Tort Oreo Dream

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Mousse Oreo
300 ml smantana pt frisca
200 gr crema de branza
100 gr zahar
10 gr gelatina
8 buc biscuiti Oreo
Mousse fructe de padure
350 gr fructe de padure
400 ml smantana pt frisca
120 gr zahar
10 gr gelatina
1 lingurita zeama de lamaie
Strat oreo
12 buc biscuiti Oreo
175 ml lapte
Glazura ciocolata
100 ml smantana pt frisca
100 gr ciocolata neagra

Nutritional information

Tort Oreo Dream

  • 2h 30 min
  • Serves 12
  • Medium

Ingredients

  • Mousse Oreo

  • Mousse fructe de padure

  • Strat oreo

  • Glazura ciocolata

Share

Tort Oreo Dream

Un tort minunat ! Si pe care il vor indragi toti,  insa e o dedicatie pentru fanii biscuitilor Oreo.  Pentru a echilibra dulceata acestora am ales un mousse de fructe de padure, foarte aromat si cu un gust dulce -acrisor .

Blatul folosit este cel umed de cacao, reteta o gasiti accesand linkul urmator : https://luckycake.ro/retete/blat-umed-de-cacao/

(Visited 72,976 times, 1 visits today)

Steps

1
Done

Pregatire tort

Prima data pregatim blatul, folosim o forma de 20 cm. Il lasam sa se raceasca complet, apoi il feliem in 2 . Daca va creste blatul usor inaltat pe mijloc , il decupati .
Apoi pregatim mousse-ul de oreo. Apoi pregatim mousse-ul de oreo. Punem gelatina la hidratat in 100 ml apa rece. Apoi o punem la topit pe baie de aburi. Frisca impreuna cu zaharul o mixam pana incepe sa se intareasca, insa nu de tot. Adaugam crema de branza, apoi gelatina si mixam usor pana se omogenizeaza. La final rupem bucatele biscuitii si ii adaugam la crema . Turnam mousse-ul peste blat si dam la frigider 30 minute.

2
Done

Scoatem tortul de la frigider . Biscuitii Oreo ramasi ii dam prin lapte de 2 ori. Apoi ii asezam unul langa altul peste mousse-ul de Oreo.
Acum pregatim mousse-ul de fructe de padure. Gelatina o preparam precum la mousse-ul de oreo. Punem fructele proaspete sau congelate intr-o cratita cu 40 gr zahar si zeama de lamaie. Lasam la foc mediu pana a scazut usor zeama lasate de fructe. Mixam totul cu blenderul vertical. Apoi trecem sosul prin strecuratoare, aruncam samburii ramasi. In sosul fierbinte punem gelatina topita si amestecam bine. Batem frisca cu zaharul ramas. Adaugam sosul de fructe si amestecam cu o spatula pana se unuformizeaza. Turnam mousse-ul peste biscuitii Oreo. Deaspra asezam cu grija blatul ramas. Dam la rece minim 4 ore, de preferat peste noapte.

3
Done

Cream cheese frosting - crema ornat

100 gr unt 82 % grasime
200 gr zahar praf
200 gr crema de branza
200 gr ciocolata alba
colorant rosu

Untul moale la temp camerei il mixam cu zaharul pudra 5-6 minute, apoi adaugam crema de branza si mixam in continuare pana topim ciocolata pe baie de aburi. La urma adaugam ciocolata alba si amestecam pana se omogenizeaza. Ungem tortul cu un strat foarte subtire din crema , doar cat sa adere crema mai bine. Dam tortul la frigider 15 minute. Apoi continuam sa imbracam tortul in crema de branza si ciocolata.

4
Done

Glazura ciocolata

Pentru glazura punem smantana pt frisca cu ciocolata intr-o cratita la topit. Atentie , frisca nu trebuie sa fiarba. Luam de pe foc si lasam 5 minute. Amestecam cu telul pana ciocolata este topita . Lasam sa se raceasca pana la temperatura camerei, apoi cu ajutorul unei lingurite glazuram marginile. Deasupra decoram cu bomboane de ciocolata, trufe, crema ramasa, dupa gust si imaginatie . Il pastram la rece. Enjoy !

Lucky Cake

previous
Pui in aluat de paine
ciorba radauteana
next
Ciorba radauteana
previous
Pui in aluat de paine
ciorba radauteana
next
Ciorba radauteana
guest
93 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
Claudia
Claudia
15.11.2016 00:00

Daca fac in forma de 26, ce cantitati trbuie sa folosesc la toate.ingredientele?
Multymesc

Nicoleta
Nicoleta
27.11.2016 10:16

Buna ziua! Ce crema de branza ai folosit?

