Am primit un iepure mare de la tara si m-am gandit ca ar fi o varianta minunata pentru masa de Paste in locului mielului ( nu e carnea mea preferata 🙂 ) , tocanita de iepure e gustoasa si usoara , asa ca sa putem manca din toate 😉 .
Ingrediente:
1 iepure 2 kg
1 bucata mare praz
100 gr masline
1/2 ardei rosu
1 cutie rosii decojite taiate cubulete, 400 gr
o crenguta cimbru
sare ,piper, boia, foi dafin
2-3 linguri ulei de masline
Iepurele il spalam bine si il taiem bucati.Prazul  il taiem pe jumatate,il spalam si apoi il taiem marunt, ardeiul la fel.Intr-o oala incapatoare punem uleiul de masline si adaugam ardeiul si prazul. Lasam sa se caleasca pana ce s-au inmuiat, apoi adaugam sare , piper, o lingurita cu varf de boia dulce, foaia de dafin si amestecam bine. Punem si iepurele si lasam la calit 5 minute.Turnam rosiile si maslinele si completam cu apa atat cat sa acopere  iepurele.Lasam sa fiarba la foc mic pana scade sosul , cam 1 1/2 – 2 ore , prima ora cu capac si apoi fara capac, gustam si condimentam daca este cazul. Servim cu paine de casa prajita pe tigaia de grill si cu o salat de castraveti proaspeti cu ceapa verde ! Pofta Buna!
am citit aceasta reteta,este f.buna.urmeaza s-o gatesc si eu.