1 0
Desert Summer Love

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Nutritional information

Desert Summer Love

  • Medium

Ingredients

Share
Un desert fin si racoros, pentru zile calde, cu mousse de lapte condensat , capsuni si piscoturi. Bineinteles fara coacere si extrem de rapid. In 15 minute aveti preparatul gata de pus la rece.
 

Ingrediente desert :

 
380 gr lapte condensat indulcit , se poate face si in casa – https://luckycake.ro/retete/lapte-condensat/
500 ml smantana pt frisca
1 lingurita zeama de lamaie
15 gr gelatina
250 gr capsuni
24 piscoturi
250 ml suc de mere / piersici
 
Capsunii ii taiem in jumatate .Mixam frisca racita inainte, adaugam zeama de lamaie si continuam pana se intareste. Gelatina o hidratatam in 150 ml apa rece si o topim pe baie de aburi. In gelatina topita adaugam 2 linguri de frisca batuta si amestecam bine ( o temperam).
O adaugam peste laptele condensat si o amestecam bine. Laptele condensat il turnam usor peste frisca si amestecam bine pana se omogenizeaza.
Avem nevoie de o tava mare de chec tapetata cu folie alimentara.. Piscoturile pe inmuiem in sucul de mere. Primul strat este cel de mousse 1/3 din crema, apoi jumatate din capsuni, ii apasam in crema si deasupra piscoturile. Repetam inca o data doar ca acum punem toata crema ramasa. La final piscoturile. Acoperim cu folie alimentara si dam la rece minim 3 ore. Enjoy !  
(Visited 13,348 times, 1 visits today)

Steps

1
Done

Lucky Cake

previous
Sos de iaurt cu marar
Chifle moi si pufoase
next
Chifle moi si pufoase
previous
Sos de iaurt cu marar
Chifle moi si pufoase
next
Chifle moi si pufoase
guest
12 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
Lumi Diana

Foarte fain arata

Maria Elena Prisiceanu

**in casa. :p

Maria Elena Prisiceanu

Sucul de mere este stors de casa? Sau cumparat? 🙂 Multumesc!

Lucky Cake

Este cumparat , din cel pasteurizat 🙂

Rebrean Lenuta

Arata super cred ca ieste foarte deliciosa felicitari

Elena popescu

Am făcut acest delicios desert de doua ori pana acum, prima data a ieșit “ca la carte” dar a doua oară ceva s-a întâmplat când am incorporat gelatina în laptele condensat, consistenta acestuia devenise “vitoasa”, arata de parcă avea fâșii de nailon, nu știu sigur c7m sa mă explic dar sper sa înțelegi ce zic.
Astăzi am vrut, pentru a 3-ea oară, sa refac desertul, fără succes insa, aceiași problema când am incorporat gelatina în laptele condensat. Unde sa fie problema?
Repet: prima data mi-a ieșit perfect, deci… Am urmat reteta întocmai.
Mulțumesc anticipat ?

S.D

doamna Elena …pentru ce multumiti anticipat? ca a-ti urmat aceasta reteta scrisa de un oarcare asa zis bucatar? nu e vina dvs ca reteta este gresita si nu stie sa lucreze cu gelatina,nu oricine se pricepe in bucatarie mai ales ca se ajunge in situatii din acestea sa mai dea si indicatii si sa posteze asa o aberatie de reteta…bani aruncati pe ingrediente ..timp pierdut si o mare dezamagire…..dute frate la sapaaaaa lasa-ne cu retetele astea…oameni buni cautatzi pe site-uri adevarate nu pe tot felul de porcarii precum e acesta.. o zii buna va doresc sper… cand va scoateti prajitura… Citeste mai departe »

Zenobia

Rețetele făcute de aici mi au iesit întotdeaun, iar problema gelatină este mai deosebita. Eu incorporez compoziția in gelatina, treptat, si nu se întâmplă nimic rau.