Ingredients
-
1.5 kg zmeura
-
1 kg zahar
-
30 ml zeama lamaie
-
2 bucati mere
Dulceata de zmeura
Pot spune ca imi rasfata toate papilele gustative aceasta dulceata. Zmeura o savurez sub orice forma, insa asa parca se aduna toata savoarea la un loc. Si in plus consistenta ei e minunata, aduce mai mult spre un jeleu sau o marmelada.
Pentru conservarea gemurilor, conservelor folosesc aceasta metoda : https://luckycake.ro/retete/sos-de-rosii-pt-iarna/
Steps
1
Done
|
Preparare dulceata de zmeuraPrima data spalam zmeura sub jet de apa rece. Apoi o punem la fiert impreuna cu zaharul intr- o oala mare, eu am folosit una de 5 L . Zdrobim zmeura , eu am folosit zdrobitorul de cartofi, si lasam totul pe foc tare 5 minute din momentul in care incepe sa fiarba. |
De ce se pune mere?
Deoarece merele contin pectina, care are rolul de a inchega dulceata