1 0
Sos Marinara pentru paste

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

1 kg rosii
1 buc ceapa
2-3 catei usturoi
50 ml ulei de masline
4-5 fire busuioc
dupa gust sare/piper
1 lingurita rasa zahar

Sos Marinara pentru paste

  • Medium

Ingredients

Share

Sos Marinara pentru paste

Una dintre cele mai simple reteta de sos de rosii pentru paste. Desigur, reteta este de origine italiana, napoletana mai exact. Savoarea acestui sos este data de ingredientele proaspete din care este pregatit.

Steps

1
Done

Preparare sos

Cel mai important e sa avem rosii gustoase, desigur daca nu suntem in sezon se pot folosi si cele din conserva ( rosii intregi decojite).
Spalam bine rosiile, apoi le decojim si le punem in blenderul sau robotul de bucatarie si le maruntim bine. Se pot toca si cu mana , cat mai marunt.
Intr-o tigaie incapatoare punem uleiul de masline la incins. Adaugam ceapa tocata cubulete, o lasam pana se inmoaie si devine sticloasa. Adaugam sare, apoi imediat usturoiul razuit. Dupa 1 minut punem rosiile maruntite. Din busuioc pastram cateva frunze, restul le taiem marunt si le adaugam la sos. Condimentam cu sare si piper dupa gust si 1 lingurita rasa de zahar. . E foarte important sa gustam sosul.

2
Done

Acum dam focul incet si lasam sa fiarba usor timp de 30-40 minute, pana scade din zeama si sosul se ingroasa. Amestecam din cand in cand . La final gustam si asezonam daca e nevoie.
Acest sos se poate folosi asa cum este cu paste, sau se pot adauga diverse ingrediente: Ansoa, Capere, masline, bacon, vin alb. Daca il pregatiti cu paste iata o reteta super simpla:
Acum e momentul sa fierbem pastele, le scurgem si le adaugam peste sos, presaram parmezan ras, bacon prajit , restul de busuioc ,amestecam usor si servim. Enjoy !

Lucky Cake

previous
Tarta linzer cu gem
tort mocha cu banane
next
Tort Mocha cu banane
previous
Tarta linzer cu gem
tort mocha cu banane
next
Tort Mocha cu banane
Subscribe
Notificare despre
guest
2 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
Anca

Cum si cat timp se poate pastra sosul Marinara?