand linkul urmator : https://luckycake.ro/retete/blat-umed-de-cacao/

(Visited 34,510 times, 3 visits today)

Pași

1
Gata

Pregatire tort

Prima data pregatim blatul, folosim o forma de 20 cm. Il lasam sa se raceasca complet, apoi il feliem in 2 . Daca va creste blatul usor inaltat pe mijloc , il decupati .
Apoi pregatim mousse-ul de oreo. Apoi pregatim mousse-ul de oreo. Punem gelatina la hidratat in 100 ml apa rece. Apoi o punem la topit pe baie de aburi. Frisca impreuna cu zaharul o mixam pana incepe sa se intareasca, insa nu de tot. Adaugam crema de branza, apoi gelatina si mixam usor pana se omogenizeaza. La final rupem bucatele biscuitii si ii adaugam la crema . Turnam mousse-ul peste blat si dam la frigider 30 minute.

2
Gata

Scoatem tortul de la frigider . Biscuitii Oreo ramasi ii dam prin lapte de 2 ori. Apoi ii asezam unul langa altul peste mousse-ul de Oreo.
Acum pregatim mousse-ul de fructe de padure. Gelatina o preparam precum la mousse-ul de oreo. Punem fructele proaspete sau congelate intr-o cratita cu 40 gr zahar si zeama de lamaie. Lasam la foc mediu pana a scazut usor zeama lasate de fructe. Mixam totul cu blenderul vertical. Apoi trecem sosul prin strecuratoare, aruncam samburii ramasi. In sosul fierbinte punem gelatina topita si amestecam bine. Batem frisca cu zaharul ramas. Adaugam sosul de fructe si amestecam cu o spatula pana se unuformizeaza. Turnam mousse-ul peste biscuitii Oreo. Deaspra asezam cu grija blatul ramas. Dam la rece minim 4 ore, de preferat peste noapte.

3
Gata

Cream cheese frosting - crema ornat

100 gr unt 82 % grasime
200 gr zahar praf
200 gr crema de branza
200 gr ciocolata alba
colorant rosu

Untul moale la temp camerei il mixam cu zaharul pudra 5-6 minute, apoi adaugam crema de branza si mixam in continuare pana topim ciocolata pe baie de aburi. La urma adaugam ciocolata alba si amestecam pana se omogenizeaza. Ungem tortul cu un strat foarte subtire din crema , doar cat sa adere crema mai bine. Dam tortul la frigider 15 minute. Apoi continuam sa imbracam tortul in crema de branza si ciocolata.

4
Gata

Glazura ciocolata

Pentru glazura punem smantana pt frisca cu ciocolata intr-o cratita la topit. Atentie , frisca nu trebuie sa fiarba. Luam de pe foc si lasam 5 minute. Amestecam cu telul pana ciocolata este topita . Lasam sa se raceasca pana la temperatura camerei, apoi cu ajutorul unei lingurite glazuram marginile. Deasupra decoram cu bomboane de ciocolata, trufe, crema ramasa, dupa gust si imaginatie . Il pastram la rece. Enjoy !

Lucky Cake

anterioară
Pui in aluat de paine
ciorba radauteana
următoare
Ciorba radauteana
anterioară
Pui in aluat de paine
ciorba radauteana
următoare
Ciorba radauteana

52
Lasa-ne un mesaj

avatar
18 Comment threads
34 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
24 Comment authors
IoanaLucky Cakesavin aureliaIoanaMariana Recent comment authors
  Subscribe  
cele mai noi cele mai vechi cele mai votate
Notificare despre
Claudia
Vizitator
Claudia

Daca fac in forma de 26, ce cantitati trbuie sa folosesc la toate.ingredientele?
Multymesc

Lucky Cake
Vizitator

Buna Claudia, eu ti-as recomanda 1 data si jumatate .

Nicoleta
Vizitator
Nicoleta

Buna ziua! Ce crema de branza ai folosit?

Lucky Cake
Vizitator

Buna ! Am folosit crema de branza Frischa , natur, din Billa

Iulia
Vizitator
Iulia

O întrebare. .. ce gelatina folositi? Eu tot cu “tort gelle” si imi iesea un adevarat dezastru ?

Lucky Cake
Vizitator

Iulia aceea e gelatina cu inchegare rapida si se foloseste doar pt jeleuri. Eu folosesc gelatina foi sau granule.

Claudia Isac
Vizitator
Claudia Isac

Bună seara! Ați uitat sa menționați de colorant când trebuie pus.

Lucky Cake
Vizitator

Se pune imediat dupa ciocolata topita , adica la final

Claudia Isac
Vizitator
Claudia Isac

Multumesc!

Laura
Vizitator
Laura

Buna ziua. Nu am vazut reteta pt blat

Lucky Cake
Vizitator

Buna, este reteta de blat umed, am pus linkul sus in descriere

Diana
Vizitator
Diana

Dacă adăugăm sosul de fructe cald peste frişcă nu o să se strice? Sau trebuie răcit sosul?

