1 0
Macarons ( bezea clasica)

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Macarons ( bezea clasica)

Distribuie

Deoarece la mine in casa aerul este foarte umed , si  macarons necesita uscare , timpul de asteptare era destul de lung. Asa ca m-am hotarat sa incerc si cu bezeaua clasica in locul celei cu sirop de zahar. Ingredientele si cantitatile raman neschimbate doar modul de preparare difera putin.

 Ingrediente macarons :

125 gr faina migdale
125 gr zahar pudra
90 gr albus la temp camerei
110 gr zahar tos

colorant ( optional)

Albusurile le punem intr-un bol impreuna cu zaharul tos . Mixam aproximativ 8-10 minute, pana s-a dizolvat tot zaharul, si bezeaua este ferma si lucioasa. Daca folosim colorant acum il adaugam ( gel sau pudra) si mixam pana se uniformizeaza culoarea.  Faina de migdale o amestecam cu zaharul praf si o cernem impreuna . Peste bezea punem 1/3 din faina amestecam cu miscari de jos in sus pana se omogenizeaza, adaugam inca 1/3 , procedam la fel, apoi adaugam si restul de faina . Acum amestecam cu miscari circulare , intre 30-40 miscari . Atentie trebuie sa ajungem cu spatula si pe fundul vasului . Macaronajul, sau amestecarea inceteaza in momentul in care bezeau curge in fir gros , formand o funda , si este lucioasa Transferam amestecul intr-un pos cu dui cu varf rotund. Punem pe o tava tapetata cu hartie de copt , aluatul sub forma de cercuri de 3 cm diametru . Eu am avut nevoie de 2 tavi , trebuie lasat distanta intre macarons deoarece se latesc. Ridicam tava la 10 cm deasupra mesei de lucru si o lasam sa cada. Repetam de 3 ori, pt a iesi aerul afara. Apoi le lasam sa stea minim 30 min inainte de a fi bagate la cuptor. Daca folosim colorant gel nu mai mult de 1 varf de lingurita, deoarece contine prea multa apa. Cuptorul il preincalzim la 120- 130 grade si apoi dam cate o tava la cuptor timp de 20 min. Dupa 20 min eu am crescut temp la 130 – 140 grade pt 3-4 min. Le scoatem si le lasam sa se raceasca de tot . Eu am folosit migdale crude pe care le-am macinat cu rasnita pana s-au transformat in faina de migdale. Temp si timpul de coacere difera in functie cuptor , mie mi-au trebuit 2 incercari pt a vedea temperatura optima. Pt umplutura am folosit 200 gr crema de branza si 140 gr ciocolata alba. Topim ciocolata alba pe baie de aburi si apoi adaugam crema de branza , mixam cu telul pana devine omogena. O dam la frigider cam 15-20 minute pana se intareste usor apoi o folosim pentru a umple macarons. Optional putem adauga si cateva bucatele de zmeura . Sper sa reusiti din prima , daca nu mai incercati , temperatura si timpul de coacere difera foarte mult de la un cuptor la altul. Eu am cuptor electric si am folosit caldura de sus si jos, cu ventilatie .

 

(Visited 2,311 times, 35 visits today)

Lucky Cake

anterioară
Salata de vinete cu hummus
Prajitura cu branza
următoare
Cea mai buna prajitura cu branza
anterioară
Salata de vinete cu hummus
Prajitura cu branza
următoare
Cea mai buna prajitura cu branza

Lasa-ne un mesaj

avatar
  Subscribe  
Notificare despre