0 0
Tarta linzer cu gem

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Aluat Linzer
360 gr faina
200 gr unt
90 gr zahar
3 galbenusuri
50 ml lapte
5 gr bicarbonat de sodiu
3 ml otet de mere/ otet de vin alb
1/2 lingurita extract vanilie
un praf de sare
300 gr gem caise
50 gr fulgi migdale

Tarta linzer cu gem

  • Serves 12
  • Easy

Ingredients

  • Aluat Linzer

Share

Tarta linzer cu gem

Una dintre acele retete cu care nu dau gres. E rapida, perfecta pentru atunci cand se anunta musafiri surpiza. Iar ei vor avea parte de o tarta delicioasa. Aluatul este sfarmicios, gemul aromat iar migdalele crocante. O combinatie de vis !

(Visited 7,124 times, 1 visits today)

Steps

1
Done

Preparare aluat

Untul se scoate cu 1 ora inainte , din frigider. Se mixeaza cu zaharul pana devine spuma. Apoi se adauga galbenusurile si se mixeaza in continuare. Ne oprim cand devine o crema. Bicarbonatul il stingem in otet, asta deoarece , pentru a activa bicarbonatul e nevoie de un acid . Adaugam peste crema laptele, bicarbonatul, sarea, vanilia, iar la final faina. Amestecam doar pana se leaga. Aluatul il invelim in folie alimentara si il dam la rece 30 minute.

2
Done

Preparare tarta Linzer

Dupa ce aluatul s-a odihnit la frigider il impartim astfel: o bucata 1/3 si o bucata 2/3. Bucata mai mare de aluat va fi baza. O intindem pe o suprafata pudrata cu faina. Cu grija o punem in forma ( forma de tarta 10 /35 cm) avand grija ca aluatul sa urce si pe margine. O intepam din loc in loc cu furculita.
Acum punem gemul de caise si il intindem intr-un strat uniform. Restul de aluat in vom intinde la o grosime de 0.4 cm si il vom pune peste gem . Presaram fulgii de migdale la final.
Dam tarta in cuptorul preincalzit la 180 grade pana devine aurie. Aproximativ 40-45 minute. La final se poate pudra cu zahar . Enjoy !

Lucky Cake

Fursecuri din albus si cocos
previous
Fursecuri din albus si cocos
Sos Marinara pentru paste
next
Sos Marinara pentru paste
Fursecuri din albus si cocos
previous
Fursecuri din albus si cocos
Sos Marinara pentru paste
next
Sos Marinara pentru paste
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments