0 0
Porlos cu branza si stafide

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Reglați numărul de porții:
Aluat fraged
500 gr faina
3 linguri pline untura
5 linguri pline smantana
100 gr zahar
2 buc mari de oua
5 gr praf de copt
un praf de sare
1/2 lingurita coaja de lamaie razuita
Umplutura branza
800 gr branza de vaci
3 buc oua
125 gr zahar sau mai mult daca va place dulce
2 linguri faina
2 linguri gris
50 gr stafide
1/2 lingurita extract vanilie
1/2 lingurita coaja de lamaie razuita

Porlos cu branza si stafide

  • 55 min
  • Pentru 12
  • Ușor

Ingrediente

  • Aluat fraged

  • Umplutura branza

Distribuie

Porlos cu branza si stafide

Am crescut cu aceasta bunatate de prajitura. Era cu umplutura de mere sau branza, preferatele mele 🙂 . Aluatul este foarte fraged si aromat, iar umplutura de branza cremoasa. Folosesc branza de vaca grasa, de la producatori locali.  Va recomand sa cumparati produse lactate de la producatorii locali, din surse de incredere, si veti vedea diferenta.

 

(Visited 11,384 times, 1 visits today)

Pași

1
Gata

Pregatire aluat fraged

Intr-un vas punem toate ingredientele. De preferat ar fi sa fie toate la temperatura camerei. Apoi framatam pana se leaga aluatul. Daca il framantam prea mult va deveni elastic, si isi va pierde din fragezime. Lucram rapid, apoi il punem intr-o folie alimentara la frigider pana preparam umplutura.

2
Gata

Pregatire umplutura

Branza o mixez bine cu zaharul pana devine cremoasa. Apoi adaug ouale si restul ingredienteleor. Mixam doar pana ce s-au omogenizat.

3
Gata

Asamblare Porlos cu branza si stafide

Avem nevoie de o tava de 35/25 cm. O tapetam cu hartie de copt.
Aluatul il luam de la rece si il impartim in 2. Intindem prima foaie putin mai mare decat tava. Lucram mereu pe suprafata pudrata cu faina. Punem in tava prima foaie, apoi o intepam usor cu furculita, din loc in loc.
Turnam peste ea umplutura de branza. La final intindem cat tava cea de-a 2 bucata de aluat. O punem cu grija peste branza. Cu furculita o intepam din loc in loc.
Coacem prajitura 40-45 minute la 180 grade in cuptorul preincalzit. Dupa ce e gata o pudram cu zahar pudra. O feliem abia dupa ce s-a racit. Enjoy !

Lucky Cake

anterioară
Cartofi turn
New York Cheesecake cu sos de capsuni
următoare
New York Cheesecake cu sos de capsuni
anterioară
Cartofi turn
New York Cheesecake cu sos de capsuni
următoare
New York Cheesecake cu sos de capsuni

8
Lasa-ne un mesaj

avatar
4 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
CorneliaBetyLuciaLucky CakeMariana Recent comment authors
  Subscribe  
cele mai noi cele mai vechi cele mai votate
Notificare despre
Mariana
Vizitator
Mariana

Buna,felicitari in primul rand pentru blog,ai retete min unate si usoare.
Se poate inlocui untura cu altceva?

Lucky Cake
Vizitator

Multumesc Mariana ! Se poate inlocui cu unt gras de 82%

Lucia
Vizitator
Lucia

Am facut-o azi ! Foarte buna , va astept la o portie ?

Lucky Cake
Vizitator

Ma bucur ca v-a placut ! cu drag :*

Bety
Vizitator
Bety

Dacă aleg să fac varianta cu unt, ce înseamnă 3 linguri…ca si cantitate? Nu sunt prea pricepută în ale bucătăriei și am nevoie de cantități exacte. Mulțumesc!

Lucky Cake
Vizitator

Aprox 100 grame

Cornelia
Vizitator
Cornelia

Se poate folosi margarină sau ulei?

Lucky Cake
Vizitator

Margarina da, ulei nu