1 0
Croissant Bistro

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Nutritional information

Croissant Bistro

  • Medie

Ingrediente

Distribuie

De mult ma pregatesc sa public reteta pentru croissante. Reteta de foietaj cu unt nu este grea sau complicata, doar necesita putina rabdare si atentie. Si o zi libera 🙂

Cateva ponturi :

  • Alegeti unt de calitate
  • Lucrati repede cu aluatul, mai ales daca e cald in incapere
  • Timpii de coacere difera de la un cuptor la altul
  • Respectati toti pasii din reteta

 

Ingrediente croissant  ( 24 buc):

  •  600 gr faina
  • 300 ml apa
  • 7 gr drojdie uscata
  • 15 gr lapte praf integral
  • 10 gr sare
  • 75 gr zahar
  • 35 gr unt moale
  • 325 gr unt rece

Prima data avem nevoie de 150 ml apa calduta, 25 gr celsius , in care punem drojdia . Faina o cernem si o punem in vasul robotului de bucatarie, sau intr-un vas incapator. Adaugam toate ingredientele, exceptand untul rece. Framantam pana rezulta un aluat omogen. Acoperim cu o folie de prospetime si il lasam la temp camerei timp de 1 ora. Aluatul acum a crescut , asa ca il apasam cu fermitate, si apoi il punem inapoi in bol. Il dam la frigider 1 ora, apoi il turtim din nou si il dam la congelator 30 minute.

CroissantDSC_1191

Scoatem aluatul . Jumatate din unt il frecam cu o furculita, pana devine usor maleabil/tartinabil , fara a se incalzi. Aluatul il intindem pe o suprafata pudrata cu faina, cam 25 cm latime si 75 lungime. Ungem 2/3 din suprafata acestuia cu unt. Untul sa fie aproximativ egal peste tot. Impaturam in 3 , prima data partea fara unt.

croissant DSC_1202

Dam la congelator o jum de ora , apoi la frigider 1 ora. Repetam si cu a 2-a jumatate de unt aceeasi procedura. Dupa ce a stat la rece a 2 -a oara, il intindem din nou pe suprafata pudrata cu faina ,il intinden  si il impaturam din nou in 3 , de data aceasta fara unt. Il dam la frigider 1 ora si apoi il putem folosi. Aluatul se imparte in 4 parti egale. Fiecare o vom intinde pe o suprafata pudrata cu faine, in forma de dreptunghi cu o grosime de 3 mm. In imaginile de mai jos veti vedea modul de rulare.Triunghiurile ar trebui sa aiba 10 cm latime la baza si 20 cm lungime.

Croissant DSC_1239

Dupa ce le-am rulat le punem pe o tava tapetata cu hartie de copt si le lasam sa creasca la temp camerei  2 ore . Apoi le ungem cu un galbenus amestecat cu o lingura de lapte. Le punem in cuptor la 220 grade timp de 5 minute, apoi  14-16 minute la 180 grade  pana sunt rumene.Daca se rumenesc prea tare , atunci ultimele 5 minute reducem temperatura la 160 grade. Le scoatem apoi din cuptor si le lasam sa se raceasca. Eu am copt o parte, din care mi-au iesit 6 croissante. Restul le-am modelat si apoi le-am dat la congelator .

Croissant

(Visited 5,779 times, 1 visits today)

Pași

1
Gata

Lucky Cake

anterioară
Fajitas , my way
următoare
Salata hranitoare de la Lily
anterioară
Fajitas , my way
următoare
Salata hranitoare de la Lily

4
Lasa-ne un mesaj

avatar
2 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Aliona CristiannLucky CakeLavynya Srb Recent comment authors
  Subscribe  
cele mai noi cele mai vechi cele mai votate
Notificare despre
Lavynya Srb
Vizitator

se poate folosi in loc de lapte praf lapte normal? tb marita cantitatea de faina ?multumesc

Lucky Cake
Vizitator

Iti recomand lapte fraf, daca folosesti lapte normal, se schimba consistenta 🙂

Aliona Cristiann
Vizitator

Cu ce pot inlocui laptele praf?multumesc

Lucky Cake
Vizitator

Pentru aceasta reteta, trebuie sa urmati pasii indicati si toate ingredientele sunt necesare, nu se pot inlocui