1 0
Tort Devine cu ciocolata si caramel

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Tort Devine cu ciocolata si caramel

  • Medium
Share

Cred ca este tortul care imi place cel mai mult din cate am facut pana acum. Ciocolata si caramelul sunt preferatele mele. Blatul este moale si dens , este yummiii  ! 😉

Blat umed de cacao :

Am facut acest blat , doar am adaugat 50 gr nuca prajita  https://luckycake.ro/portfolio/blat-umed-de-cacao/

Blat umed de cacao cu nuci

Crema ciocolata :

250 gr smantana pt frisca

250 gr ciocolata cu lapte

Topim ciocolata si o lasam sa se raceasca pana ajunge la temp camerei. Batem smantana pt frisca pana se intareste , apoi adaugam ciocolata topita si mixam doar pana se omogenizeaza.

Crema caramel :

200 gr sos caramel- https://luckycake.ro/portfolio/sos-caramel/

150 gr crema de branza

150 gr unt

Sosul caramel il lasam sa se raceasca la temp camerei , apoi il amestecam cu crema de branza. Separat batem untul pana devine pufos, adaugam cate o lingura din crema si mixam pana o incorporam pe toata.

Blatul il taiem in 3. Punem primul blat , il ungem cu 2 linguri de gem de caise, punem ½ din crema caramel, apoi  ½ crema de ciocolata, .Repetam acelasi procedeu si pentru al 2 -lea blat. Urmeaza cremele, apoi deasupra ultimul blat.

DSC_0625 DSC_0626 DSC_0627

Deasupra presaram nuci , sos caramel si fulgi de ciocolata, sau fulgi crocanti de napolitana. Il dam la congelator 1 ora, apoi il lasam la frigider 2 ore. Enjoy !

(Visited 31,612 times, 10 visits today)

Lucky Cake

previous
Placinte codrenesti invartite
next
Muschiulet cu sos de smantana
previous
Placinte codrenesti invartite
next
Muschiulet cu sos de smantana
guest
26 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
Gabriela Preda

Forte bine arata cred ca eun deliciu,unt de care imi recomanzi? pot folosi si 65 sau numai gras? seara buna !!!

Daniela Farcas

Nu mai postati caci cind le vad mise Face apa in gura si nu stiu sa fac prajituri acesta este defectos meu caci stau in spania si nu am undé sa im vat

Gabriela Preda

Multumesc frumos!!!

Mirela Darot

Superb

Mihaela Popa
debora

ce dimensiuni are tava?

Ancuța

Ce fel de crema de branza se folosește?

Ionelia Florea

Buna seara !. V-am descoperit azi și va admir foarte mult. Aș dori să fac și eu tortul cu ciocolata si caramel pt.majoratul băiatul meu. Mă puteți ajuta cu gramajul pentru 20 de persoane ?. Mulțumesc frumos!.

Andreea

Crema de caramel mi-a iesit cam moale. Oare din ce cauza si ce as putea face sa fie mai tare,sau asa trebuie sa fie?

andreea

care gelatina? in reteta nu zice nimic de gelatina…?!

Mihaela

Te rog sa.mi spui cum tai blatul în 3, nu este cam subțire?

Floriana Ciupala

Vad ca tortul este patrat sau dreptunghiular…puteti sa-mi dati dimensiunile formei?

mariana

Buna seara. Am facut acest tort si pot spune ca este ffffff bun. Am adaugat nuci in blat iar combinatia cu caramel a fost foarte mult apreciata. Multumesc pt reteta. Felicitari pt tot ceea ce faceti !

Ionela

Pentru câte persoane este acest tort?

Andreea Elena

Facut si absolut adorat, este atat de gustos ca nu te poti opri din mancat! Iti multumesc pentru reteta…Voi mai incerca si altele de la tine, toate arata delicios 🙂