1 0
Tort Devine cu ciocolata si caramel

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Tort Devine cu ciocolata si caramel

  • Medie
Distribuie

Cred ca este tortul care imi place cel mai mult din cate am facut pana acum. Ciocolata si caramelul sunt preferatele mele. Blatul este moale si dens , este yummiii  ! 😉

Blat umed de cacao :

Am facut acest blat , doar am adaugat 50 gr nuca prajita  http://luckycake.ro/portfolio/blat-umed-de-cacao/

Blat umed de cacao cu nuci

Crema ciocolata :

250 gr smantana pt frisca

250 gr ciocolata cu lapte

Topim ciocolata si o lasam sa se raceasca pana ajunge la temp camerei. Batem smantana pt frisca pana se intareste , apoi adaugam ciocolata topita si mixam doar pana se omogenizeaza.

Crema caramel :

200 gr sos caramel- http://luckycake.ro/portfolio/sos-caramel/

150 gr crema de branza

150 gr unt

Sosul caramel il lasam sa se raceasca la temp camerei , apoi il amestecam cu crema de branza. Separat batem untul pana devine pufos, adaugam cate o lingura din crema si mixam pana o incorporam pe toata.

Blatul il taiem in 3. Punem primul blat , il ungem cu 2 linguri de gem de caise, punem ½ din crema caramel, apoi  ½ crema de ciocolata, .Repetam acelasi procedeu si pentru al 2 -lea blat. Urmeaza cremele, apoi deasupra ultimul blat.

DSC_0625 DSC_0626 DSC_0627

Deasupra presaram nuci , sos caramel si fulgi de ciocolata, sau fulgi crocanti de napolitana. Il dam la congelator 1 ora, apoi il lasam la frigider 2 ore. Enjoy !

(Visited 23,004 times, 2 visits today)

Lucky Cake

anterioară
Placinte codrenesti invartite
următoare
Muschiulet cu sos de smantana
anterioară
Placinte codrenesti invartite
următoare
Muschiulet cu sos de smantana

23
Lasa-ne un mesaj

avatar
12 Comment threads
11 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
10 Comment authors
marianaLucky CakeFloriana CiupalaMihaelaandreea Recent comment authors
  Subscribe  
cele mai noi cele mai vechi cele mai votate
Notificare despre
Gabriela Preda
Vizitator

Forte bine arata cred ca eun deliciu,unt de care imi recomanzi? pot folosi si 65 sau numai gras? seara buna !!!

Daniela Farcas
Vizitator

Nu mai postati caci cind le vad mise Face apa in gura si nu stiu sa fac prajituri acesta este defectos meu caci stau in spania si nu am undé sa im vat

Gabriela Preda
Vizitator

Multumesc frumos!!!

Mirela Darot
Vizitator

Superb

Mihaela Popa
Vizitator
debora
Vizitator
debora

ce dimensiuni are tava?

Ancuța
Vizitator
Ancuța

Ce fel de crema de branza se folosește?

Ionelia Florea
Vizitator
Ionelia Florea

Buna seara !. V-am descoperit azi și va admir foarte mult. Aș dori să fac și eu tortul cu ciocolata si caramel pt.majoratul băiatul meu. Mă puteți ajuta cu gramajul pentru 20 de persoane ?. Mulțumesc frumos!.

Andreea
Vizitator
Andreea

Crema de caramel mi-a iesit cam moale. Oare din ce cauza si ce as putea face sa fie mai tare,sau asa trebuie sa fie?

Mihaela
Vizitator
Mihaela

Te rog sa.mi spui cum tai blatul în 3, nu este cam subțire?

Floriana Ciupala
Vizitator
Floriana Ciupala

Vad ca tortul este patrat sau dreptunghiular…puteti sa-mi dati dimensiunile formei?

mariana
Vizitator
mariana

Buna seara. Am facut acest tort si pot spune ca este ffffff bun. Am adaugat nuci in blat iar combinatia cu caramel a fost foarte mult apreciata. Multumesc pt reteta. Felicitari pt tot ceea ce faceti !