3 0
Turta dulce umpluta

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Aluat turta dulce
125 gr unt
125 gr miere
125 gr zahar brun
1 buc ou
400 gr faina
1 lingurita bicarbonat de sodiu
2 lingurite rase Umplutura amestec condimente turta dulce
Umplutura
100 gr Glazura magiun / gem prune
Glazura
1 buc albusuri
125 gr zahar pudra
1-2 linguri apa calda
1 lingurita zeama de lamaie

Turta dulce umpluta

  • Medie

Ingrediente

  • Aluat turta dulce

  • Umplutura

  • Glazura

Distribuie

Turta dulce umpluta

Aceasta e o turta dulce exact pe gustul meu 😉 Moale,  pufoasa, aromata, cu o umplutura de magiun de prune, facut in casa, dulce acrisor . Asteptam cu drag sa o oferim si Mosului !

 

turta-dulce-umpluta-in-zahar-2

(Visited 8,150 times, 1 visits today)

Pași

1
Gata

Preparare aluat

Untul il mixam cu zaharul pana devine pufos. Adaugam oul si mierea. Urmeaza faina cernuta impreuna cu bicarbonatul si mierea. Adaugam un praf de sare. Punem si mirodeniile ( eu fac in mojar un amestec de scortisoara, ghimbir, cuisoare, nucsoara, anason si coriandru) . Mixam pana se leaga aluatul. Il punem intr-o folie alimentara si il lasam la frigider 30 minute.
Apoi preincalzim cuptorul la 180 grade.
Luam cate o bucatica de aluat de marimea unei nuci si ii dam o forma de cerc, precum in imagine. Punem in mijloc putin gem / magiun de prune ( sa fie cat mai consistent) si apoi ii dam o forma rotunda.
O parte am umplut cu gem o parte le-am facut simple. Au iesit peste 24 bucati. Le-am copt in 2 ture.
Se coc la 180 grade timp de 15 -17 minute in functie de marimea lor. Cand le scoatem din cuptor vor fi usor moi , insa cand se racesc se mai intaresc.
Se lasa putin la racit.

2
Gata

Intre timp facem glazura
Batem cu mixerul albusul cu zaharul , cand incepe sa luceasca, adaugam apa si zeama de lamaie si mai mixam putin. Punem glazura intr-o punga zip lock si adaugam cate 4 bucati o data. le scuturam bine, astfe incat sa fie imbracate peste tot in glazura. Le scoatem cu o furculita si le punem pe hartie de copt, dureaza cateva ore pana se intareste glazura. De preferat ar fi sa se lase la uscat peste noapte. Enjoy !

Lucky Cake

ciorba radauteana
anterioară
Ciorba radauteana
blat de vanilie vienez
următoare
Blat de vanilie vienez
ciorba radauteana
anterioară
Ciorba radauteana
blat de vanilie vienez
următoare
Blat de vanilie vienez

6
Lasa-ne un mesaj

avatar
3 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
Lucky CakeLudmilaLiliLucky CakeRalu Recent comment authors
  Subscribe  
cele mai noi cele mai vechi cele mai votate
Notificare despre
Ralu
Vizitator
Ralu

Oare pot inlocui oul cu altceva? Sa fie de post?

Lili
Vizitator
Lili

Cu Ce pot inlocui condimentele pt turta dulce

Ludmila
Vizitator
Ludmila

Buna, daca folosesc zahar alb e ok sau obligatoriu zahar brun_ Multumesc!