0 0
Aluat de foietaj reteta usoara

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
200 gr faina
200 gr unt 82 % grasime
80 ml apa
1/3 lingurita sare

Aluat de foietaj reteta usoara

Aluat de foietaj

  • 1 ora si 42 minute
  • Serves 8
  • Easy

Ingredients

Share

Aluat de foietaj  reteta usoara 😉

Am ramas placut surprinsa de acest foietaj, se face mult mai repede decat cel obisnuit. Timpii de racire sunt mai scurti , iar gustul este unul de unt adevarat. Aveti nevoie de unt de 82 % grasime de calitate. Toti pasii sunt obligatorii pentru reusita lui.

Iata cateva idei pentru intrebuintare :

https://luckycake.ro/retete/foietaj-cu-branza-si-visine/

https://luckycake.ro/retete/portofele-cu-loboda-si-telemea/

https://luckycake.ro/retete/placinta-cu-carne/

 

Aluat de foietaj

 

Steps

1
Done

Preparare aluat de foietaj

Untul sa fie de calitate si neaparat de 82 % grasime. Pe o plansa , punem faina iar in mijloc untul rece de la frigider taiat cubulete. Cu ajutoarul degetelor sfarmam untul si in incorporam in faina . Cand are un aspect nisipos precum in poza este momentul sa ne oprim.

2
Done

Apoi facem in mijloc o groapa si turnam apa rece , de la frigider de prefertat si sarea. Tot cu ajutorul varfului degetelor amestecam aluatul pana se leaga. Nu il lucram prea mult deoarece atunci nu va iesi pufos. Il formama intr-o bila si il dam la rece 30 minute.

3
Done

Il scoatem de la rece si pe o suprafata bine pudrata il intindem sub forma de dreptunghi cu o lungime de 25 cm. Apoi il impaturam in 3 , pe parte mai lunga. Acum il intoarcem la 90 grade si intindem din nou aluatul sub forma de dreptunghi. Il impaturam din nou in 3 si il dam la frigider invelit in folie alimentara, pentru 30 minute.

4
Done

Scoatem aluatul din frigider si repetam inca o data cele 2 operatiuni de mai sus. Astfel vom avea 4 impaturi. Acum aluatul mai trebuie sa stea la frigider 30 minute si este gata de intrebuintare.

5
Done

La frigider se pastreaza pana la 3 zile, fara probleme. Cand dorim sa il folosim il intindem la grosimea dorita, taiem marginile, eu folosesc un cutter de pizza, pentru aceste mini prajituri l-am intins la o grosime de 4 mm. Apoi il decupam si il punem pe o tava tapetata cu hartie cerata. Eu il dau apoi la frigider pana cuptorul se incalzeste. Eu le-am copt la 220 grade pana s-au rumenit frumos si s-au desprins in foi . Se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca complet. Le-am servit cu frisca naturala si gem de capsuni. Enjoy !

Lucky Cake

Black Forest Brownie
previous
Black Forest Brownie
Frigarui de pui cu iaurt si coriandru
next
Frigarui de pui cu iaurt si coriandru, cartofi dulci pai
Black Forest Brownie
previous
Black Forest Brownie
Frigarui de pui cu iaurt si coriandru
next
Frigarui de pui cu iaurt si coriandru, cartofi dulci pai
Subscribe
Notificare despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments