0 0
Tarta cu piersici

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Reglați numărul de porții:
Aluat foietat
250 grame faina
200 grame unt
90 grame apa
20 grame zahar
un praf de sare
Umplutura
2 buc piersici
1 lingurita miere
15 ml zeama de lamaie
cateva frunze cimbrisor
1/3 lingurita amidon
un galbenus

Tarta cu piersici

  • 1 h 30 min
  • Pentru 8
  • Ușor

Ingrediente

Distribuie

Tarta cu piersici

Aluatul acesta este minunat,  fraged, precum un foietaj, cu aroma intensa de unt. Piersicile bine coapte, usor marinate, aromate, dau tartei un minunat gust dulce- acrisor.

(Visited 640 times, 1 visits today)

Pași

1
Gata

Preparare aluat

Prima data vom face aluatul deoarece trebuie sa stea la frigider pentru 50 minute.
Untul trebuie sa fie rece, de la frigider. Aluatul se poate face la robotul de bucatarie, cel cu cutit sau manual. Trebuie sa lucram repede. Punem faina, apoi untul rece, de la frigider taiat in cubulete de 1 cm. Punem sarea si zaharul. Mixam pana are aspect nisipos.
Daca il facem manual, cu varful degetelor incorporam untul in faina, zaharul si sarea, pana are aspect nisipos. Adaugam apa rece, de la frigider si mixam doar pana se leaga un aluat omogen.
Il punem intr-o folie alimentara si apoi la frigider, pentru 50 minute.

2
Gata

Umplutura piersici

Piersicile le vom spala bine, apoi le vom felia. Feliile sa fie subtiri, cam de un jumatate de cm grosime. Le punem intr-un bol, adaugam mierea, zeama de lamaie si cimbrisorul. Daca nu avem cimbrisor, putem folosi cimbrul.
Cu o lingura amestecam usor totul, si il lasam deoaparte pana asamblam tarta.

3
Gata

Asamblare tarta

Preincalzim cuptorul la 180 grade.
Aluatul il scoatem de la frigider, il intindem direct pe hartie cerata. Ii dam forma de cerc, cu o grosime de 7-8 mm.
Piersicile se scurge de zeama formata, intr-un vas mai mic. Bucatile de piersici le vom aseza peste aluat, lasand marginile libere. Acestea le vom plia peste piersici, apoi vom unge marginile cu un amestec dintr-un galbenus si o lingura de apa. Dam la cuptor.

4
Gata

Peste zeama rezultata vom pune amidonul, si il punem la foc mic, cand incepe sa se ingroase, il luam de pe foc. Scoatem tarta din cuptor si punem sosul peste piersici. Continuam sa coacem pana aceasta se rumeneste, intre 35-40 minute in total. Se serveste la temperatura camerei, simpla sau cu un glob de inghetata de vanilie, yummmm ! Enjoy !

Lucky Cake

Pleurotus la gratar, cu sos de usturoi
anterioară
Pleurotus la gratar, cu sos de usturoi
Prajitura pufoasa cu prune si nuci
următoare
Prajitura pufoasa cu prune si nuci
Pleurotus la gratar, cu sos de usturoi
anterioară
Pleurotus la gratar, cu sos de usturoi
Prajitura pufoasa cu prune si nuci
următoare
Prajitura pufoasa cu prune si nuci

Lasa-ne un mesaj

avatar
  Subscribe  
Notificare despre