3 0
Rulada Amarena

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Reglați numărul de porții:
blat rulada
reteta in linkul de mai sus cremeux de ciocolata
Cremeux de ciocolata
50 grame galbenus
200 ml lapte
200 ml smantana pt frisca
200 grame ciocolata cu continut ridicat de cacao
1 lingurita amidon
50 grame zahar
15 ml mousse de ciocolata rom
Mousse de ciocolata
200 ml smantana pt frisca
150 grame ciocolata cu continut ridicat de cacao
50 grame crema de visine ciocolata cu lapte
Crema de visine
300 grame visine
50 grame zahar
7 grame amidon
Glazura crocanta cu alune
200 grame ciocolata cu alune
25 grame ulei de cocos
20 grame miere

Rulada Amarena

  • 2 h
  • Pentru 12
  • Medie

Ingrediente

  • blat rulada

  • Cremeux de ciocolata

  • Mousse de ciocolata

  • Crema de visine

  • Glazura crocanta cu alune

Distribuie

Rulada Amarena

Un desert fin , cu ciocolata , exact pe gustul meu. Combinatia dulce -acrisoara e mereu castigatoare , cand e vorba de  desert. Iar invelisul crocant e ingredientul care o face si mai buna ^_^

Foaia de rulada , am facut-o dupa aceasta reteta : https://luckycake.ro/retete/rulada-de-ciocolata-cu-mascarpone-si-mure/

Rulada Amarena

(Visited 6,426 times, 1 visits today)

Pași

1
Gata

Blatul de cacao

Preapararea blatului se face precum in reteta din linkul postat sus in descriere, se ruleaza in prosop umed si se pastreaza asa pana se asambleaza.

2
Gata

Crema de visine

Pregatim crema de visine: Zaharul impreuna cu visinele le punem la foc potrivit. Amestecam pana zaharul este complet dizolvat si lasam sa fiarba 2 minute. Apoi peste amidon adaugam 2 linguri de apa rece, amestecam si turnam peste visine. Continuam sa amestecam pana zeama se ingroasa precum o budinca. O dam la o parte.

3
Gata

Preparare cremeux de ciocolata

Laptele si smantana pentru frisca le punem la foc impreuna cu extractul de vanilie. Galbenusurile le frecam cu zaharul , folosim telul, pana devin cremoase si se deschid la culoare. Cand laptele atinge punctul de fierbere il luam imediat de pe foc si il turnam in fir subtire peste galbenusuri, punem si romul. Amestecam bine cu telul si turnam compozitia din nou in vasul in care am incalzit laptele. Focul il dam la minim, si punem vasul pe foc. Acum avem nevoie de un termometru digital de bucatarie, vom masura temperatura cremei, nu are voie sa depaseasca 85 grade. Amestecam mereu cu o lingura de lemn pana incepe sa capete consistenta smantanii pentru frisca. Dureaza aproximativ 20 minute.
Rupem ciocolata bucati , o punem intr-un vas . Cand crema este gata o turnam peste ciocolata si amestecam energic cu telul. Ne oprim cand ciocolata este complet topita si avem o crema omogena. O dam la frigider pana asamblam prajitura.

4
Gata

Preparare mousse de ciocolata

Topim ciocolata pe baie de aburi , apoi o lasam sa se raceasca usor. Batem frisca, pana este aproape ferma apoi adaugam ciocolata. Mixam din nou pana se omogenizeaza. Este gata pentru a fi folosita.

5
Gata

Asamblare Rulada Amarena

Avem nevoie de o tava de chec de 30 cm lungime. Punem foaia de rulada pe o folie alimentara si masuram cat de lata si lunga trebui sa ramana foaia pentru a se potrivi in tava si pentru a urca pe peretii tavii de chec.
Partea mai mica, care ramane din foaia de rulada, o vom folosi pentru a acoperi baza, la final.
Asadar punem foaia de rulada cu tot cu folia alimentara in tava de chec ( daca aveti o tava speciala rotunjita la baza e perfecta) , insa nu presam pe laterale ca sa intre in forma, pentru a isi pastra forma rotunjita.
Apoi punem crema de ciocolata ( cremeux) , urmata de cea de visine, la final mousse-ul de ciocolata. Acoperim cu bucata ramasa din foaia de rulada. Acoperim cu folie alimentara si dam la rece peste noapte.
A 2 zi rasturnam cu grija rulada pe un platou . Apoi pregatim glazura: Ciocolata o maruntim bine in robotul de bucatarie sau cu ajutorul unui cutit ,punem toate ingredientele intr-un vas de sticla sau ceramica si le topim pe baie de aburi. Lasam 5 minute crema sa se raceasca , apoi cu o spatula imbracam rulada in ea.
O dam la rece 1 ora, apoi se poate servi. Enjoy !

Lucky Cake

Dulceata de zmeura
anterioară
Dulceata de zmeura
tort de inghetata duette
următoare
Tort de inghetata Duette
Dulceata de zmeura
anterioară
Dulceata de zmeura
tort de inghetata duette
următoare
Tort de inghetata Duette

Lasa-ne un mesaj

avatar
  Subscribe  
Notificare despre