7 1
Prajitura Brulee

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Foi de nuca
5 buc oua
7 linguri zahar
7 linguri nuca macinata
5 linguri pline faina
5 linguri apa
Zahar caramelizat
200 grame zahar
Crema de vanilie
150 gr unt
2 portii crema de vanilie
Decor
100 grame nuca

Prajitura Brulee

  • 45 min
  • Serves 12
  • Medium

Ingredients

  • Foi de nuca

  • Zahar caramelizat

  • Crema de vanilie

  • Decor

Share

Prajitura Brulee

Aceasta prajitura e una deosebit de fina ! Are crema de vanilie , blat de nuca si zahar ars. De aici si denumirea, eu am mai gasit vreo 4 denumiri pentru aceasta prajitura, insa parca merita un nume mai frumos 🙂

Aceasta prajitura este de preferat sa o faceti cu 1-2 zile inainte deoarece la frigider caramelul se va topi si va insiropa blatul.

Crema de vanilie, aici gasiti reteta : https://luckycake.ro/retete/crema-de-vanilie-crema-patissiere/

Steps

1
Done

Preparare foi cu nuca

Din aceasta compozitie ies 2 foi in tava de cuptor. Aceste foi le-am injumatatit apoi, rezultand 4 jumatati. Prajitura va iesi mai mica, insa e foarte consistenta. Desigur puteti face 2 portii , insa va recomand sa le faceti pe rand.
Prima data separam ouale. Albusurile le batem spuma cu zaharul si un praf de sare. Cand albusul este ferm , adaugam cate un galbenus si o lingura de apa, mixam dupa fiecare galbenus. Repetam pana le terminam pe toate. La final adaugam faina si nuca macinata. Amestecam cu o spatula, de jos in sus, cu grija sa nu pierdem din aerul incorporat in albusuri.
Pe tava punem hartie de copt, o unge cu putin ulei, cu ajutorul unei pensule. Punem jumatate din compozitie, o intindem uniform cu ajutorul unei spatule. La fel procedam si cu cealalta foaie.
Coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru aproximativ 15 minute. Dupa ce s-au racit putin, luam hartia de pe blat.

2
Done

Crema de vanilie

Crema de vanilie se poate pragati in timp ce coacem blatul pentru prajitura. Aceasta trebuie sa se raceasca ca sa putem adauga untul. Untul trebuie sa fie scos din frigider cu 20 minute inainte da a fi pus in crema.
Untul il mixam pana devine usor pufos, apoi adaugam cate 2 linguri din crema de vanilie racita. Continuam pana adaugam toata crema. O acoperim cu folie alimentara pana o punem in prajitura.

3
Done

Zahar caramelizat

Cand foile pentru blat s-au racit , le taiem in jumatate. Punem tot zaharu la caramelizat. Trebuie sa fim foarte atenti sa nu se arda. Cu o lingura de lemn sau metal turnam un strat subtire de zahar caramelizat pe fiecare blat. Trebuie sa ne miscam destul de rapid deoarece se intareste . Lasam pana se raceste.

4
Done

In acest moment putem asambla prajitura. Punem blat/crema de vanilie/blat/crema de vanilie , pana la ultimul strat care va fi de vanilie. Deasupra presaram nuca tocata mai mare. Dam la rece .

