Tort Oreo Dream

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Mousse Oreo
300 ml smantana pt frisca
200 gr crema de branza
100 gr zahar
10 gr gelatina
8 buc biscuiti Oreo
Mousse fructe de padure
350 gr fructe de padure
400 ml smantana pt frisca
120 gr zahar
10 gr gelatina
1 lingurita zeama de lamaie
Strat oreo
12 buc biscuiti Oreo
175 ml lapte
Glazura ciocolata
100 ml smantana pt frisca
100 gr ciocolata neagra

Nutritional information

Tort Oreo Dream

  • 2h 30 min
  • Serves 12
  • Medium

Ingredients

  • Mousse Oreo

  • Mousse fructe de padure

  • Strat oreo

  • Glazura ciocolata

Share

Tort Oreo Dream

Un tort minunat ! Si pe care il vor indragi toti,  insa e o dedicatie pentru fanii biscuitilor Oreo.  Pentru a echilibra dulceata acestora am ales un mousse de fructe de padure, foarte aromat si cu un gust dulce -acrisor .

Blatul folosit este cel umed de cacao, reteta o gasiti accesand linkul urmator : https://luckycake.ro/retete/blat-umed-de-cacao/

Steps

1
Done

Pregatire tort

Prima data pregatim blatul, folosim o forma de 20 cm. Il lasam sa se raceasca complet, apoi il feliem in 2 . Daca va creste blatul usor inaltat pe mijloc , il decupati .
Apoi pregatim mousse-ul de oreo. Apoi pregatim mousse-ul de oreo. Punem gelatina la hidratat in 100 ml apa rece. Apoi o punem la topit pe baie de aburi. Frisca impreuna cu zaharul o mixam pana incepe sa se intareasca, insa nu de tot. Adaugam crema de branza, apoi gelatina si mixam usor pana se omogenizeaza. La final rupem bucatele biscuitii si ii adaugam la crema . Turnam mousse-ul peste blat si dam la frigider 30 minute.

2
Done

Scoatem tortul de la frigider . Biscuitii Oreo ramasi ii dam prin lapte de 2 ori. Apoi ii asezam unul langa altul peste mousse-ul de Oreo.
Acum pregatim mousse-ul de fructe de padure. Gelatina o preparam precum la mousse-ul de oreo. Punem fructele proaspete sau congelate intr-o cratita cu 40 gr zahar si zeama de lamaie. Lasam la foc mediu pana a scazut usor zeama lasate de fructe. Mixam totul cu blenderul vertical. Apoi trecem sosul prin strecuratoare, aruncam samburii ramasi. In sosul fierbinte punem gelatina topita si amestecam bine. Batem frisca cu zaharul ramas. Adaugam sosul de fructe si amestecam cu o spatula pana se unuformizeaza. Turnam mousse-ul peste biscuitii Oreo. Deaspra asezam cu grija blatul ramas. Dam la rece minim 4 ore, de preferat peste noapte.

3
Done

Cream cheese frosting - crema ornat

100 gr unt 82 % grasime
200 gr zahar praf
200 gr crema de branza
200 gr ciocolata alba
colorant rosu

Untul moale la temp camerei il mixam cu zaharul pudra 5-6 minute, apoi adaugam crema de branza si mixam in continuare pana topim ciocolata pe baie de aburi. La urma adaugam ciocolata alba si amestecam pana se omogenizeaza. Ungem tortul cu un strat foarte subtire din crema , doar cat sa adere crema mai bine. Dam tortul la frigider 15 minute. Apoi continuam sa imbracam tortul in crema de branza si ciocolata.

4
Done

Glazura ciocolata

Pentru glazura punem smantana pt frisca cu ciocolata intr-o cratita la topit. Atentie , frisca nu trebuie sa fiarba. Luam de pe foc si lasam 5 minute. Amestecam cu telul pana ciocolata este topita . Lasam sa se raceasca pana la temperatura camerei, apoi cu ajutorul unei lingurite glazuram marginile. Deasupra decoram cu bomboane de ciocolata, trufe, crema ramasa, dupa gust si imaginatie . Il pastram la rece. Enjoy !

