Prajitura Bounty

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Prajitura Bounty

Share

Am pornit de la gustul ciocolatei  Bounty, si am facut o prajitura delicioasa, zic eu 😉

Usor de facut , cu gust de cocos si ciocolata , cu siguranta va fi prezenta pe masa de Craciun .

Ingrediente:

Blat 25 *25 cm :

Blat cacao :

  1. 150 gr faina
  2. 25 gr cacao
  3. 2 oua
  4. 100 gr zahar
  5. 50 ml cafea
  6. 75 ml ulei
  7. 100 ml lapte
  8. 1 lingurita praf de copt
  9. ½ lingurita  bicarbonat de sodiu
  10. Un praf  de sare

 

Cacaua se amesteca cu zaharul. Apoi se adauga cafeaua  fierbinte, amestecam bine cu un tel. Adaugam ouale , amestecam bine iar, apoi faina,praful de sare si uleiul, cu lapte si praful de copt si bicarbonatul. Coacem blatul intr-o forma de 25 cm , cam 30-35 minute.

blat cacao

Crema de cocos:

  1. 500 ml lapte
  2. 120 gr zahar
  3. 30 gr gris
  4. 100 gr unt
  5. 125 gr fulgi de cocos
  6. 2 linguri sirop cocos/ esenta cocos dupa gust
  7. crema gris

Laptele cu untul si zaharul , le punem la fiert pana se topeste untul, apoi se adauga grisul si se mai fierbe cateva minute pana se ingroasa.

Se adauga fulgii de cocos , si se mi tine la foc mic 3-4 minute pana se ingroasa. o lasam 5 minute sa se raceasca usor apoi cu o spatula punem crema peste blat si o nivelam egal.

O dam la frigider 1 ora.

Crema de ciocolata:

  1. 200 ml smantana pt frisca
  2. 100 gr ciocolata lapte
  3. 50 gr ciocolata neagra

Prima data topim ciocolata pe baie de aburi si o lasam apoi deoparte pana se raceste usor. Batem frisca , apoi turnam ciocolata , atentie sa nu fie fierbinte, ci la temperatura camerei si mai mixam 1 minut pana rezulta o crema densa.

Cu o spatula punem crema de ciocolata peste prajitura si o nivelam cu grija. Deasupra cu ajutorul unei lingurite am picurat ciocolata topita ramasa in bol .

prajitura bounty 1 prajitura bounty 3

Se da la rece minim 2 ore , de preferat peste noapte, apoi servim . Enjoy !

(Visited 65,893 times, 1 visits today)

Lucky Cake

prajitura lumberjack
previous
Prajitura Lumberjack
Salata de oua cu avocado
next
Salata de oua cu avocado
prajitura lumberjack
previous
Prajitura Lumberjack
Salata de oua cu avocado
next
Salata de oua cu avocado
guest
28 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
Ioana Florea

Multumim din suflet pentru retete toate sunt nemaipomenite
Tine – o tot asa
Pupici

Ioana Florea

Super reteta si nu este nici complicata
Cat de curand am sa o fac mai ales ca are cocos preferatul meu

Olimpia Barbu

Arata minunat….

Elena Duma

e la frigider , e foarte buna mersi,

Adriana Pricope

cam pentru ce dimensiune de tava sunt cantitatile date?

Liana

Va rog spuneti-mi daca se poate elimina cafeaua sau se poate înlocui cu altceva. Multumesc!

Natalie

Pentru o tava de 40/20 , ce cantitati ar trebui sa folosesc ? ? multumesc!

Laura

La ce temperatura se coace blatul? Multumesc!

Doinitzs

Buna! In crema de cocos nu ati specificat cind ati adaugat esenta de cocos.

Elena

Mulțumesc!☺

Marinela

Dar pt o tava de 23/31 ce cantitati folosesc oare?

Camy

De unde ati luat siropul de cocos sau esența de cocos?

Liliana

Ptr. O aromă intensă de cocos, untul poate fi înlocuit cu unt de cocos. Cred că ar merge de minune. 😋😋😋

flory

nu am nici gris si nici esenta cu ce le pot inlocuii,multumesc mult

Ana-Maria

Foarte bună prajitura!Am preparat-o în repetate rânduri!Mulțumesc pentru rețetă!

Annalisa

As putea sa nu pun bicarbonat? Înlocuiesc cu ceva?

Ligia

Se poate renunta la untul din crema? Multumesc