Iulia
Iulia
06.12.2016 14:52

O întrebare. .. ce gelatina folositi? Eu tot cu “tort gelle” si imi iesea un adevarat dezastru ?

Claudia Isac
Claudia Isac
03.02.2017 22:31

Bună seara! Ați uitat sa menționați de colorant când trebuie pus.

Claudia Isac
Claudia Isac
06.02.2017 17:28
Reply to  Lucky Cake

Multumesc!

Laura
Laura
14.03.2017 12:08

Buna ziua. Nu am vazut reteta pt blat

Diana
Diana
03.04.2017 11:40

Dacă adăugăm sosul de fructe cald peste frişcă nu o să se strice? Sau trebuie răcit sosul?

Curechian gyongyi
Curechian gyongyi
18.04.2017 11:43

La o forma dreptunghiulara de. 43/25 sa folosesc cant dubla?

Maria
Maria
03.05.2017 23:46

Buna seara, la o forma rotunda de 32 sau 36 trebuie dublate cantitatile si la blat si la crema? Si va rog sa-mi spuneti ce inaltime are tava sau ati folosit un inel regabil?

mari
mari
06.06.2017 16:38
Reply to  Lucky Cake

bună
de unde ai luat inel reglabil de 10 înălțime as vrea și eu

mari
mari
10.06.2017 16:59
Reply to  Lucky Cake

mulțumesc asa folosesc dar ma interesa și inel de 10

Adina
Adina
22.05.2017 23:11

Gelatina se pune la topit pe baie de aburi? Ca nu am înțeles ??

Adina
Adina
23.05.2017 13:33
Reply to  Lucky Cake

Mulțumesc frumos ?

Mariana
Mariana
02.03.2018 00:01
Reply to  Lucky Cake

Scuzati,se gelatina se pune la baie cu aburi cu tot cu cele 100 gr apa?

Mihaela
Mihaela
26.05.2017 23:06

Tortul se asambleaza pana la final in forma de copt? Sau cum se poate face intr-o tava de copt dreptunghiulara? Trebuie sa-mi ajunga pentru 16 persoane si am la dispozitie o forma rotunda de 26 cm cu inel reglabil sau o forma dreptunghilara de 36/25 .

Mihaela
Mihaela
26.05.2017 23:30
Reply to  Lucky Cake

Multumesc….dar pe parcursul montarii mousse-ului peste blat, pusul la frigider se face in forma sau nu?

Maria
Maria
08.06.2017 23:47

Bună seara, ce fel de cremă de brânză ați folosit pentru mousse-ul de oreo?

Bogdana
Bogdana
04.11.2017 14:16
Reply to  Lucky Cake

Philadephia care se gaseste in Lidl? Sau este speciala pt creme? L-am
Facut astazi! Dar cu mascarpone! Abia astept sa vad cum e!

Cristina
Cristina
26.06.2017 16:26

Pot folosi crema mascarpone?

Natalie
Natalie
10.09.2017 15:20

Ce inaltime va avea tortul la final? Cred ca nu incape intr-o forma obijnuita de copt cu pereti detasabili, nu? Multumesc ?

manuela
manuela
29.11.2017 19:10

La stratul de oreo ce fel de glazura de ciocolata? Si vine turnata peste biscuiti, ca nu am inteles?\

Corina
Corina
13.12.2017 22:29

Asta este artă!!!! wow. Felicitări!!

erika
erika
01.01.2018 16:30

stii ca mi ai pus ideii draga mea nu? vazind minunatia asta

Florina
Florina
27.02.2018 22:25
Reply to  Lucky Cake

Pot îmbraca acest tort in pasta de zahăr???

Dana
Dana
31.12.2018 01:13
Reply to  Lucky Cake

Bună! Dacă se îmbracă tortul în pasta de zahar vine prima data îmbrăcat în cream frosting? Sau doar crema de unt? Nu se înmoaie fondantul?

Ioana
Ioana
25.07.2018 20:20

Buna Alina!!
Felicitari pt tot ce faci!
Am de mult in plan tortul Oreo Dream si maine am sa îl si fac.
Am o nedumerire insa… La stratul Oreo sunt 12 biscuiti Oreo si 175 ml glazura ciocolata lapte. Despre ce glazura este vorba?
Saru’mana si spor in tot ce faci!! ??

savin aurelia
savin aurelia
31.10.2018 21:22

In interior tot Oreo cu crema sau fara?

Ioana
Ioana
07.11.2018 20:20
Reply to  Lucky Cake

Dupa ce pui biscuitii in interior mai amestecam cu mixerul sau ii lasam asa bucati ? Branza de vaci lidl nu e buna? Eu am mai folosit o la chessecake si a iesit extraordinara. Multumesc

Clara
Clara
30.01.2019 18:26

Bună,pentru crema de ornat dacă inlocuiesc ciocolată albă cu cea neagră,iese la fel de ok pentru ornat? Mulțumesc.