Lucky Cake

previous
Pui in aluat de paine
ciorba radauteana
next
Ciorba radauteana
previous
Pui in aluat de paine
ciorba radauteana
next
Ciorba radauteana
Subscribe
Notificare despre
guest
100 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
Claudia

Daca fac in forma de 26, ce cantitati trbuie sa folosesc la toate.ingredientele?
Multymesc

Nicoleta

Buna ziua! Ce crema de branza ai folosit?

Iulia

O întrebare. .. ce gelatina folositi? Eu tot cu “tort gelle” si imi iesea un adevarat dezastru ?

Claudia Isac

Bună seara! Ați uitat sa menționați de colorant când trebuie pus.

Claudia Isac

Multumesc!

Laura

Buna ziua. Nu am vazut reteta pt blat

Diana

Dacă adăugăm sosul de fructe cald peste frişcă nu o să se strice? Sau trebuie răcit sosul?

Curechian gyongyi

La o forma dreptunghiulara de. 43/25 sa folosesc cant dubla?

Maria

Buna seara, la o forma rotunda de 32 sau 36 trebuie dublate cantitatile si la blat si la crema? Si va rog sa-mi spuneti ce inaltime are tava sau ati folosit un inel regabil?

mari

bună
de unde ai luat inel reglabil de 10 înălțime as vrea și eu

mari

mulțumesc asa folosesc dar ma interesa și inel de 10

Adina

Gelatina se pune la topit pe baie de aburi? Ca nu am înțeles ??

Adina

Mulțumesc frumos ?

Mariana

Scuzati,se gelatina se pune la baie cu aburi cu tot cu cele 100 gr apa?

Mihaela

Tortul se asambleaza pana la final in forma de copt? Sau cum se poate face intr-o tava de copt dreptunghiulara? Trebuie sa-mi ajunga pentru 16 persoane si am la dispozitie o forma rotunda de 26 cm cu inel reglabil sau o forma dreptunghilara de 36/25 .

Mihaela

Multumesc….dar pe parcursul montarii mousse-ului peste blat, pusul la frigider se face in forma sau nu?

Maria

Bună seara, ce fel de cremă de brânză ați folosit pentru mousse-ul de oreo?

Bogdana

Philadephia care se gaseste in Lidl? Sau este speciala pt creme? L-am
Facut astazi! Dar cu mascarpone! Abia astept sa vad cum e!

Cristina

Pot folosi crema mascarpone?

Natalie

Ce inaltime va avea tortul la final? Cred ca nu incape intr-o forma obijnuita de copt cu pereti detasabili, nu? Multumesc ?

manuela

La stratul de oreo ce fel de glazura de ciocolata? Si vine turnata peste biscuiti, ca nu am inteles?\

Corina

Asta este artă!!!! wow. Felicitări!!

erika

stii ca mi ai pus ideii draga mea nu? vazind minunatia asta

Florina

Pot îmbraca acest tort in pasta de zahăr???

Dana

Bună! Dacă se îmbracă tortul în pasta de zahar vine prima data îmbrăcat în cream frosting? Sau doar crema de unt? Nu se înmoaie fondantul?

Ioana

Buna Alina!!
Felicitari pt tot ce faci!
Am de mult in plan tortul Oreo Dream si maine am sa îl si fac.
Am o nedumerire insa… La stratul Oreo sunt 12 biscuiti Oreo si 175 ml glazura ciocolata lapte. Despre ce glazura este vorba?
Saru’mana si spor in tot ce faci!! ??

savin aurelia

In interior tot Oreo cu crema sau fara?

Ioana

Dupa ce pui biscuitii in interior mai amestecam cu mixerul sau ii lasam asa bucati ? Branza de vaci lidl nu e buna? Eu am mai folosit o la chessecake si a iesit extraordinara. Multumesc

Clara

Bună,pentru crema de ornat dacă inlocuiesc ciocolată albă cu cea neagră,iese la fel de ok pentru ornat? Mulțumesc.

Clara

Multumesc.

Nicoleta

Îl ador. L-am făcut de cel puțin 10 ori din Octombrie 2018 şi până in prezent.

Oreo

Buna seara! As putea adauga in mousse-ul de Oreo si crema dintre biscuiti? Iar biscuitii sa-i macin si sa ii adaug macinati? Cantitatea de gelatina ar putea fi aceeasi? Multumesc!

