5 0
Sos Caramel

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:

Nutritional information

Sos Caramel

un deliciu !

  • 15
  • Serves 6
  • Medium

Ingredients

Share

Sos caramel DSC_0612-2

 

Sos Caramel

E cel mai simplu si bun sos de caramel pe care l-am facut vreodata. De cand am descoperit acest sos, nu mai cumpar din comert 🙂 . Il puteti folosi in prajituri, pe inghetata, in cafeluta, cu felii de mar sau orice alt fruct. Se poate pastra in frigider pana la 1 luna intr-un borcan. Iata in cate retete il puteti folosi https://luckycake.ro/?s=caramel

  • 250 gr zahar il caramelizam
  • pana devine auriu, adaugam
  • 50 gr unt taiat cubulete, cate unul pe rand, pana se incorporeaza, apoi adaugam
  • 200 ml smantana pt frisca, o adaugam incet , cate putin pe rand si mai lasam sa fiarba un minut la foc mediu, dam la o parte si lasam sa se raceasca.

 

Steps

1
Done

Lucky Cake

previous
Frigarui de curcan cu rosii si ananas
next
Pancakes cu banane si afine
previous
Frigarui de curcan cu rosii si ananas
next
Pancakes cu banane si afine
Subscribe
Notificare despre
guest
38 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
Elena Lorena

Testat,e cel mai bun sos,multumim Alina pt reteta

Andreea

Buna ‘as vrea sa fac acest sos si sa il amestec cu mascarpone pt a face p Rulada!o sa meargă?nu o sa imi curgă crema??multumesc pt răspuns!

Cristina Soreanu

Vreau sa fac un mousse de caramel si imi trebuie 510gr caramel si inca vreo 200gr pt ornat, adica vreo 710gr caramel in total, spune-mi te rog ce cantitati sa folosesc pt a scoate acest gramj? Multumesc anticipat Alina si felicitări pt retetele minunate care ni le impartasesti! Zi buna

Lavinia

Bună! Din cantitățile menționate în rețetă, cate grame de sos rezulta? L am făcut, dar nu am cantar și am nevoie de 200 g pt tortul cu crema caramel și ciocolata! Mulțumesc!

Daniela

F interesant o sa-l incerc cat de curand.felicitari am mai fc pe cel cu mousse de miere si nuci ??????f buunn

Madalina

Buna, am incercat sa listez aceasta reteta, dar din pacate doar primele 2 pagini se listeaza.
Este cumva blocata reteta pentru listare?

Roxana

As dori sa pregatesc sosul asta. Spune-mi, te rog, ce tip de smantana ai folosit? Oare Pilos este buna, sau trebuie ceva mai …. “natural”?
Multumesc!

Anca

Smantana pentru frisca este pur si simplu smantana?

Kamy

Numai pe acesta îl fac, mulțumesc!?

Monica

Am facut in seara aceasta sosul caramel…. un DELICIU, nu mai cumpăr caramel niciodată, cu 3 ingrediente nu ma asteptam sa iasa asa bunatate.
Multumesc frumos ptr rețeta!

Flori

Buna seara! Nu apar ingredientele pentru sosul de caramel. Ma puteti ajuta? Sunt cele trecute in explicatii: 250 g zahar, 50 g unt, 200 ml frisca? Multumesc!

Flori

Multumesc!

Alina Miuta Bidian

Tocmai ce am facut acest sos caramel,a iesit super,eu am pus si un varf de lingurita cu sare,ne place usor sarat,maine o sa-l pun peste un tort cu crema de zahar ars.Multumesc pentru reteta!

Anca

Am făcut caramelul de 3 ori dar s-a tăiat de fiecare data?! Nu îmi dau seama care este problema, unde am gresit pt ca am urmat toți pașii. Poate ma ajutați. Mulțumesc.

Gina Barbu

L am facut de doua ori. Nu am cuvinte. Imi vine sa il mananc cu lingura din borcan. E superb. E sublim. Multumesc Alina pt reteta si de fapt pt toate retetele. Inca nu mi s a intamplat sa incerc o reteta de la tine si sa nu imi iasa. Te pup prin telefon ca nu esti mai aproape. FELICITARI pt tot ce faci!

Amalia

Se poate folosi si smantana lichida pentru gatit?

Viorica

Cit timp îl putem pastra la frigider?