2 0
Desert cu mousse de iaurt si capsuni

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
12 buc piscoturi
200 ml suc de mere
250 ml smantana pt frisca
150 grame iaurt cremos
600 grame capsuni
15 grame gelatina
75 grame zahar pudra
o lingurita zeama lamaie

Desert cu mousse de iaurt si capsuni

  • 4 ore
  • Serves 12
  • Easy

Ingredients

Share

Desert cu mousse de iaurt si capsuni

Vara ne bucuram de soare, fructe, si deserturi fara coacere. Cum este si acesta: capsuni, piscoturi, frisca si iaurt ! usor, fin , racoros , numai bun de servit dupa o zi aglomerata .

Reteta glazura oglinda https://luckycake.ro/retete/mini-dome-cake/

Steps

1
Done

Preparare desert

Prima data facem piureul de capsuni. Punem 400 grame de capsuni spalate si curatate intr-un vas mic si mixam cu mixerul vertical pana devin piure. Adaugam lamaia. Gelatina o punem la hidratat in 100 ml apa rece pentru 5 minute.
Batem frisca cu zaharul pudra. Daca va place mai dulce puneti inca 20 -30 grame extra. Gelatina acum o topim pe baie de aburi. Peste gelatina adaugam 2 linguri de frisca batuta si amestecam pana se omogenizeaza.
La frisca adaugam iaurtul grecesc si amestecam. Apoi gelatina topita si piureul de capsuni. Amestecam cu spatula cu miscari usoare pana se amesteca bine. Acum luam o tava de chec de 30 cm lungime, o tapetam cu folie alimentara, cat mai bine intinsa folia.
Turnam crema , apoi punem cu grija capsunile. La final piscoturile inmuiate in sucul de mere. Acoperim cu folie alimentara si dam la frigider minim 4 ore.
Daca doriti sa il decorati cu glazura oglinda, o pregatim cat desertul sta la rece. dupa cele 4 ore la frigider il dam inca 2 ore la congelator. Apoi il rapturnam pe o tava si il glazuram. Desigur se poate servi si simplu, doar ornat cu capsuni.
Reteta glazurii o gasiti sus in descriere.

Lucky Cake

Cremes cu foi de casa
previous
Cremes cu foi de casa
paste cu ciuperci si sos cremos de spanac
next
Paste cu ciuperci si sos cremos de spanac
Cremes cu foi de casa
previous
Cremes cu foi de casa
paste cu ciuperci si sos cremos de spanac
next
Paste cu ciuperci si sos cremos de spanac
Subscribe
Notificare despre
guest
2 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
Raluca

Se poate face și cu blat? Sau cu biscuiti mărunțiti in loc de pișcoturi? Dacă da, ma ajutați cu cantitățile ? Mulțumesc