Clara
Clara
30.01.2019 21:47
Reply to  Lucky Cake

Multumesc.

Nicoleta
Nicoleta
30.01.2019 22:29

Îl ador. L-am făcut de cel puțin 10 ori din Octombrie 2018 şi până in prezent.

Oreo
Oreo
30.01.2019 23:26

Buna seara! As putea adauga in mousse-ul de Oreo si crema dintre biscuiti? Iar biscuitii sa-i macin si sa ii adaug macinati? Cantitatea de gelatina ar putea fi aceeasi? Multumesc!

Alina
Alina
12.02.2019 16:48

La mousul de fructe. ….când adaug fructele peste frișcă ele fiind amândouă reci mi se încheagă automat gelatina și nu iese un mouse așa de fin,el arata ca și Cum ar fii tăiat. ..Cum se face ca sa arate bine?Mulțumesc

Nicol
Nicol
15.03.2019 19:01
Reply to  Lucky Cake

Bună!!
Se mai poate salva mouse-ul de fructe dacă sa tăiat!! Mulțumesc frumos 😘

adriana
adriana
28.02.2019 13:35

buna ziua! sambata am in plan acest tort…va rog sa mi spuneti, dc la cream cheese frosting, in loc de colorant rosu pun o lingura de sos de fructe de padure pt culoare, va fi prea moale sa poata fi folosit pt a imbraca tortul? multumesc!

Teodora
Teodora
19.04.2019 20:41

Pentru o tavă cu d= 24 de cm ce cantități se folosesc ?

Mihaela
Mihaela
14.05.2019 02:46

Bună seara! Pt mousse-ul Oreo și cel de fructe de pădure ați folosit zahăr pudră? In rețetă ați trecut zahar, dar nu sunt lamurita daca e pudra sau nu. Si la stratul de Oreo scrie 12 buc Oreo si 175 ml glazura ciocolata lapte. La ce glazura va referiți? Mulțumesc!

Iulia
Iulia
29.05.2019 10:31

Buna.imi sarbatoresc ziua la iarba verde si ma gandeam sa il congelez ca sa poata sa reziste la temperatura de afara.credeti ca merge?

Iulia
Iulia
30.05.2019 10:48
Reply to  Lucky Cake

Multumesc frumos

Catalina
Catalina
29.05.2019 23:53

Buna Alina! La acest minunat tort merge glazura oglinda? Mulțumesc mult pentru rețete!

Paula
Paula
31.05.2019 16:30

Buna as dori sa stiu daca pot folosi frisca lichida hulala ptr acest tort?

Amalia
Amalia
14.06.2019 10:34

Am folosit tava de 28 și cu ingredientele asa cum scrie în rețetă și tot mia ajuns, și e și înalt tortul 😏

Elena
Elena
21.07.2019 01:08

Se preteaza acest tort, pentru etajare? As vrea sa il fac cu 2 etaje…

Dana
Dana
03.08.2019 21:40

Alina,imi poti spune te rog, care ar putea fi motivul pentru care mi s-a taiat crema cheese frosting? Oare si crema de brânză trebuia tinuta la temperatura camerei?

Alina
Alina
07.08.2019 10:44

Buna ziua! ….am citit in comentarii ca ati folosit zahar tos ….reuseste sa se topeasca in frisca?

Lavinia
Lavinia
24.10.2019 11:49

Buna ziua,as vrea sa stiu daca pot îmbrăca tortul cu frișcă as vrea sa il incerc maine?

Lavinia
Lavinia
25.10.2019 16:24

Buna am făcut mouss-ul ptr oreo dar este foarte subtire,de ce?Am folosit smântână de la dorna si am făcut ca în rețeta….mai pot face ceva acum la crema?

Clara
Clara
23.12.2019 11:46

Buna dimineata!Imi puteti spune daca folositi zahar tos sau pudra,atunci cand bateti frisca,va rog,ca m-am apucat sa-l fac!Multumesc!

Daniela
Daniela
28.01.2020 13:56

Bună ziua… De ce nu mai merge opțiunea unde adăugati sau scădeți numărul de porți?? Îmi era mai ușor sa calculez gramajele ingredientelor 🙁

Simona
Simona
14.05.2020 22:57

Bună eu am tava rotunda de 24 ce cantități îmi recomandați?

Anca
Anca
27.05.2020 19:28

Un tort minunat, din toate punctele de vedere. Tocmai l-am facut si eu de ziua fetitei mele. A fost o mare surpriza pentru ea. Felicitari pentru tot ceea ce faci! 😊

93
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x