0 0
Langos reteta simpla

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
500 grame faina
1 ou
300 ml lapte
25 grame drojdie proaspata
8 grame sare

Langos reteta simpla

  • 1 h 5 min
  • Serves 8
  • Easy

Ingredients

Share

Langos reteta simpla

In zona noastra langosii sunt o mancare stradala des intalnita. Este o mancare de origine maghiara, insa populara in parte de nord-vest a tarii. Este un aluat prajit, ce se poate consuma simplu, cu umplutura sau uns cu smantana si cascaval. Eu folosesc acest aluat si pentru pateuri pufoase cu cartofi sau branza sarata, ies o bunatate.

Steps

1
Done

Preparare langosi

In laptele cald am sfarmat drojdia, apoi am lasat-o 5 minute sa se activeze.
Punem toate ingredientele in vasul robotului ( sau intr-un vas incapator) si framantam bine de tot , cam 10 minute.
Apoi ungem vasul cu putin ulei, punem aluatul , care trebuie sa fie destul de moale, si acoperim cu folie alimentara. Il lasam la dospit intr-un loc cald 30-40 minute ( pana isi dulbeaza volumul).
Apoi impartim aluatul in bile de 110 grame. Lucram pe masa unsa cu ulei. Intindem fiecare bila de aluat cu mana cam de un jumatate de centimetru grosime si apoi o punem la prajit. Vasul in care prajim langosul trebuie sa fie mai inalt , acesta se prajeste in ulei mult. Uleiul in care prajim langosul trebuie sa fie bine infierbantat, apoi dam focul la mediu. Il prajim 1-2 minute pe fiecare parte pana se rumeneste frumos, atentie se rumeneste destul de repede.
Noua ne place sa il servim cu smantana de casa, putin mujdei in care punem o lingura de smantana si cascaval razuit. Se serveste cald, enjoy !
Sfat : Acest aluat se poate pastra si in frigider 1-2 zile, intr-o punga ziplock, unsa cu putin ulei. Il scoatem la temperatura camerei cu 30 minute inainte sa il prajim, si procedam la fel ca mai sus.

Lucky Cake

Cozonac reteta traditionala
previous
Cozonac reteta traditionala
Tort Choux de ciocolata
next
Tort Choux de ciocolata
Cozonac reteta traditionala
previous
Cozonac reteta traditionala
Tort Choux de ciocolata
next
Tort Choux de ciocolata
Subscribe
Notificare despre
guest
4 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
Anca

Bună,Alina!in locul drojdiei proaspete pot să pun uscată(la plic) si câtă???

Sara Matus

Buna.Vreau sa incerc reteta si ma gandeam ca oare oul cand sa-l pun?Sa il pun in lapte dupa 5minute de stat cu drojdia?mersi