Alina

La mousul de fructe. ….când adaug fructele peste frișcă ele fiind amândouă reci mi se încheagă automat gelatina și nu iese un mouse așa de fin,el arata ca și Cum ar fii tăiat. ..Cum se face ca sa arate bine?Mulțumesc

Nicol

Bună!!
Se mai poate salva mouse-ul de fructe dacă sa tăiat!! Mulțumesc frumos ?

adriana

buna ziua! sambata am in plan acest tort…va rog sa mi spuneti, dc la cream cheese frosting, in loc de colorant rosu pun o lingura de sos de fructe de padure pt culoare, va fi prea moale sa poata fi folosit pt a imbraca tortul? multumesc!

Teodora

Pentru o tavă cu d= 24 de cm ce cantități se folosesc ?

Mirela

Cantitate de crema ramane cea de sus pt forma de 24cm? Mi-a iesit foarte inalt. Cam 15cm. E ok?

Mihaela

Bună seara! Pt mousse-ul Oreo și cel de fructe de pădure ați folosit zahăr pudră? In rețetă ați trecut zahar, dar nu sunt lamurita daca e pudra sau nu. Si la stratul de Oreo scrie 12 buc Oreo si 175 ml glazura ciocolata lapte. La ce glazura va referiți? Mulțumesc!

Iulia

Buna.imi sarbatoresc ziua la iarba verde si ma gandeam sa il congelez ca sa poata sa reziste la temperatura de afara.credeti ca merge?

Iulia

Multumesc frumos

Catalina

Buna Alina! La acest minunat tort merge glazura oglinda? Mulțumesc mult pentru rețete!

Paula

Buna as dori sa stiu daca pot folosi frisca lichida hulala ptr acest tort?

Amalia

Am folosit tava de 28 și cu ingredientele asa cum scrie în rețetă și tot mia ajuns, și e și înalt tortul ?

Elena

Se preteaza acest tort, pentru etajare? As vrea sa il fac cu 2 etaje…

Dana

Alina,imi poti spune te rog, care ar putea fi motivul pentru care mi s-a taiat crema cheese frosting? Oare si crema de brânză trebuia tinuta la temperatura camerei?

Alina

Buna ziua! ….am citit in comentarii ca ati folosit zahar tos ….reuseste sa se topeasca in frisca?

Lavinia

Buna ziua,as vrea sa stiu daca pot îmbrăca tortul cu frișcă as vrea sa il incerc maine?

Lavinia

Buna am făcut mouss-ul ptr oreo dar este foarte subtire,de ce?Am folosit smântână de la dorna si am făcut ca în rețeta….mai pot face ceva acum la crema?

Clara

Buna dimineata!Imi puteti spune daca folositi zahar tos sau pudra,atunci cand bateti frisca,va rog,ca m-am apucat sa-l fac!Multumesc!

Daniela

Bună ziua… De ce nu mai merge opțiunea unde adăugati sau scădeți numărul de porți?? Îmi era mai ușor sa calculez gramajele ingredientelor ?

Simona

Bună eu am tava rotunda de 24 ce cantități îmi recomandați?

Anca

Un tort minunat, din toate punctele de vedere. Tocmai l-am facut si eu de ziua fetitei mele. A fost o mare surpriza pentru ea. Felicitari pentru tot ceea ce faci! ?

Sanda

Buna! Astazi am facut pentru a doua oara acest tort care este minunat dar de fiecare databam avut aceeasi problema… Cream cheese frosting mi se dezlipeste de pe tort… Oare unde gresesc?

Radu Silvana

Buna, am primit o comanda pt un tort de 3 kg si as vrea sa incerc reteta dvs. Oare, stiti cumva ce greutate are tortul facut de dvs?
Va multumesc!?

Liliana Nicolau

Bună seara, am făcut tortul care este f bun, insa l – am făcut într-o forma de 26 cm cu cantitatile din reteta dv, și am folosit și o folie de acetofan pt înălțare… Aproape s-a dublat. Cantitățile de crema sunt mult prea mari pt o forma de 20 cm, nu știu cum ați reușit să îl faceți. În rest f bun.