0 0
Friptura de vita cu legume

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1,2 kg Rasol alb vita
600 grame cartofi noi
4 bucati morcovi
3 bucati ceapa rosie
1 capatana usturoi
dupa gust sare/piper
30 grame unt
50 ml ulei
100 ml vin rosu
10 grame faina
o bucata frunza de dafin
150 ml apa calda

Friptura de vita cu legume

  • 2 ore 50 minute
  • Serves 6
  • Easy

Ingredients

Share

Friptura de vita cu legume

Friptura de vita ce se topeste in gura, acompaniata de un minunat sos dulce-acrisor si legume delicioase. O masa perfecta pentru o petrecere in familie, deoarece se prepara foarte usor, cantitatea pregatita ajunge pentru minim 6 persoane.

Karpaten Premium Angus ne-a furnizat carnea de vita Angus, foarte frageda, aceasta se gateste foarte usor, in plus ajunge direct la tine acasa, va las linkul unde puteti vedea toate sortimentele : https://premiumangus.ro/

Steps

1
Done

Preparare

Prima data preincalzim cuptorul la 200 grade.
Condimentan carnea cu sare si piper din belsug. Apoi intr-o tigaie punem uleiul si untul, cand tigaia e incinsa adaugam rasolul de vita si rumenim pe toate partile, la foc mare.
Intr-o oala ceramica cu capac, punem morcovii taiati bucati, ceapa tot asa. Caciulia de usturoi taiata in jumatate. Condimentam cu sare, piper, si ierburi italienesti uscate ( cimbru, busuioc, oregano) .
Peste acestea punem carnea impreuna cu uleiul si untul din tigaie. La final punem 50 ml de vin rosu si frunza de dafin.
Dam la cuptor fara capac, pentru 15 minute. Apoi punem capacul si coboram temperatura la 170 grade. Lasam la cuptor pentru o ora si jumatate. Intre timp curatam cartofii. Dupa ce a trecut o ora si jumatate, intoarcem carnea si adaugam cartofii. Dam la cuptor pentru 30 minute.
Ridicam temperatura la 200 grade, scoatem capacul si lasam inca 15-20 minute fara capac cat sa se rumeneasca usor cartofii.
Scoatem carnea si legumele din oala, le acoperim cu folie, lasam acolo sosul. Punem pe foc vasul, adaugam restul de vin, fierbem 2 minute, apoi punem apa calda. Mai lasam sa fiarba pana se reduce usor sosul, adaugand la final faina. Amestecam cu telul pana sosul se ingroasa, apoi oprim focul. Feliem carnea, turnam sosul, si servim cat este cald. Enjoy !

Lucky Cake

Entremet Blanca
previous
Entremet Blanca
Rulada cu mascarpone si capsuni
next
Rulada cu mascarpone si capsuni
Entremet Blanca
previous
Entremet Blanca
Rulada cu mascarpone si capsuni
next
Rulada cu mascarpone si capsuni
Subscribe
Notificare despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments