0 0
Paine fara framantare

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Reglați numărul de porții:
700 gr faina
500 ml apa calda
2 lingurite rase drojdie uscata
2 lingurite rase sare

Nutritional information

Paine fara framantare

  • Pentru 10
  • Ușor

Ingrediente

Distribuie

Paine fara framantare

Ne place mult aceasta paine ! De obicei o prepar seara , iar dimineata o pun la copt. Desigur se poate prepara aluatul si dimineata, iar seara se poate coace, e nevoie sa stea la dospit minim 12 ore .

(Visited 9,116 times, 1 visits today)

Pași

1
Gata

Preparare paine fara framantare

Luam un vas incapator deoarece aluatul va creste. Punem faina, apoi drojdia uscata, amestecam usor , apoi sarea si apa calda. Amestecam totul cu o lingura de lemn. Aluatul trebuie sa fie umed si lipicios. Il lasam la temperatura camerei , la dospit pentru 12 ore minim. Il piunem intr-un vas incapator pe care il acoperim cu folie alimentara.

2
Gata

Dupa ce au trecut cele 12 ore , aluatul nostru va arata cu mici bule la suprafta , si va fi considerabil mai mare.
Acum pe un prosop de bucatarie punem faina din belsug, apoi rasturnam aluatul peste. Ii dam o forma rotunda, impingand marginile sub aluat. Presarm faina si peste aluat. Il acoperim si il lasam la crescut 2 ore.

3
Gata

Pentru a coace painea avem nevoie de un vas termorezistent cu capac. Cel mai potrivit e unul din fonta , emailat. Daca nu aveti nu-i nimic, puteti folosi si un vas yena.
Incingem cuptorul la 230 grade, punem vasul gol sa se incinga si el. Dupa 30 minute scoatem vasul si presaram putina faina il el. Apoi rasturnam aluatul cu grija. Punem capacul si coacem 30 minute. Dupa ce au trecut cele 30 minute, dam capacul jos si mai coacem 25-30 minute fara capac.
Este gata cand suna a gol daca batem usor partea de dedesubt a painii. Servim paine proaspata . Enjoy !

Lucky Cake

anterioară
Prajitura pufoasa cu iaurt si visine
următoare
Galuste cu prune
anterioară
Prajitura pufoasa cu iaurt si visine
următoare
Galuste cu prune

6
Lasa-ne un mesaj

avatar
3 Comment threads
3 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
EsteraLucky CakeDanielaAureliaAlina Recent comment authors
  Subscribe  
cele mai noi cele mai vechi cele mai votate
Notificare despre
Alina
Vizitator
Alina

Painea arata foarte bine dar, cu oala m-ai dat gata!

Daniela
Vizitator
Daniela

Asa oala am vazut in Marea Britanie…dar cred ca este si la noi

Aurelia
Vizitator
Aurelia

Ce cantitate de drojdie proaspata trebuie pusa?

Estera
Vizitator
Estera

E foarte buna,simplu de facut. Recunosc,nu am avut rabdare si am lasat – o doar 10 ore la dospit,dar si asa a iesit perfecta. Multumesc pt reteta !!!