1 0
Croissant Bistro

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Nutritional information

Croissant Bistro

  • Medium

Ingredients

Share

De mult ma pregatesc sa public reteta pentru croissante. Reteta de foietaj cu unt nu este grea sau complicata, doar necesita putina rabdare si atentie. Si o zi libera 🙂

Cateva ponturi :

  • Alegeti unt de calitate
  • Lucrati repede cu aluatul, mai ales daca e cald in incapere
  • Timpii de coacere difera de la un cuptor la altul
  • Respectati toti pasii din reteta

 

Ingrediente croissant  ( 24 buc):

  •  600 gr faina
  • 300 ml apa
  • 7 gr drojdie uscata
  • 15 gr lapte praf integral
  • 10 gr sare
  • 75 gr zahar
  • 35 gr unt moale
  • 325 gr unt rece

Prima data avem nevoie de 150 ml apa calduta, 25 gr celsius , in care punem drojdia . Faina o cernem si o punem in vasul robotului de bucatarie, sau intr-un vas incapator. Adaugam toate ingredientele, exceptand untul rece. Framantam pana rezulta un aluat omogen. Acoperim cu o folie de prospetime si il lasam la temp camerei timp de 1 ora. Aluatul acum a crescut , asa ca il apasam cu fermitate, si apoi il punem inapoi in bol. Il dam la frigider 1 ora, apoi il turtim din nou si il dam la congelator 30 minute.

CroissantDSC_1191

Scoatem aluatul . Jumatate din unt il frecam cu o furculita, pana devine usor maleabil/tartinabil , fara a se incalzi. Aluatul il intindem pe o suprafata pudrata cu faina, cam 25 cm latime si 75 lungime. Ungem 2/3 din suprafata acestuia cu unt. Untul sa fie aproximativ egal peste tot. Impaturam in 3 , prima data partea fara unt.

croissant DSC_1202

Dam la congelator o jum de ora , apoi la frigider 1 ora. Repetam si cu a 2-a jumatate de unt aceeasi procedura. Dupa ce a stat la rece a 2 -a oara, il intindem din nou pe suprafata pudrata cu faina ,il intinden  si il impaturam din nou in 3 , de data aceasta fara unt. Il dam la frigider 1 ora si apoi il putem folosi. Aluatul se imparte in 4 parti egale. Fiecare o vom intinde pe o suprafata pudrata cu faine, in forma de dreptunghi cu o grosime de 3 mm. In imaginile de mai jos veti vedea modul de rulare.Triunghiurile ar trebui sa aiba 10 cm latime la baza si 20 cm lungime.

Croissant DSC_1239

Dupa ce le-am rulat le punem pe o tava tapetata cu hartie de copt si le lasam sa creasca la temp camerei  2 ore . Apoi le ungem cu un galbenus amestecat cu o lingura de lapte. Le punem in cuptor la 220 grade timp de 5 minute, apoi  14-16 minute la 180 grade  pana sunt rumene.Daca se rumenesc prea tare , atunci ultimele 5 minute reducem temperatura la 160 grade. Le scoatem apoi din cuptor si le lasam sa se raceasca. Eu am copt o parte, din care mi-au iesit 6 croissante. Restul le-am modelat si apoi le-am dat la congelator .

Croissant

Steps

1
Done

Lucky Cake

previous
Fajitas , my way
next
Salata hranitoare de la Lily
previous
Fajitas , my way
next
Salata hranitoare de la Lily
Subscribe
Notificare despre
guest
4 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments