0 0
Rulouri cu scortisoara si glazura din crema de branza

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Reglați numărul de porții:
Aluat
500 grame faina
40 gr drojdie proaspata
115 grame zahar
65 grame unt
35 ml ulei
1 buc galbenus
300 ml lapte
un praf de sare
Umplutura
100 grame zahar
100 grame unt
30 grame scortisoara
70 grame stafide
2 linguri coaja confiata de portocala
Glazura
200 grame crema de branza
50 grame zahar pudra
2-3 linguri lapte
2 linguri zeama de lamaie

Rulouri cu scortisoara si glazura din crema de branza

  • 2 h 25 min
  • Pentru 16
  • Ușor

Ingrediente

  • Aluat

  • Umplutura

  • Glazura

Distribuie

Rulouri cu scortisoara si glazura din crema de branza sau cinnamon rolls

Nu pot sa va descriu mirosul raspandit de aceste rulori in bucataria mea. Miroase fantastic, apetisant , ma simt copil din nou. Aluatul fraged, umplutura aromata si glazura cremoasa, fac un desert de vis .

(Visited 4,821 times, 1 visits today)

Pași

1
Gata

Preparare aluat

In laptele cald punem drojdia proaspata si o lingurita de zahar. Lasam 10 minute sa se activeze. Intre timp punem uleiul cu untul la incalzit pana e topit untul.
Restul ingredientelor le punem intr-un bol si apoi adaugam laptele cu drojdia. Framantam pana se omogenizeaza, apoi in timp ce framantam, turnam uleiul cu untul , asa cald putin cate putin pana se incorporeaza tot. Framantam inca 2-3 minute. Aluatul va fi usor lipicios insa nu are nimic. Ne oprim din framanta, ungem peretii vasului cu putin ulei, la fel si aluatul si il lasam la dospit 1 ora, vasul acoperit cu folie alimentara.
Intre timp putem pregati umplutura. Pentru aceasta doar amestecam toate ingredientele, cu exceptia untului. Cu untul moale, vom unge aluatul.

2
Gata

Asamblare

Pe o suprafata unsa cu ulei vom rasturna aluatul. Il vom intinde intr-o forma dreptunghiulara, cam de 35/45 cm sau pana ce foaia ajunge la o grosime de un jumatate de centimetru. Presaram umplutura pe toata suprafata aluatului si apoi il rulam cu grija. Cu un cutit ascutit si lama unsa cu ulei taiem aluatul in rulouri cu o grosime de 4 cm. Luam o tava incapatoare , punem hartie de copt ai apoi asezam rulourile in picioare. Lasam cam 3 cm intre ele deoarece vor creste destul de mult la copt.
Le lasam din nou la crescut cam 40 -45 minute, acoperite cu un servet.
Intre timp preincalzim cuptorul la 190 grade. Dam rulourile cu scortisoara la copt pentru 25 minute pana se rumenesc usor. Se scot din cuptor si se pregateste glazura.
Amestecam crema de brazna cu zaharul, adaugam zeama de lamaie si la final laptele pentru a subtia usor glazura. Apoi glazuram rulourile , le lasam pana ajung la temperatura camerei si le putem servi . Enjoy !
Tips : eu am facut inca o portie cu Nutella, au iesit delicioase :)
Umplutura poate varia, puteti omite stafidele, sau puteti adauga merioare , etc.

Lucky Cake

Cotlet la tava cu mere in sos de cidru
anterioară
Cotlet la tava cu mere in sos de cidru
următoare
Borek cu branza si spanac
Cotlet la tava cu mere in sos de cidru
anterioară
Cotlet la tava cu mere in sos de cidru
următoare
Borek cu branza si spanac

2
Lasa-ne un mesaj

avatar
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Lucky Cakesimona Recent comment authors
  Subscribe  
cele mai noi cele mai vechi cele mai votate
Notificare despre
simona
Vizitator
simona

Salut. am o curiozitate. La umplutura scrie 100g unt. Acesta il topesti si il amesteci cu scortisoara si zaharul? Unde se foloseste mai exact deoarece in poza pare o umplutura uscata.

Lucky Cake
Vizitator

Se unge aluatul cu untul moale, apoi se preasara zaharul amestecat cu scortisoara