0 0
Pasca simpla ca-n Ardeal

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Reglați numărul de porții:
500 gr faina
50 ml ulei
50 grame smantana fermentata cu 30 % grasime
1 ou
2 buc galbenus de ou
25 grame drojdie proaspata
65 grame zahar
150-160 ml apa minerala
1 bucata ( pt uns) galbenus de ou
1 lingura ( pt uns) lapte
10 grame sare

Pasca simpla ca-n Ardeal

  • 2 h si 40 minute
  • Pentru 12
  • Medie

Ingrediente

Distribuie

Pasca simpla ca-n Ardeal

La noi in zona , de fapt la bunica, se face o pasca dulce de Pasti, cu care se merge la sfintit. Noi ducem cosul cu bunatati ( oua rosii, sunca, pasca) in ziua de Pasti la biserica. Preotul le sfinteste si abia apoi avem dezlegare de a manca de dulce. Asa ca v-am scris si reteta pentru aceasta pasca, e moale , pufoasa, o combinatie intre o paine si un cozonac.

(Visited 4,745 times, 1 visits today)

Pași

1
Gata

Preparare pasca

Pentru a pregati pasca e nevoie ca toate ingredientele sa fie la temperatura camerei, cu exceptia drojdiei ( o folosim de la frigider).
Intr-un vas punem toate ingredientele cu exceptia apei minerale, pe care o vom incalzi usor.
Asadar, framantam aluatul si adaugam incet cate putina apa. Continuam sa framantam cu robotul de bucatarie cam 10 minute bune, cu mana cam 15-20.
Aluatul la final trebuie sa fie moale si nelipicios. Punem aluatul intr-un vas mare, uns cu ulei si il acoperim cu folie alimentara. Il lasam la dospit 1 ora intr-un loc cald din bucatarie.
Dupa o ora, pe o suprafata unsa cu ulei, aluatul in impartim astfel: 1/3 si 2/3 . Parte mai mare o modelam usor sub forma rotunda si o punem in forma de copt de 20 cm unsa cu unt si apoi faina daca forma este de metal. Aluatul ramas il impartim in 2 il rulam si apoi il rasucim. Il punem peste cel din tava. Trebuie sa creasca din nou, asadar il lasam inca o ora , tot acoperit. Intre timp preincalzim cuptorul la 170 grade. Ungem pasca cu galbenus amestecat cu lapte. Dam la cuptor, pentru 40-45 minute, daca se rumeneste prea tare acoprim cu hartie de copt. Enjoy !

Lucky Cake

waffles reteta usoara
anterioară
Waffles reteta usoara
ciorba de perisoare
următoare
Ciorba de perisoare
waffles reteta usoara
anterioară
Waffles reteta usoara
ciorba de perisoare
următoare
Ciorba de perisoare

2
Lasa-ne un mesaj

avatar
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Lucky CakeIleana Skurka-Ferenczfy Recent comment authors
  Subscribe  
cele mai noi cele mai vechi cele mai votate
Notificare despre
Ileana Skurka-Ferenczfy
Vizitator
Ileana Skurka-Ferenczfy

Bună Alina ,ce fel de smântână aș putea folos ,eu sunt în Austria și nu se găsește decât cu 15 % grăsime, sau frișcă lichidă cu 36% neindulcita, mă gândeam că ar merge frișca neindulcita!