1 0
Tort Choux cu fructe de padure

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Reglați numărul de porții:
2 portii aluat ecler
Crema de branza
600 gr crema de branza
200 gr ciocolata alba
50 gr zahar pudra
400 ml smantana pt frisca
1/2 lingurita extract vanilie
300 gr fructe de padure
150 gr fulgi migdale

Tort Choux cu fructe de padure

  • 1 h 25 min
  • Pentru 14
  • Ușor

Ingrediente

  • 2 portii aluat ecler

  • Crema de branza

Distribuie

Tort Choux cu fructe de padure

Nu va pot spune cat este de bun ! Pacat ca gustul nu se transmite prin imagini, desi cred ca va dati seama. Eu am ales fructe de padure pentru acest tort, insa voi puteti opta pentru fructele voastre preferate , sau in functie de sezon.

Pentru aluat aveti nevoie de portie dubla , faceti click , pe linkul urmator  https://luckycake.ro/retete/ecler-tiramisu/

Tort Choux cu fructe de padure

Sursa de inspiratie : https://www.foodtolove.com.au/recipes/mixed-berry-puff-cheesecake-22778

(Visited 7,913 times, 1 visits today)

Pași

1
Gata

Preparare aluat

Aluatul se pregateste exat cum e descris sus in reteta. Eu am copt tot aluatul deodata in 2 tavi. Din cantitatea data am facut 3 blaturi, ele cresc destul de mult la copt.
Aluatul il punem intr-un pos, sau intr-o punga rezistenta decupata la un capat. Luam o foaie de copt si trasam 2 cercuri cu dimensiunea de 18 cm, asam cat mai mult spatiu intre ele. Acum inoarcem hartia de copt si o punem pe tava. In cerc punem aluatul precum in poza, nu trebuie sa fie perfect pus aluatul deoarece va creste si orice gol, se va umple. Mai facem inca o data aceasi operatiune, doar ca acum trasam doar un cerc.
Avem 2 tavi si 3 blaturi. Preincalzim cuptorul la 190 grade , cu ventilatie si coacem 45-55 minute pana aluatul este bine copt. Lasam sa se raceasca.

2
Gata

Preparare crema de branza

Am folosit crema de branza Frischa, puteti alege Exquisa, Philadelphia, Goldessa. Prima data topim ciocolata alba pe baie de aburi. Apoi batem frisca cu zaharul pudra, neaparat in prealabil tinuta la frigider. Cand incepe sa fie ferma ne oprim. Adaugam crema de branza, vanilia, ciocolata alba si mixam doar pana se omogenizeaza. O dam la rece 30 minute.
Luam 1/4 din crema si o dam la o parte. Restul de crema o impartim in 2 . Punem un blat, apoi fructele de padure, peste 1/2 din crema. Procedam la fel si cu cel de-al 2 blat. Ultimul il punem deasupra. Crema ce am pus-o la o parte o vom folosi pentru a imbraca tortul pe margine. Apoi dam tortul la rece 1 ora.
Intre timp prajim fulgii de migdale. Doar cat sa se rumeneasca usor. II lasam la racit.

3
Gata

Scoatem tortul din frigider si il tapetam pe lateral cu fulgii de migdale. Eu l-am inclinat usor si am presarat roata, roata fulgii de migdale. Deasupra ornam cu fructe de padure, apoi pudram cu putin zahar. Se mai lasa la frigider 1 ora, apoi se poate servi. Enjoy !

Lucky Cake

Croissante , varianta rapida
anterioară
Croissante , varianta rapida
Lecso sau ghiveci de legume cu oua
următoare
Lecso sau ghiveci de legume cu oua
Croissante , varianta rapida
anterioară
Croissante , varianta rapida
Lecso sau ghiveci de legume cu oua
următoare
Lecso sau ghiveci de legume cu oua

4
Lasa-ne un mesaj

avatar
2 Comment threads
2 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
MihaelaLucky CakeMarcela Recent comment authors
  Subscribe  
cele mai noi cele mai vechi cele mai votate
Notificare despre
Marcela
Vizitator
Marcela

Buna. Zi-mi te rog, daca am fructe congelate, cum le prepar inainte, sa nu lase apa? Multumesc!

Lucky Cake
Vizitator

recomand fructele proaspete, cele congelate trebuie preparate termic, cu putin amidon pentru a lega zeama

Mihaela
Vizitator
Mihaela

Buna, spune.mi te rog, cum faci sa nu se intareasca ciocolata topita (sa nu se faca bucati) cand o amesteci cu frisca rece? Multumesc.

Lucky Cake
Vizitator

Nu am patit sa se intareasca, in general cumpar ciocolata alba de calitate, si o pun calda peste crema