2 0
Quiche cu bacon si ciuperci

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Pate brise
250 grame faina
130 grame unt
1 bucata galbenus
50 ml apa rece
5 grame sare
Umplutura
100 grame bacon
300 grame ciuperci
2 bucati ceapa verde
1 lingura ulei
50 grame smantana fermentata cu 30 % grasime
200 ml smantana de gatit
1 bucata ou
1 bucata galbenus
50 grame cascaval
un praf nucsoara
dupa gust sare/piper

Quiche cu bacon si ciuperci

  • Serves 8
  • Easy

Ingredients

Share

Quiche cu bacon si ciuperci

Imi place foarte mult aceasta tarta, e foarte versatila. Putem adauga ce dorim in umplutura. Pui, spanac, masline, praz, sau chiar simpla, va iesi o bunatate. De data aceasta am folosit ce am avut la indemana in frigider 🙂

Steps

1
Done

Aluat brise

Aluatul acesta este foarte fraged si se face foarte usor. Trebuie lucrat repede, eu folosesc un robot de bucatarie cu cutit.
Untul trebuie sa fie rece, insa usor moale, daca il scoateti cu 10 minute inainte din frigider este perfect. Asadar punem in robot faina, sarea si untul cubulete. Mixam pana devine usor nisipos. Daca lucram aluatul manual, folosim varfurile degetelor pentru a sfarma untul si a-l incorpora in faina. Nu il framantam, doar il amestecam pana capata un aspect nisipos. Lucram rapid. Apoi adaugam galbenusul si apa. Mixam doar pana se leaga.
Nu se framanta ! daca il framantati acesta nu va mai fi fraged !
Dupa ce aluatul e compact ii dam forma rotunda, il infasuram in folie alimentara. Apoi il lasam la rece, in frigider pentru minim 30 minute.
Preincalzim cuptorul la 180 grade. Aluatul il intindem la o grosime de 4-5 mm, in forma de cerc. Vom folosi o tava cu fundul detasabil cu diametrul de 24 cm.
Aranjam aluatul in tava, cu ajutorul degetelor il lipim si de peretii tavii, excesul il taiem cu un cutit. Aluatul de tarta se coace inainte de a pune umplutura, asadar vom pune peste aluat o bucata de hartie de copt si o greutate ( fie fasole uscata, fie bile speciale pentru copt) pentru a preveni deformarea aluatului. Il coacem 15 minute, dupa care scoatem hartia de copt cu greutatea si il mai coacem 10-12 minute pana incepe sa prinda culoare.
Intre timp pregatim umplutura.

2
Done

Umplutura Quiche

Ciupercile le trecem printr-un jet de apa rece, apoi le taiem felii. Punem uleiul in tigaie, adaugam si ciupercile. Le lasam pana scade apa lasata de acestea si incep sa se rumeneasca usor. Adaugam imediat baconul taiat cubulete si ceapa verde, continuam sa le calim pana sunt rumene.
Asezonam cu sare si piper. Le lasam sa se raceasca la temperatura camerei.
Razuim cascavalul, intr-un bol amestecam restul ingredientelor, punem nucsoara rasa, putina sare si piper.
Cand aluatul este copt, punem baconul si ciupercile, apoi amestecul de oua si smantana. Dam din nou la cuptor tarta, pentru 25-30 minute la 180 grade, pana incepe sa se rumeneasca deasupra. Se poate servi calda ( nu fierbinte) sau rece. Enjoy !

Lucky Cake

Prajitura fondanta de ciocolata
previous
Prajitura fondanta de ciocolata
next
Fursecuri cu nuca si ciocolata
Prajitura fondanta de ciocolata
previous
Prajitura fondanta de ciocolata
next
Fursecuri cu nuca si ciocolata
Subscribe
Notificare despre
guest
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here