2 1
Chifle moi si pufoase

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Chifle moi si pufoase

  • Medie
Distribuie

Chifle moi , pufoase . Iti vine greu sa te opresti din mancat inca de cand le scoti din cuptor.

Ingrediente chifle moi :

550 gr faina + 30 gr ( dupa caz) 150 ml apa calda, 150 ml lapte cald, 1 ou, 50 gr unt, 3 lingurite zahar, 20 gr drojdie proaspata, 10 gr sare, ou batut pt uns .

Drojdia impreuna cu o lingurita de zahar o amestecam si o punem in apa calda. Lasam 5 minute pana se activeaza. In laptele cald punem untul taiat cubulete. Faina si restul ingredientelor le punem in bolul robotului de bucatarie. Peste turnam laptele si apoi apa cu drojdia. Framantam 5-7 minute , dupa caz mai adaugam 30 gr faina, nu vrem un aluat tare, acesta trebuie sa ramana mai moale, pentru a iesi chifle pufoase. Presaram putina faina peste aluat si il lasam la crescut o jum de ora. Apoi pe o suprafata pudrata cu faina, intindem aluatul sub forma de bagheta. Taiem in 12 bucati egale si le modelam sub forma rotunda. Tava , o ungem cu unt si presaram putina faina, apoi punem chiflele si le lasam la crescut pana isi dubleaza volumul. La final le ungem cu ou batut si presaram seminte de susan alb si negru. Le coacem la 180 grade aprox 25 minute. Enjoy !

(Visited 34,857 times, 10 visits today)

Lucky Cake

Desert summer love
anterioară
Desert Summer Love
dovlecei in crusta de parmezan
următoare
Dovlecei in crusta de parmezan
Desert summer love
anterioară
Desert Summer Love
dovlecei in crusta de parmezan
următoare
Dovlecei in crusta de parmezan

Lasa-ne un mesaj

24 Comentarii privind "Chifle moi si pufoase"

Notificare despre
avatar
Sorteaza dupa:   cele mai noi | cele mai vechi | cele mai votate
Nicoleta Lefter
Vizitator

Super rețetă

Andreea
Vizitator

Tocmai le-am scos din cuptor! Sunt foarte moi si pufoase! 🙂

daliana
Vizitator

Dacă pun drojdie uscata este ok?

Adina
Vizitator

3gr de drojdie uscata la 550gr de faina?

Ionica
Vizitator

Super , pufoase si afectuoase !

emilia
Vizitator

Multumesc pentru reteta au iesit foarte bune cu siguranta le voi mai face

dana
Vizitator

Faina trebuie a fie 000 au orice fel de faina ?

Raluca
Vizitator

Sunt extraordinare! Le-am încercat și eu! Nu mă așteptam la un așa rezultat!

adriana
Vizitator

am vazut in comentarii ca se foloseste faina de piine…eu nu prea ma pricep, dar as vrea sa invat si sa incerc sa fac aceste chifle. intrebare: ce tip de faina este cel mai indicat pt ca “faina de piine” pt mine nu este suficient neavind cunostintele necesare. va multumesc!

Rahela
Vizitator

Buna seara.Aceste chifle pot sa le folosesc pt sandwich la scoala?Sa pun prosciutto crudo dupa ce s-au copt??Sau sunt dulci?

Dana Maria
Vizitator

Buna . Foarte bine arată , așa ca azi am adaptat rețeta aceasta la robotul meu Thermomix . A crescut deja , iMediat p săi dau și formele . Însă am o întrebare : trebuie preîncălzit cuptorul înainte ?….. probabil nu , pt ca nu ai specificat nimic , însă mi-a fost teama sa las întrebarea mea in aer și nu-mi iasă așa frumoase ca ale tale :). Mulțumesc anticipat