Lucky Cake
Vizitator

Sosul de fructe se pune cald, nu fierbinte, nu se va strica frisca 🙂

Curechian gyongyi
Vizitator
Curechian gyongyi

La o forma dreptunghiulara de. 43/25 sa folosesc cant dubla?

Lucky Cake
Vizitator

Da, trebuie cantitate dubla, atat pentru blat cat si pentru crema

Maria
Vizitator
Maria

Buna seara, la o forma rotunda de 32 sau 36 trebuie dublate cantitatile si la blat si la crema? Si va rog sa-mi spuneti ce inaltime are tava sau ati folosit un inel regabil?

Lucky Cake
Vizitator

Pentru acest tort am folosit un inel reglabin cu inaltime de 10 cm, se pot dubla catntitatile pt o tava de 36

mari
Vizitator
mari

bună
de unde ai luat inel reglabil de 10 înălțime as vrea și eu

Lucky Cake
Vizitator

L-am gasit in Germania, dar gasesti folie speciala pt patiserie cu care il poti inlocui

mari
Vizitator
mari

mulțumesc asa folosesc dar ma interesa și inel de 10

Lucky Cake
Vizitator

s-ar putea sa gasesti in magazinele ce vand online 🙂

Adina
Vizitator
Adina

Gelatina se pune la topit pe baie de aburi? Ca nu am înțeles ??

Lucky Cake
Vizitator

Desigur, am scris ca se pune la topit pe baie de aburi

Adina
Vizitator
Adina

Mulțumesc frumos ?

Mariana
Vizitator
Mariana

Scuzati,se gelatina se pune la baie cu aburi cu tot cu cele 100 gr apa?

Lucky Cake
Vizitator

Daca gelatina e granule, ea va absorbi apa, deci da. Daca gelatina e foi , se poteste fara apa

Mihaela
Vizitator
Mihaela

Tortul se asambleaza pana la final in forma de copt? Sau cum se poate face intr-o tava de copt dreptunghiulara? Trebuie sa-mi ajunga pentru 16 persoane si am la dispozitie o forma rotunda de 26 cm cu inel reglabil sau o forma dreptunghilara de 36/25 .

Lucky Cake
Vizitator

Forma de 26 cu siguranta va ajunge pentru 16 persoane, faci o data si jumatate din compozitie

Mihaela
Vizitator
Mihaela

Multumesc….dar pe parcursul montarii mousse-ului peste blat, pusul la frigider se face in forma sau nu?

Lucky Cake
Vizitator

Desigur, fara forma/inel mousse-ul ar curge

Maria
Vizitator
Maria

Bună seara, ce fel de cremă de brânză ați folosit pentru mousse-ul de oreo?

Lucky Cake
Vizitator

eu folosesc philadephia sau Exquissa, chiar si goldessa

Bogdana
Vizitator
Bogdana

Philadephia care se gaseste in Lidl? Sau este speciala pt creme? L-am
Facut astazi! Dar cu mascarpone! Abia astept sa vad cum e!

Lucky Cake
Vizitator

Goldessa gasesti in Lidl , e ok

Cristina
Vizitator
Cristina

Pot folosi crema mascarpone?

Lucky Cake
Vizitator

Nu recomand mascarpone, va fi prea densa crema

Natalie
Vizitator
Natalie

Ce inaltime va avea tortul la final? Cred ca nu incape intr-o forma obijnuita de copt cu pereti detasabili, nu? Multumesc ?

Lucky Cake
Vizitator

eu folosesc o tava cu pereti detasabili inalta de 10 cm, se poate folosi si un inel inalt

manuela
Vizitator
manuela

La stratul de oreo ce fel de glazura de ciocolata? Si vine turnata peste biscuiti, ca nu am inteles?\

Lucky Cake
Vizitator

Glazura se toarna peste tort la final, peste biscuiti se pune mousse-ul de fructe de padure

Corina
Vizitator
Corina

Asta este artă!!!! wow. Felicitări!!

Lucky Cake
Vizitator

Multumesc frumos, e la fel de gustos precum arata ^_^

erika
Vizitator
erika

stii ca mi ai pus ideii draga mea nu? vazind minunatia asta

Lucky Cake
Vizitator

e minunat, merita incercat 😉

Florina
Vizitator
Florina

Pot îmbraca acest tort in pasta de zahăr???

Lucky Cake
Vizitator

Se poate imbraca in pasta de zahar

Ioana
Vizitator
Ioana

Buna Alina!!
Felicitari pt tot ce faci!
Am de mult in plan tortul Oreo Dream si maine am sa îl si fac.
Am o nedumerire insa… La stratul Oreo sunt 12 biscuiti Oreo si 175 ml glazura ciocolata lapte. Despre ce glazura este vorba?
Saru’mana si spor in tot ce faci!! ??

Lucky Cake
Vizitator

Multumesc ! Sunt 175 ml lapte 🙂

savin aurelia
Vizitator
savin aurelia

In interior tot Oreo cu crema sau fara?