0 0
Aluat de foietaj reteta usoara

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Regla╚Ťi num─ârul de por╚Ťii:
200 gr faina
200 gr unt 82 % grasime
80 ml apa
1/3 lingurita sare

Aluat de foietaj reteta usoara

Aluat de foietaj

  • 1 ora si 42 minute
  • Pentru 8
  • U╚Öor

Ingrediente

Distribuie

Aluat de foietaj ┬áreteta usoara ­čśë

Am ramas placut surprinsa de acest foietaj, se face mult mai repede decat cel obisnuit. Timpii de racire sunt mai scurti , iar gustul este unul de unt adevarat. Aveti nevoie de unt de 82 % grasime de calitate. Toti pasii sunt obligatorii pentru reusita lui.

Iata cateva idei pentru intrebuintare :

https://luckycake.ro/retete/foietaj-cu-branza-si-visine/

https://luckycake.ro/retete/portofele-cu-loboda-si-telemea/

https://luckycake.ro/retete/placinta-cu-carne/

 

Aluat de foietaj

 

(Visited 1,511 times, 1 visits today)

Pași

1
Gata

Preparare aluat de foietaj

Untul sa fie de calitate si neaparat de 82 % grasime. Pe o plansa , punem faina iar in mijloc untul rece de la frigider taiat cubulete. Cu ajutoarul degetelor sfarmam untul si in incorporam in faina . Cand are un aspect nisipos precum in poza este momentul sa ne oprim.

2
Gata

Apoi facem in mijloc o groapa si turnam apa rece , de la frigider de prefertat si sarea. Tot cu ajutorul varfului degetelor amestecam aluatul pana se leaga. Nu il lucram prea mult deoarece atunci nu va iesi pufos. Il formama intr-o bila si il dam la rece 30 minute.

3
Gata

Il scoatem de la rece si pe o suprafata bine pudrata il intindem sub forma de dreptunghi cu o lungime de 25 cm. Apoi il impaturam in 3 , pe parte mai lunga. Acum il intoarcem la 90 grade si intindem din nou aluatul sub forma de dreptunghi. Il impaturam din nou in 3 si il dam la frigider invelit in folie alimentara, pentru 30 minute.

4
Gata

Scoatem aluatul din frigider si repetam inca o data cele 2 operatiuni de mai sus. Astfel vom avea 4 impaturi. Acum aluatul mai trebuie sa stea la frigider 30 minute si este gata de intrebuintare.

5
Gata

La frigider se pastreaza pana la 3 zile, fara probleme. Cand dorim sa il folosim il intindem la grosimea dorita, taiem marginile, eu folosesc un cutter de pizza, pentru aceste mini prajituri l-am intins la o grosime de 4 mm. Apoi il decupam si il punem pe o tava tapetata cu hartie cerata. Eu il dau apoi la frigider pana cuptorul se incalzeste. Eu le-am copt la 220 grade pana s-au rumenit frumos si s-au desprins in foi . Se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca complet. Le-am servit cu frisca naturala si gem de capsuni. Enjoy !

Lucky Cake

Black Forest Brownie
anterioar─â
Black Forest Brownie
Frigarui de pui cu iaurt si coriandru
urm─âtoare
Frigarui de pui cu iaurt si coriandru, cartofi dulci pai
Black Forest Brownie
anterioar─â
Black Forest Brownie
Frigarui de pui cu iaurt si coriandru
urm─âtoare
Frigarui de pui cu iaurt si coriandru, cartofi dulci pai

Lasa-ne un mesaj

Fii primul!

Notificare despre
avatar