6 0
Cosulete cu nuca si gem

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Reglați numărul de porții:
Aluat fraged
500 gr faina
5 linguri pline untura
180 gr smantana
2 buc galbenusuri
5 linguri zahar pudra
1 lingurita coaja de lamaie razuita
un praf de sare
Bezea cu nuca
3 buc albusuri
150 gr zahar
150 gr nuca macinata

Cosulete cu nuca si gem

  • 50 min
  • Pentru 24
  • Ușor

Ingrediente

  • Aluat fraged

  • Bezea cu nuca

Distribuie

Cosulete cu nuca si gem

Va plac ? noua da ! le facem mereu in preajma Craciunului. Eu folosesc untura , insa se pot face si cu unt gras de 82%. Umplutura e de obicei un gem acrisor, care sa compenseze dulceata din bezeaua cu nuca.

cosulete-cu-nuca-si-gem-4

(Visited 13,285 times, 1 visits today)

Pași

1
Gata

Preparare aluat cosulete

Pentru a face aluatul ne miscam rapid. Punem toate ingredientele in vasul robotului de bucatarie si mixam doar pana se leaga. Daca framantam o facem rapid, tot la fel, doar pana devine omogen.
Daca framantam prea mult, activam gluten si aluatul va fi elastic si nu va mai fi fraged, nu vrem asta.
Eu aluatul nu il las la frigider ci lucrez cu el imediat. Pe o suprafata pudrata cu faina intindem aluatul pana la o grosime de 0.5 cm si apoi il decupam . Eu am folosit o forma rotunda cu diamentrul 6 cm. Apoi am luat tava de briose si am pus cu grija aluatul in tava.
Mie mi-au iesit 2 tavi. In fiecare forma , peste aluat am pus cate o lingurita plina cu magiun de prune. Daca magiunul este mai moale, puneti intai putin gris peste aluat, doar putin, pentru a abosrbi excesul de lichid.

2
Gata

Bezea de nuca

Albusurile le mixam cu un praf de sare . Cand incep sa creasca in volum, punem cate 2 linguri de zahar si mixam cate 1 minut. Continuam pana adaugam tot zaharul si bezeaua devine luciosa, iar zaharul s-a dizolvat. Nuca macinata o adaugam peste bezea si amestecam usor cu o spatula, pana se omogenizeaza.
Punem bezeaua intr-un pos si punem in fiecare cosulet. Daca nu aveti pos, luati o punga decupati un colt si procedati la fel.
Se coace in cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 20-25 minute pana bezeaua prinde culoare si se usuca. Se scot din forma abia dupa ce se racesc . Enjoy !

Lucky Cake

placinta ciobanului sau shepherd's pie
anterioară
Placinta ciobanului sau Shepherd’s Pie
Prajitura Snickers
următoare
Prajitura Snickers
placinta ciobanului sau shepherd's pie
anterioară
Placinta ciobanului sau Shepherd’s Pie
Prajitura Snickers
următoare
Prajitura Snickers

8
Lasa-ne un mesaj

avatar
4 Comment threads
4 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
nicoletaAncaMariaLucky CakeVoichita Recent comment authors
  Subscribe  
cele mai noi cele mai vechi cele mai votate
Notificare despre
Voichita
Vizitator
Voichita

Aceste prajiturele sint preferatele mele.

Lucky Cake
Vizitator

Ma bucur , si ale mele !

Maria
Vizitator
Maria

Cât se păstrează adică cu cât timp înainte se pot prepara?

Lucky Cake
Vizitator

La rece, in camara stau 1 saptamana maxim

Anca
Vizitator
Anca

Buna seara!As vrea sa le fac luni sau marti, tin pana de Craciun?Multumesc!

Lucky Cake
Vizitator

Daca le faceti marti , cu siguranta stau pana duminica 🙂

nicoleta
Vizitator
nicoleta

Buna! Am o intrebare, daca folosesc unt trebuie sa fie rece sau la temperatura camerei?

Lucky Cake
Vizitator

Mai degraba la temperatura camerei, daca il scoateti din frigider cu 20 minute inainte e suficient