Ingredients
-
800 gr rosii
-
2 buc ardei rosu
-
3 buc ceapa rosie
-
1/2 cana orez
-
1 buc - 300 gr dovlecel
-
75 ml ulei masline
-
dupa gust sare/piper
-
o jumatate lingurita cimbru
Lecso sau ghiveci de legume cu oua
Ce faci cand gradina e plina cu legume proaspete ? Lecso ! si adaugam la final oua , pentru o mancare desavarsita 🙂 Buna prin simplitatea ei, delicioasa !
Steps
1
Done
|
PrepararePrima data curatam ceapa. Apoi o taiem solzisori. Intr-o cratita punem uleiul de masline, apoi ceapa. Adaugam putina sare si calimm la foc mediu pana se inmoaie. Ardeii ii taiem fasii, apoi ii punem peste ceapa. Pana acestia incep sa se inmoaie curatam rosiile de coaja, apoi le taiem cubulete sau le razuim , pe razuitoare ,pe parte cea mai mare, la fel procedam si cu dovlecelul. Cand ceapa si ardeii s-au inmuiat adaugam dovlecelul, dupa 5 minute si rosiile. Asezonam cu sare si piper, cimbru, apoi mai lasam pe foc 5 minute. Preincalzim cuptorul la 200 grade. |