Lucky Cake

Pulpe de pui invelite in bacon Pulpe de pui invelite in bacon Pulpe de pui invelite in bacon Pulpe de pui invelite in bacon Pulpe de pui invelite in bacon Pulpe de pui invelite in bacon Pulpe de pui invelite in bacon Pulpe de pui invelite in bacon Pulpe de pui invelite in bacon Pulpe de pui invelite in bacon Pulpe de pui invelite in bacon Pulpe de pui invelite in bacon Pulpe de pui invelite in bacon Pulpe de pui invelite in bacon Pulpe de pui invelite in bacon Pulpe de pui invelite in bacon Pulpe de pui invelite in bacon Pulpe de pui invelite in bacon Pulpe de pui invelite in bacon
previous
Pulpe de pui invelite in bacon
Paste al forno cu sunca si ciuperci
next
Paste al forno cu sunca si ciuperci
Pulpe de pui invelite in bacon Pulpe de pui invelite in bacon Pulpe de pui invelite in bacon Pulpe de pui invelite in bacon Pulpe de pui invelite in bacon Pulpe de pui invelite in bacon Pulpe de pui invelite in bacon Pulpe de pui invelite in bacon Pulpe de pui invelite in bacon Pulpe de pui invelite in bacon Pulpe de pui invelite in bacon Pulpe de pui invelite in bacon Pulpe de pui invelite in bacon Pulpe de pui invelite in bacon Pulpe de pui invelite in bacon Pulpe de pui invelite in bacon Pulpe de pui invelite in bacon Pulpe de pui invelite in bacon Pulpe de pui invelite in bacon
previous
Pulpe de pui invelite in bacon
Paste al forno cu sunca si ciuperci
next
Paste al forno cu sunca si ciuperci
Subscribe
Notificare despre
guest
33 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
Diana A. Dumitrascu

Este absolut minunata! Faptul ca zaharul ars de pe foi se topește și le insiropeaza, le da un gust desăvârșit! Crema este una fina și aromata, o ador! <3

Valentina Voicu

Alina, ce crema de vanilie ai folosit?
Merci,

Valentina Voicu

multumesc, n-am fost atenta

iulia

Buna.cand caramelizam zaharul mai trebuie pus ceva inainte de a unge foile?multumesc

Ana Malai

Alina, pe lângă cele 25*2 grame de unt care sunt la crema de vanilie, adăugăm încă 150 de grame? Mulțumesc. 🙂

Ana Malai

Mulțumesc frumos!!

Anda

Pe vremuri la o cofetarie din Alba Iulia, mancam, singurul produs care îmi plăcea în cofetărie, un tort creme brulle. Trebuie sa încerc reteta!

Raluca

Pot face foile cu 2 zile inainte sa asamblez prăjitura?multumesc

Roxana

Buna!Deasupra de pot pune nuci caramelizate?

Sanda

Buna! Se pot face foile cu o zi inainte?

Sorina

Buna ziua. Oare in loc de zahar caramelizat ar merge sos caramel sau nu se mai insiropeaza destul foile? Tocmai am facut o portie de sos si l-as folosi la aceasta prajitura. Asta daca nu il mananc cu lingurita :))) Multumesc!

Gabriela

Bună Alina, crema de vanilie pot să o fac cu o zi înainte?? Mulțumesc ??

Mia

Alina, arata perfect prajitura, vreau si eu sa o incerc! O intrebare te rog mult, care sunt dimensiunele tavii pentru blat? Multumesc anticipat! 🙂

Viorica

Nu te supara reteta de la crema este pentru o portie?Si sigur zaharul ajunge pt patru jumatati de foi?

Viorica

2portii adica 0,500lapte

Anca

Alina,rezista pe candybar?Ma bate gandul sa o incerc.

Liliana

Buna.Sunt putin confuza.M-am uitat la reteta de crema 2 portii mie imi arata ca e din 125 ml lapte si mai jos la comentarii am citit 2portii=500 ml lapte.Poti te rog sa-mi spui care e bine de facut?Multumesc anticipat

Liliana

Va multumesc ca mi-ati raspuns.In link-ul de la crema am pus si sub ingrediente aveti un chenar cu reglarea numarului de portii.Mie imi arata ca pentru o portie am nevoie de 62.5 ml lapte.Pentru 250 ml lapte trebuie sa reglez la 4 portii.Deci pentru aceasta prajitura am nevoie sa reglez la 8 portii sa am 500 ml lapte.De aceea v-am intrebat pentru ca mie nu imi arata la numarul de portii – 250 ml lapte pentru o portie